Arkadaşlar bu konuda değerli bilgi ve görüşlerini yazmışlar... Eski bir 100-400mm.kullanıcısı olarak ,ben de bu lensle ilgili bir noktayı açıklamak istiyorum... Canon 100-400 lens ,hem kuş hem de makro veya portre çekimi alternatiflerini birlikte sunan mükemmel bir lens.Keskinlik konusunda hiç te yabana atılacak bir lens değil.Uçar da da ben netleme sorunu yaşamadım.Ancak arkadaşların da belirttiği gibi bu lens için TC takarak kullanma fikrini unutun. Benim esas değinmek istediğim konu lensin teleskobik yapısının getirdiği olumsuzluklar...devamlı farklı odaklarda kullanılınca ,ya da lensi çantaya her koyduğunuzda 100mm.konumuna getirirseniz ,bir süre sonra iki boru arasındaki sürtünmeyi önleyen keçe yastık parçalanıyor.Zamanla bu küçük parçalar lensler arasına düşüp sorun yaratıyor.Onun için bu lensi kullananların ,lensin konumunu sık sık değiştirmemeleri gerekiyor.Yani son kullandığı haliyle çantaya koymakta yarar var. Ben de böyle bir sorun yaşamış ve lensi söküp temizlemek zorunda kalmıştım.(Bu konuda tecrübeli değilseniz denemenizi hiç tavsiye etmem... :)) Netleme hızı konusunda da şöyle bir deneyimim oldu ;Fullframe makinelerle otofokus bayağı hızlı ,ama optik çarpanlı makinelerle otofokus biraz daha yavaş.Belki de pillerin gücüyle ilgili ,artık o kadarını bilemiyorum. Sonuçta eğer teleskobik konumu sık değiştirilmezse ,bu lens uzun yıllar sorunsuzca kullanılabilecek mükemmel ürünlerden biridir bence... Selamlar ,sevgiler...