Elbette maddiyat gerektiriyor, ama hevesiniz kırılmasın. Onlarca metreden net fotoğraf elde etmek için çok daha maliyetli ekipmanlar gerekli ancak benim anlatmaya çalıştığım bu işe ilginiz varsa 2000 tl ile de başlayabileceğiniz. ama meşakkatli ve keyifli bi uğraş, sürüklüyor. 70-300 mm ile kamufle olarak yakın mesafelerden güzel kayıtlar alabilirsiniz mesela, ben sigma 70-300 ü 2. el 300 tl'ye almıştım geçen sene. O zaman 400mm nin maliyetini de göz önüne alarak, ileride değiştiririm diyerek tercihimi daha iyi bir body almaktan yana kullanmıştım. florya, saka, iskete gibi türleri çekebildim ama sitede gördüğünüz türden yakışıklı fotoğraflara elimde 400mm olmasına rağmen ben de hayranlıkla bakıyorum :) benim elimdeki ekipmanın aynısı ile hayran kaldığım fotoğraflar çekiyorlar, elbette deneyimli olmak da önemli.bunları da başlamadan önce fikir sahibi olmanıza yardımcı olmak için yazıyorum, dediğim gibi hevesiniz kırılmasın. Önerilerimiz çok sık ekipman değiştirerek daha maliyetli olabilecek türden bir yaklaşım izlemektense uzun süre kullanabileceğiniz, mümkün olan en iyi malzemeyi ilk seferde almak yönünde. ikinci el canon 7d 70-300 'ün bana maliyeti 2.050 civarındaydı, canon 400mm yi 2500'e aldım.memnun muyum ? memnunum. olmuyorsa benzer alternatifler üretebilirsiniz. 7d yerine 70d almak mantıklı olabilir ama bu bütçeyle canon 400mm yerine önerilebilecek yakın kalitede bir objektif var mı ? sanırım yok. o da tek başına bahsettiğiniz bütçeyi aşıyor. bu nedenle ben başlangıçta çoğu canon kullanan üstadın söylediklerine bakarak canon 400mm objektifi hedeflediğimden başlangıçta kısıtlı bütçeyle önerilenin tersine sağlam bir body ve pek de tatmin etmeyecek bir objektifle başlamıştım. saygılar....