TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tripodmu monopodmu

savgat savgat 4.05.2014 13:21:00
Herkese merhaba, bugün arazide tripodla çekim yapmaya çalıştım manfrrottunun düşük model 120 liraya aldıgım bi tripodu vardı ilk defa denedim ama rezil oldum resmen başlık ekipmanı taşımıyor bacaklarını acması sıkıntı, uzatması zahmetli kayıyor gidiyor, sırtıma alıyorum iyice sıkıyorum küt düşüyor. Ama tripodla çekim çok güzel kesinlikle, iyi bir tripodla arazi çok güzel olur gibi geldi. Birde monopod tercihi var tabi, sanki daha pratikmiş gibi geldi arazide. Önerilerizi bekliyorum. Çok teşekkür ederim...

bakcasoy bakcasoy 27.05.2014 22:28:00

Çekirdek torbası...

zien zien 12.05.2014 10:44:00

Uzun yürüyüşlerde monopod, daha sabit durumlarda tripod daha isabetli olacaktır. Yani bence bir kuşçuda ikisi de olmalı. Duruma göre kullanmalı. İyi bir top kafa kolaylık olur. Ayrıntılar için http://www.senelfoto.com/keskinlik/ yazımın ekipmanı sabitleme bölümüne de bakılabilir :) Saygılar...

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 4.05.2014 20:27:00

monopod ve tripod ancak kamuflaja yatına faydalı olur kanaatindeyim. ben nikon 500 mm f:4 VR kullanıyorum. 3.8 kg lens. body ile 4.5 kg. ona rağmen arabadan fasulye torbası ile veya gerekirse elde çekiyorum. kamuflaj dışında kuşları kaçırırsınız. anon 400 mm f:5.6 ve nikon benzeri lenslerle elde çekim ise çok daha kolay.

alhn alhn 4.05.2014 19:32:00

Allah size kolaylık versin o zaman :)) kamuflaj dışında tripodla fotoğraf çekilebileceğine inanmayanlardanım, en pratik çözüm monopod kalıyor geriye.

dede dede 4.05.2014 19:23:00

Monopod kullanımının sizi tatmin edip etmeyeceğinden emin olmadan almayın bence. Ekipmanı monopod üzerine direk sabitlerseniz her istediğiniz açıya çeviremeyeceksiniz. Üzerine bir gimbal head takarak kullanmak zorundasınız. Tabii monopodun hem ekipmanı hemde kafayı taşıyacak güçte olması şart. Monopodu bu şekilde denedikten sonra kullanıp, kullanmayacağınıza karar vermeniz daha doğru. Ben monopodla araziye çıktığımda bir süre sonra öıkartıp kenara koyuyorum. Ama almaya karar verirseniz karbon fiber olanlarını tercih edin, biliyorsunuz arazide en ufak ağırlık bile önemli oluyor. Sevgilerimle.

dede dede 4.05.2014 19:14:00

Alihan Bey, siz bunu birde benim titrek ellerime anlatsanız. :))

alhn alhn 4.05.2014 17:22:00

:)) tam deklanşöre basarken nefesinizi tutsanız yeter. 7D 400 hiç birşeysiz elde çekim olanağı sunduğu için değerli bir ekipmandır.

savgat savgat 4.05.2014 17:17:00

açıkçası dediğinizi yapmaya alıştım gibi ama bi süre sonra nefes tutmaktan nefessiz kalıyorum :)) sonra daha da çok titremeye başlıyor... :)) bugün biraz o taşımayan tripod beni çok yordu ama daha iyi hafif bir tripod pratik olacak ış gibi geldi yada monopod.

alhn alhn 4.05.2014 17:12:00

Zafer Hocam çok güzel bir derleme yapmış. 7D 400 ile zamanla monopod veya tripod kullanmadan çekim yapmaya alışabilirsiniz. Dirseklerinizi vücudunuza yapıştırıp bir iki saniye nefesinizi tutup çekmeyi deneyin, göreceksiniz ki zamanla ekipman titremeyecek.

savgat savgat 4.05.2014 17:00:00

zafer hocam çok teşekkür ederim gercekten çok teşekkür ediyorum. ekipmanım 7d 400 mm. açıkçası monopod hakkında kullanışlımıdır o tereddüt ettiriyor, 500 600 lira verip sonra kullanamaktan korkuyorum, ama monopod çok pratik geliyor gözüme, çat çıkartıp işlevini yerine getircek bi ürünmüş gibi görünüyor, hafif yormayan bişeymiş gibi. ama ikisinden birini almam gerekiyor sanırım...

zaferK zaferK 4.05.2014 14:22:00

Önce bu konuda ''Türknikon''dan derlediğim bilgileri aktarayım; Tripodlar: 1. Kaliteli ve sağlam bir malzemeden yapılmış olacak. 2.Taşınması için hafif olacak. ( Doğa fotografçılığı için özellikle hafif olmalı ) 3.Boyunun maksimum yüksekliği sizin boyunuza yakın olması kullanıp kolaylık sağlayacaktır. 4.Yere yaklaşma yüksekliği çekebileceğiniz makro fotoğraflar için çok önemlidir.Yere ne kadar stabil bir şekilde yaklaşabiliyorsa bir tripod o kadar tercih edilmelidir. Tripodlar yere 10 cm kadar yaklaşabiliyorlar hatta orta boruları çıkarılıp eğilerek daha da yaklaşması sağlanabiliyor. Fakat stabiliteyi bozuyor. 5.Taşıma ağırlığı, alacağınız tripodun toplam taşıyabilme kapasitesi lens ve ekipman takımınızın toplam ağırlığından fazla olmaldır. Ayrıca bu konuda kendi görüşlerimi de ilave etmek isterim; Her tripodun taşıma kapasitesi bellidir ve kataloğunda yazar.Sizin tripodun taşıma kapasitesi bayağı düşük olmalı.Alacağınız tripodun taşıma kapasitesi ,kullandığınız ekipmanın ağırlığından daha büyük olmalıdır.Tabii bir de vibrasyon var.Kullanılan malzemenin vibrasyon önleyici olması tercih edilir ,ancak o zaman da fiyatlar kat be kat artar. Kullandığınız lensin titreşim önleyici özelliği varsa monopod kullanabilirsiniz ,ama fiyatı ekonomik monopodların teleskobik yapıda ve taşıma kapasitesinin çok daha düşük olduğunu da hatırlatayım. Her markanın -tripodun özelliklerine göre değişen- çok farklı fiyat skalası vardır.Siz öncelikle taşıma kapasitesi uygun olan ekonomik ve daha az özellikli bir ürün seçebilrisiniz.Fiyat daha makul olacaktır.Ama 120 TL lik bir tripodla kuş fotoğrafı çekme pek mümkün değil... (Önemli not:Tripod ve monopod alırken -istenmeyen ufak kazalara karşı-sabitleyicisi mandallı olanlardan uzak durun ,daima döner kapaklı ,vidalı sıkıştırıcısı olanları tercih edin...) Selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT