TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Dürbün almalımıyım

savgat savgat 12.05.2014 09:54:00
Herkese merhaba, sizce iyi bir dürbünüm olmalımı? Herkese teşekkür ederim...

savgat savgat 17.05.2014 21:54:00

valla çok güzel anlattınız sanırım karar verdim alıcam :)) açıkçası imrendim bile ;)) herkese çok teşekkür ediyorum...

moktem moktem 14.05.2014 21:57:00

Bence de dürbünün keyfi ayrı. Bana göre kuşu dürbünle takip etmek vizörden lensle takip etmeye göre çok daha rahat ve pratik. Eğer kuşun özellikle aksiyon, uçuş özellikleri veya davranışlarını merak ediyorsanız öneririm. Fazla ağır olmamasını öneririm. Ben Nikon action 12*50 kullanıyorum. Görüntü kalitesi çok iyi bana göre ancak biraz ağır. uzun süre takip ederseniz kolu yorabiliyor. Yine de lensten daha hafif ve pratik.

alhn alhn 14.05.2014 13:34:00

Başlarda her kuş kertik olduğu için tanımak gerekli olmuyor, herşeyi çekiyorsunuz ve sonra tanıma yoluna gidiyorsunuz, ancak tür sayınız artınca artık herşeyi çekmek sıkıcı ve gereksiz oluyor ve o andan sonra hedef türünüzü aramaya başlıyorsunuz işte o an dürbün devreye giriyor. ve benim görüşüm, makinenin vizörü ile gördüğünüz açıyı görebileceğiniz bir dürbün almanız ne eksik ne fazla, çünkü adaptasyon sorun oluyor ve tekrar makinenin vizöründen izlemeye devam ediyorsunuz. Çok kaliteli olması gerekmiyor orta seviye ve gözünüzü yormayacak kalitede bir dürbün yeterli olur.

cansuozcan cansuozcan 14.05.2014 13:15:00

Dürbünle izlemek ayrı bir keyif bence:) Fotoğraflayarak anı yakalamaya çalışıyoruz, dürbünle izlediğimizde kuşun hareketlerini zihnimize kazıyoruz. Amacınız sadece fotoğraf çekmek değilse ve dürbünle gözlem yaparken de zevk alıyorsanız almalısınız bence. Ayrıca her zaman makineye güven olmuyor:) Ters ışığa geliyor,kuş uzaktan geçiyor vs.. Bu gibi durumlarda kuşun tipik hareketini bildiğinizde, uzaktan geçse de ters ışıkta kalsa da dürbünle izleyerek, bir zamandan sonra göz alışkanlığı sağladığı için tanımlamada faydası oluyor. Ben olympus 10X50 kullanıyorum. Nikona göre biraz daha uygun ve nikon kadar sağlam bir dürdün. Alacaksanız 8X40 yerine 10X42 ya da 10X50 ölçekli dürbün almanızı öneririm. Daha fazla ayrıntıyı görebilirsiniz. Selamlar..

sener sener 13.05.2014 17:04:00

Bence dürbün almak gerekli değil. Kuş için en iyi dürbün gözlerinizdir. İnsan gözü çok geniş açılı görür ve harekete hassas olduğu için kuşu tespit etmeniz çok daha kolay olacaktır. Ayrıca çok uzaktan gözle tespit dürbünle olduğundan çok daha kolaydır. Benim görüşüm böyle.

abrecchia abrecchia 12.05.2014 14:03:00

Üyelerimizden Timur Çağlar (Ranger), Bushnell marka dürbünlerin Türkiye sorumlusudur, kendisi ile iletişime geçmenizi öneririm.

savgat savgat 12.05.2014 13:37:00

ewet benim bile şu anda aldığım ve kullanmadığım malzemelerim oldu :(( dürbün biraz keyfi olcak gibi geliyor, 400 mm ile uzaktata olsa çekip büyütüp bakıyorum, ama dürbünün hep bir cazibesi oluyor açıkcası :)) ama fotoğrafçılıkla sınırlı kalmasın istiyorum hep bu iş gözlemcilik de yapmak istiyorum ve gözlemcilerin hepsinde güzel dürbünler görüyorum... hep diyorum kendi kendime niye fotoğraflarını çekip öle bakmıyorlarki. sanırım kaçırdığım birşeyler var :)

msaltik msaltik 12.05.2014 13:21:00

"Hevesle Alıp Şuan Yerini dahi unuttuğum nice malzemem var" katılmamak mümkün değil :)

msaltik msaltik 12.05.2014 13:20:00

eagleview düşünme nedenim, sırt çantamda az yer kaplayacak olması, hafif olması, zoom yapabilmesi ve tabi Nikon'a güven. iyisinden kastınız nedir? Eagleview kötü anlamında mı yazdınız acaba? şunu mu demek istediniz, ben olsam daha büyük mercek çaplı olanı alırım, zoom özellikli olmayını alırım vs...

karaani karaani 12.05.2014 13:16:00

Levent bey'e katılırım, Hevesle Alıp Şuan Yerini dahi unuttuğum nice malzemem var,Bence acele etmemeli,

leventsahin leventsahin 12.05.2014 12:55:00

aLMIŞKEN İYİSİNİ ALMAK LAZIM ALMAKTA FAYDA VAR AMA COKDA KASMAYA GEREK YOK BEN 400MM İLE YAPIYORUM O İŞİ :)

msaltik msaltik 12.05.2014 10:40:00

kuşu taramak için iyi olur. Ben şu an ağır sayılacak ekipmanımla yapmak durumunda kalıyorum. Hele hele 500mm ve üstü ekipman varsa zaten boşa konuşuyoruz :) Ben Nikon'un eagleview modelini gözüme kestirmiştim. Durumları düzeltince düşünüyorum

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT