TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tür sayfaları..

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 12.05.2014 20:31:00
Sevgili arkadaşlar tür sayfalarındaki bilgi birikimimiz Türkiyede ve neredeyse Dünyada eşsiz bir seviyeye ulaştı. Bu görevi alan arkadaşlara içtenlikle teşekkür ediyorum. Trakus olarak amacımız türlerin güzel kayıtlarını saptamak ve paylaşmak yanında ülkemizde eksik oln bu tür bilgi kaynaklarınıda kendi çapımızda tamamlanması
Son günlerde tür sayfalarında bir hareketlilik varki bu çok sevindirici. Haydi herkes sorumlu oldukları türlere bir el atıp biraz güncellesin. Saygılarımla..

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 16.05.2014 10:58:00

Tür sayfasının sorumlusu olduğunuzda s,ayfanıza girdiğinizde , bilgileri güncelleme, bilgi ekleme yetkisi sizde olacak.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 16.05.2014 10:55:00

Sayın Murat bey bildiğiniz, sizinde kullandığınız o tür sayfalarının herbirinin bir sorumlusu var. Site kurulurken herşey sıfırdan başladığında tür sayfaları bilgilerinin oluşturulması için büyük bir gayret ve emekle çoğu üye birden sayfa türün bilgilerini hazırlamış. Ve bu eşsiz bilgi kaynağı oluşmuş. Ayrıca en güzel fotoğraflarıda altında. Sizde bir tür sayfasının sorumlusu olmak isterseniz elinde birden fazla tür olan yada biraz önce bahsettiğiniz gibi uzun zamandır siteye giremeyen ve aktif olmayan bir kullanıcının üzerindeki türü size aktarabiliriz. Şimdilik bu konunun sorumlusu benim. Yavuz Eryavuz

msaltik msaltik 16.05.2014 06:19:00

ben de bu konuyu merak ediyordum :) tür sorumlusu nedir ne yapar, nasıl seçilir, geçenlerde merak edip Kızılgerdan sorumlusuna bakmıştım sanırım çooook uzun zamandır siteye giriş bile yapmamış gibi?

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 15.05.2014 21:27:00

Büyük Suçulluğu senindir Alper .. tür sayfasına katkılarını bekliyoruz

abrecchia abrecchia 15.05.2014 20:58:00

Alper'cim aklında özel bir tür yoksa; benim iki türüm var (zamanla herkeste 1'e düşürülecekti). Derekuşundan vazgeçemem ama uzun kuyruklu baştankarayı seve seve sana emanet edebilirim. Selamlar.

alpertuydes alpertuydes 15.05.2014 20:56:00

Ben bir türün sorumluluğunu almak istiyorm Yavuz Abi. İzlemem gerekenler nelerdir?

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 12.05.2014 21:39:00

Geçen yılki toplantıda ayırıcı tanı bölümü önerildi ve kabul edildi.. aslında forum bölümüne butür çalışmalar yüklenebilir.. kuş forumdan bahsediyorum.. iyi bir öneri teşekkürler.

msaltik msaltik 12.05.2014 20:57:00

Benim gibi yeni başlayanların en çok sıkıntı yaşadığı durum, ufak nüanslarla ayrılan türlerin tanımını yapmak. Hatta bazen birbiriyle hiç alakası olmayan türleri bile karıştırabiliyorum. Trakel'de kelebekler için tanı kartları var ve hazırlanmaya da devam ediyor. Ben tanım için öncelikle "Türkiyenin kuşları" bölümüne bakıyorum. Ordaki grafiklerden yararlanıyorum. Gözüme kestirdiğim türün bu sefer detayına giriyorum ve en son da sizin bahsettiğiniz tür tanımını dikkatli şekilde okuyorum. Ve tabiki olmazsa olmaz çekilmiş fotoğraflar... Lafı uzattım biraz ama Trakel'deki gibi kuşları tanımlamak için, tür tanımını destekler şekilde tanı kartları hazırlanabilir mi? Ama bu öyle olmalı ki tanımda yazanları birebir görebilmeliyim bu kart üzerinde. Hatta yine adameros.org'da benzer kelebek türlerinin nerelerden ayrıldığı daireler içine alınıp gösterilir. Böyle bir çalışma yapılabilir mi acaba?

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 12.05.2014 20:34:00

Tür sayfaları geldiği seviye bakımından övünç kaynağımız.. desteğe devam..

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT