TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Nikon 400/2.8

sener sener 16.05.2014 10:34:00
Eski 400/2.8 i güncellediler. Yeni lens zaten mükemmel olan eski lensten daha iyi, mtf grafiği 0.9 la 1 arasında bulunuyor.

Bir de yeni tc-14e iii duyruldu, eski lense göre farklı bir optik tasarımı var. Ayrıca daha ince. Yine mükemmel olan tc-14e ii den daha iyi olması beklenir, özellikle f/4 lenslerle çok güzel bir ikili olacaktır.

Yeni tc-14e iii sadece G lenlerle uyumlu. Yani mevcut Nikon 300mm f/4 af-s ile çalışmayacak. Bu da yeni bir 300/4 af-s vr lens beklentilerini arttırıyor. tc-17e de bu lensle update edilebilir.

garabene garabene 29.05.2014 19:26:00

Teşekkür ederim Göker bey.

sener sener 29.05.2014 11:20:00

Söylediğiniz doğrudur. Nikon 500/4 vr ile Canon 500/4 IS 2 lenslerin mtf lerine bakarsanız neredeyse aynı olduğu görünüyor. Kadrajın merkezinden yarısına kadar iki lens de bana aynı gözüktü, merkezden kenarlara doğru ise Canon biraz daha iyi. Şayet krop sensör kamera kullanıyorsanız bu fark da olmayacaktır. http://photographylife.com/lenses/nikon-af-s-nikkor-500mm-f4g-ed-vr http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-500mm-f-4-L-IS-II-USM-Lens-Review.aspx

garabene garabene 29.05.2014 07:12:00

nikon 500 mm vr II lensin canon ef 500 mm ıs I lensinden daha keskin olduğu söyleniyor canon 500mm ıs II ile aynı keskinliğe sahip oldoğu söyleniyor bu doğrumudur?

msaltik msaltik 25.05.2014 19:45:00

1

shooter shooter 25.05.2014 15:52:00

Photokina2014'ü bekleyin derim:) Dünya kupasında birçok fotomuhabirine test için verilecek kamera ve lensler, photokina da günyüzüne çıkacaktır... Sabredin:)

leventsahin leventsahin 24.05.2014 21:51:00

Nikonun satis rakamlarindaki dususun en buyuk nedeni ara modellerinin son yillarda guncellenmemesi,kullanici rahatligindan ziyade satis poltikalarini dusunuyor nikon daha cok hem canon hemde nikon butun isteklerimizi karsilayacak bir model zaten uretmiyor istekler hep cogaliyor,mesela nikon cok beklenen d400 modelini cikarmiyor cunki o model ciktiginda bir cok kisi icin uzun vadeli makina olacagini biliyor onun yerine daha kompakt modeller olan 7000 yada 7100 modellerine yonelip kullanicinin kafasinda surekli model yenileme dusuncesini canli tutuyor. Bir cok kullanici icin fayda maliyet durumu cok cok onemlidir ornegin 7bin dolarlik bir lens isterse dunyanin en iyi lensi olsun benim icin bir anlam ifade etmiyor cunki o paralari sirf hobi icin harcayacak durumum yok ve eminim bir cok kullanicida boyledir bu durumda fayda maliyeti en uygun lensler ve bodyler cok daha onem kazaniyor nikon bu konuda calismalar yapmaz ise daha cok satis kaybeder

sener sener 21.05.2014 15:52:00

Bir de 24 mp veya 18mp ye indirseler, çok daha hızlı ve mükemmel olur, ancak o zaman d4s i kim alır tabi, adım adım piyasayı besliyorlar, doğru tespit. Bakalım neler olacak.

zien zien 21.05.2014 10:56:00

Bu arada Haziran sonu gibi Nikon D800s çıkacakmış :) Nikonrumors'un dediğine göre yüzde 80 olasılıkla; Nikon will announce a new full frame DSLR camera this summer (I call it D800s, but the name could be different). As previously reported, the new camera will be based on the D800E (without AA filter) and will contain few small updates (similar to the D4->D4s refresh). Yani yine ticari bir hamle. Biraz daha iyi iso ve AF performansı ile yetinilecek görünüyür.

zien zien 20.05.2014 13:07:00

Üstteki yazımdaki D9000 yerine D900 yazmışım düzelteyim. Tüm yukarıkilerin yanında esasen keyifle kuş fotoğrafçılığı yapmak için bence her iki markada da efsane olan 300mm f/2.8 lens kullanmak gerekiyor. Bu lens kuş fotoğrafçılığının bana göre optimum lensi. Zira konuya yakın olduğunuzda tartışmasız çok avantajlı. Ayrıca 2.8 ile istenen enstantane değerlerine daha rahat ulaşılabiliyor. 1.4, 1.7 gibi tle konvertörler ile 420mm f/4 ve 510mm f/5, f/5.6 gibi lenslere de sahip olunmuş oluyor. 420mm de neredeyse hiç kayıp olmadan fotoğraf çekebiliyorsunuz. 510mm de ise bir miktar kayıpla en azından 400mm f/5.6 kalitesinde görüntü alınabiliyor. O nedenle kafadaki bir çok sorudan sıyrılmanın yolu bence 300mm f/2.8 almak. Bunu alıncaya kadar da ekipmanı fazla kafaya takmadan fotoğarfta ilerlemeye bakmalı. 400mm f/2.8 olayına gelince... İmkanı olanlar bence 600mm f/4 yerine hatta 500mm f/4 yerine 400mm f/2.8 i almalı. 400mm gibi bir açıda çok keskin ve 2.8 diyafram veren bir lens muhteşemdir. tc. ler ile 560mm f/4 ve 680mm f/5 lensler elde edilmiş olur. Böyle iyi bir lensin arkasında D7100/D7000/D300s/ D600/D610 olsa da olur 70D/7D/6D/5D merk * olsa da olur, D4s/1Dx olsa da olur. Hepsiyle de çok güzel kuş fotoğrafı çekilir.

zien zien 20.05.2014 12:44:00

Böyle güzel bir muhabbete benim gibi testler yapan birisi dahil olmasa olmaz :) Zannediyorum bu ekipman meselesinde en mutlu olanlar her iki markayıda beraber kullananlardır. Zira ticari nedenlerle hiç bir zaman ekipmanlar tam olarak beklentiyi karşılamıyor. Eğer karşılasaydı yeni ekipman alımı sekteye uğrardı. Firmalar istenenleri yavaş yavaş ve belli bir çizgide yapıyorlar. 5 şey istiyorsak 3 ü yapılıyor. 2 sene sonra yeni şeyleri önümüze seriyor ve kalan 2 isteğimiz de gerçekleşmiş olmasına rağmen teknolojinin gelişmesi nedeniyle yeni 3-5 isteğimiz daha ortaya çıkıyor.Bu iş böyle devam edip gidiyor... Diğer taraftan D400 ün çıkmaması gerçekten çok enteresan. Şimdi de D400 yerine D900 gibi yeni bir serinin çıkacağı ve D9100, D9200 gibi devam edeceği söylentileri var. Canon 5D Mark 3 de yaptığı AF gelişimini 7D Mark 2 de yapabilir ama oda geciktiriyor ve tam olarak 5D mark 3 gibi de yapmayacak :) Yeni insan olarak içimizde bulunan asla doymayan ve tatmin olmayan nefsi duygumuzu bu firmalar çok iyi kullanıyor. Gelelim Nikon mu Canon mu olayına :)) Gerçekten ikisi de çok iyi. Şu anki son durum itibariyle Nikon sensör yönüyle öne geçmiş durumda. Eskiden Nikon iso performansı olarak gerideydi, ama şimdi öne geçti. Diğer taraftan uzun süredir AF noktasında Nikon iyi olmasına karşın, şu sıralar Canon ile AF olayında aynı durumda. Hatta Pro medellerde Canon bir adım öne geçti. Gövde kalitesi ve arıza vermeme konusunda nikon adeta bir efsaneydi. Ancak son çıkardığı modellerle canon bu açığıda kapattı gibi. Hatta enteresandır Nikon D600 gibi sorunlu bir ürün çıkartarak müşterilerinden tepki aldı. Bunun yanında Canon 400mm f/5.6 gibi bir lensi ile de çok hızlı AF yapabiliyor. Nikon ise f/4 ve altı lenslerde bunu yapabiliyor. Nikon bu noktada yeni lensleri ile atak yapıyor. Yeni çıkan 400mm f/2.8 bunun en iyi örneği. Muhtemelen önümüzdeki günlerde bir çok tele lensini yenileyerek FLD lens teknolojisi ile hem lensleri hafifletecek hem de hada hızlı af yapmalarını sağlamış olacak. f/2.8 diyaframa rağmen 400mm f/2.8 in MTF grafiği gerçekten etkileyici. "Nikon 300mm f/4 & Canon 400mm f/5.6 Test" yazımda da http://www.senelfoto.com/nikoncanon/ bahsettiğim gibi Nikon ile Canon arasında o kadar minik farklar var ki mevcut ekipmanla mutlu olmaya bakmak en doğrusu. Zira D300s ve 7D gibi en çok kullanılan iki gövde 300mm ve 400mm gibi farklı lenslerde bile çok çok yakın sonuçlara imza atıyorlar... D800/D800E olayına gelince... Yavuz beyin dediği gibi bu gövde reklam, moda vs. gibi büyük baskılar gerektiren ve hız istenmeyen, daha ziyada dinamik alan derinliğine ihtiyaç duyanlar için üretilmiş bir gövde ve çok başarılı. Kuş için değil malesef. Ama bununla kuş çekilmez mi? Elbette ki çekilebilir ve biraz emekle harika sonuçlar çıkar. ancak ekipman Alihan beyin de dediği gibi sahada bize engel olmamalıdır. Onunla mücadeleden ziyade onu unutup fotoğrafa konsantre olunmalıdır...

alhn alhn 18.05.2014 21:30:00

Göker Bey size katılıyorum, her makine kendi segmentinde diğeri ile çok yakın. Esas önemli olan alışmak, dediğiniz gibi fotoğrafı ekipman değil fotoğrafçı çeker, ekipmandan beklediğimiz destek olması değil köstek olmaması. Kısaca kim hangi ekipmanla mutlu ise dünyanın en iyi ekipmanı odur. Ben pro ekipman kadar 7D 400 ikilisinden de çok memnunum. 5D M3 ün Hayyam fiyatını sadece body olarak yazdım, belki sizin dediğiniz fiyat kit olarak olabilir.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 18.05.2014 19:49:00

Benim adım geçince dahil oldum:)) D800E şaşırtıcı derecede mükemmel makina. Alihanın bahsettiği benim bazı kaygılarımın tamamen bilgi eksikliğinden olduğunu itiraf etmeliyim. Af dri ve modunu relase,af relase vs tam çözmeden kullandığımdan sorun yaşamışım. Makinanın shutter gecikmesi benim verdiğim önceliklerden kaynaklanıyormuş. Sevgili Gökerin çoğu sonuçlarna d800 haricinde katılabilirim. 36 milyon pixel dile kolay işlemek zor.. Bizim sorunumuz malesef Nikonun sorunu değil. Bu makina kuş yada spor fotoğrafçıları için düşünülmedi zaten.Manzara,makro,portre neyse hepsinde sanayi ölçüsünde fotoğraf çıkarırsınız.Krop modu yapmışki hani kuş filan çekiyorsanız ve etrafı çok kropluyorsanız ben önceden croplayımda makina yorumasın ve hızı biraz artsın.. Renkler ve en önemlisi DR harika... Çok öneririm..

msaltik msaltik 18.05.2014 12:35:00

1 Ben iyi havalarda D7100 kullanoyorum kötü ve kapalı havalarda D600... Kuş için tabi... İkisinde de crop modunu kullanıyorum. D7100de 1.3x D600de1.5x... Böylece RAW dosyamın boyutu oldukça düşüyor. Tabi iyice yaklaştığım durumlar hariç... Yada kompozisyon durumlarında... D7100de bu işlem normalde 6 kare olan hızı 7 kareye taşıyor. Yani çifte avantaj... Böyle olsa bile hem de D600de hiç buffer sıkıntısı yaşamamama rağmen bir sıkmada 10-15 kare çekmiyorum. Max 4tür. Gerisi bence fotoğrafçılıktan uzak klıyor.. Bütün mermiyi boşaltmanın zevki ne??? Gözüme bu konuda güveniyorum. Iskalamam da azdır. É.doğal olarak da tıkanma yaşamıyorum. Şunu da belirtiyim kullandığım kart SanDisk 30mb/s... Bilirsinizki o hıza çıkmıyor.bile kart. Okurken bile 18-20mb/s

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 18.05.2014 11:45:00

gayet açıklayıcı ve bilgilendirici bir sohbet. ama benim tercihim Nikon. D7100 kullandığım halde hız ve netleme konusunda bir sıkıntı yaşamadım. sadece buffer sorunu var. buradan şu çıkmasın. Nikon Canon'dan iyidir. ikisi de iyidir. renk ve sensör olarak tercihim nikon. hız konusunda da sorun yaşatmadığı için Nikon tercih etmeye devam ediyorum.

msaltik msaltik 18.05.2014 06:55:00

1

sener sener 18.05.2014 01:41:00

Alihan bey, benim senelerdir gördüğüm Nikon olsun Canon olsun artıları eksileri var, ancak her iki marka da birbirine yakın, farkı belirleyen daha çok fotoğrafçı ve fotoğraf çekim şartları oluyor. Siz Canon altında pro ekipman kullandığınız için fazla sorun yaşamamanız ve ekipmanınızı sahiplenmeniz normal. Düşüncelerinize de saygım var. Kameranın fiyatı hususunda çok fazla bilgim yoktu.

alhn alhn 18.05.2014 01:16:00

5D M3 ve 6D yi bizzat kendim, 5D M3, 6D ve D800E yi bizzat Yavuz Abi ile birlikte hem arazide hem de evde test ortamında ikimizde test ettik. DxOmark ın sensör puanı en iyi makinesi olduğu için Yavuz abi aldı ve görüldü ki D800E güzel makine ama kuş ekipmanında olacak bir makine değil, aynen 5D M3 ve 6D gibi. Kısaca demek istediğim, o teknik veri veren siteleri herhalde en çok takip edenlerden biriyimdir ancak ben sadece teknik verilere itibar etmeyip kendim de test etmenin gerekli olduğunu yıllardır ekipman kullanan biri olarak deneyerek öğrendim. Nikon veya Canon benim veya bir yakınımın firması değil, D4e bir laf konuşmuyorum, 1D M4ü öne çıkarıcı bir şeyler söylemiyorum, Nikonun 500 F4ü kötüdür Canonun 500ü iyidir demiyorum, sadece kendi edindiğim veriler doğrultusunda Canon kuş için bana göre daha doğru ekipman, onu dile getiriyorum, yeni ekipman alacak arkadaşlara naçizane kendi görüşümü aktarmaktır, bu aktarımı uzun uzun teknik verileri alt alta yazarak da yapabilirim ancak bana yorucu geliyor, sizide takdir ediyorum, Nikonu teknik temellere dayanarak çok iyi anlatıyorsunuz. Bu arada 5D M3 ün Hayyam fiyatı 2800$

sener sener 18.05.2014 00:17:00

Canon 5d mark 3, b&h fiyatı 3400$, yanlışım yoksa. Ayrıca,Nikon d610 u kuş için 5d mark 3 ün karşılığı olan d800 e tercih ederim, birçok açıdan. Aşağıda açıklayacağım. Sensör mukayesesine gelince sizce sensörün geride kalan özelliğinin olmaması ile gerçekler değişmiyor. dxomark test sonuçlarına bakınız: http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Nikon-D610-versus-Canon-EOS-5D-Mark-III___915_795 Hız derken de önce neyi kastediyoruz belirtmek lazım. 5d mk 3, 6 fps çekim yapıyor, d610 da 6 fps. Yoksa buffer hızlarını karşılaştırıyorsak raw için 5d mark 3, 6fps de buffer kapasitesi 18 kare (14 bit olmalı), d610 12 bit lossless full frame raw için 21 kare, compressed raw (kayıpsız sıkıştırma) 27 kare, 14 bit lossless raw 14 kare. Yoksa deklanşör gecikmesini karşılaştırırsak 5d mk. 3, 120ms, d610 260ms, Deklanşör hızları ise 5d mk. 3, 1/8000, d610 1/4000sn. AF hızları ise af noktalarına ve işlemci gücüne bağlanabilir: Canon 5d mk.3 61 nokta 41 cross, ve d610 39 nokta 9 cross. Kuş için hız derken bütün bu unsurları topluca düşünmek lazım. Örneğin Nikon d800 51 af noktalı 15 cross ile kuş için oldukça hızlı, ancak raw dosyalar o kadar büyük ki karta yazmasını beklerken sadece 18 kareyi yazması 12 saniye alıyor, 5d mark 3 için 18 kare 4 saniyede, d610 için ise 14 kare 12 bit raw için 4.5 saniye, 14 kare 14 bit raw için 9 saniye. Tabi 95MB/sec yazım hızında kartlar ile. Yani d800 ile çekim yaparsanız 3000$ verdim bu kadar yavaş kamera görmedim demeyin. Nikon da hız istiyorsanız pro seri kullacaksınız: d3, d3s, d4 veya d4s gibi, o zaman arkaya bakmazsınız. d600 kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim, bu makinalar yavaş değildir, bastığınız anda focus alır, ve lense bağlı olarak da hızlı af yapar, doğru ekipmanı kullanırsanız sorun yaşamazsınız, "Canon öyledir Nikon böyledir" gibi klişe kalıplarla değil teknik veriler ve arazi testleriyle sonuca gidilmelidir. Ayrıca teknoloji hızlı değişir, bugün güncel olan trend bir de bakarsınız yakın bir zamanda tam tersine dönmüş. Onun için bilgilenmek gerek. 1600$ lık 6d ye hiç girmeyeceğim zira hemen hemen hiçbir açıdan d610 la mukayesesi yok.

alhn alhn 17.05.2014 21:55:00

5D M3 2800$ ve D610un karşılığı olan 6D 1600$, benim görüşüme göre Canon pahallı bir makine değil. Sensör kalitesine gelince, bence Nikondan geri kalan hiç bir özelliği yok ve hız konusu ise biz kuş fotoğrafçılarının vazgeçilmezi.

sener sener 17.05.2014 21:05:00

Aslında Nikon son birkaç senedir beklentileri karşılamıyor. Kullanıcılar d300s update i bir kamera veya d700 update i bir full frame bekliyordu, onun yerine d7000 serisi gibi bir saçmalık çıktı, full frame için de d600 ve d800 beklentileri karşılamadı. 7000$ lık d4 de çok dar bir kesime hitap ediyor. d600 de sensör problemi bir gerçek, ayrıca hızlı değil ancak fiyatı cazip ve sensör mükemmel. d800 ise bence tamamen yanlış bir kamera zira 36mp çok fazla. Bu sebeple kamera olabildiğince yavaş, ayrıca küçük pikseller netleme problemi ve noise üretiyor. d800 1.5x kroplarsanız tam olarak d7000 elde ediyorsunuz. d800 e 3000$ mı ? d7000 i 700$ mı ?, hem de daha hızlı. Nikon acilen beklentileri tam olarak karşılayan bir semi-pro dx kamera ve fx olarak da d610 un af ve buffer anlamında hızlandırılmış bir kameraya ihtiyacı var. d4 ve d4s den başka tam olarak beklentileri karşılayan bir kamera ortada göremiyorum. Bence şu an en iyi uygun fiyatlı kamera d610, 1600$ civarında mükemmel sensör, dxomark da ” sensör performansı ile optimum kamera bence. Nikon, lens cephesinde de beklentileri karşılayamadı. 300mm f/4 vr lensi birçok bekleyen var. Bu lens yerine dx serisi birçok zoom lar çıkarıldı. 80-400mm gibi bir zoom, beklentileri tam karşılamıyor. 400mm f/5.6 bir prime veya 300mm f/4 vr prime çok daha iyi olurdu. Öte tarafta çimenler hep daha yeşil görünür diye bir yazı yazmış Mansurov. Yani Nikon cuların bir gözü Canon da, Canon cuların da Nikon dadır, ve hep kendinde olmayan göze görünür. Canon dx kullanıcılarına 7d sunuyor. Bu kamerayı bir kaç defa kullandım. 7d oldukça hızlı bir kamera, af ve çekim hızı mükemmel. fx kullanıcılarının da birçok alternatifi var. Pro serisini dışarıda tutarak semi-pro serisine bakınca benim gözüme 5d mark 3 çarpıyor. Bu kamera da uygun mp çözünürlüğünde hem çok noktalı hemde hızlı af sunuyor. Kamera genel olarak da çok hızlı. Ancak Canon da da her şey mükemmel değil. Öncelikle fiyatlar çok yüksek. 5d mark 3 3400$, Nikon d610 un iki katı fiyatında. Yeni lensleri de ucuz değil. Ayrıca Canon kameralarda genel bir problem var, o da sensör kalitesinde, dinamik aralık, renk gamı, iso performansı, vb. Nikon a göre daha kötü. 7d için de aynı problemler var. Nikon bir zamandır satışlarında düşme yaşıyor. Bunu tespit ederek birkaç gündür tüm yönetici kadroyu işten çıkarttılar, yeni bir yapılanmaya gidiliyor. Bakalım neler olacak. Sitede her iki ekipmanı da kullanmış ve daha sonra da birinde karar kılmış arkadaşlarımın bir kısmı Canon un hızını methederken bir kısmı da Nikon un kalitesinden vaz geçemem diyor. Ben Canon kullanmış değilim ancak kendi açımdan tercihlerimin sebepleri var. Bunları da burada yazmak istemem. Bir de yazmadan geçemeyeceğim, Soma da hayatlarını yitiren emekçi kardeşlerimize yürek dayanmıyor. Hepsinin ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun.

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 16.05.2014 22:04:00

ağırlığı 500 mm f:4 ile aynı. 400 x1.7 tc ile super olur. yine de tercihim 500 f:4'ün 3 kg altında olan modeli. :) kolum hala iyileşmedi :(

cgabay cgabay 16.05.2014 16:10:00

Hmmm.... Bir sürü arkadaş ekipman değiştirecek kokusu alıyorum... :)

leventsahin leventsahin 16.05.2014 13:23:00

Uygun fiyat koşullarıyla kaliteli lensler üretmedikce bir çok kullanıcı için pek anlam ifade etmeyecek

alhn alhn 16.05.2014 12:13:00

Anlaşılan, Nikon Canonu bu sektörde tek bırakmamaya karar verdi.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 16.05.2014 11:04:00

Ayrıca bu yıl sonunda D9300 çalışmaları var. Bu makinanın D300s yenilenmesi olması bekleniyor.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 16.05.2014 10:49:00

Ayrıca 3.8 kg olması bekleniyorki bu nikon için büyük bir adım.. Yine bu 500 f 4 ün ve 600 f 4 ün hatta 300 2.8 in arka arkaya yenilenmesi demek oluyor.. enteresan gelişmeler bekliyorum..

msaltik msaltik 16.05.2014 10:48:00

300 f/4 eli kulağında değil mi zaten? Çıktı Çıkacak diye biliyorum

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT