Her kelimesine katılırım. Hislerime tercüman olmuşsunuz Mustafa Bey. Doğada kalmış birazcık yaban hayvanının öldürmenin etiği mi olur. İnsaf derim. Bugün ülkemizde en az kayıtlı avcı sayısı 150 bin civarı. Ve hadi insaflı davranalım bunlardan yarısı her yıl bir yaban tavşanı vursa 75 bin yaban tavşanı, hadi her biri birer yabani ördek-kaz vursa 150 bin ördek kaz avlıyor. Diğerlerini hiç saymıyorum. Neden avcılığı cicili biçili kelimelerle sarmalayıp şirin bir uğraşmış gibi göstermeye çalışılır anlamak mümkün değil. O çektiğiniz kum keklikleri, nice nadir ördekler, yasa dışı (!) avcılığı saymıyorum bile, siz fotoğrafını çektikten sonra öldürüleceğini bilseniz... Ya da bir avcı arkadaşınızla çıksanız kış aylarında, önce siz fotoğraf çekseniz sonra da diğer arkadaşınız onu öldürse... Avcılık sporsa eğer Spor Bakanlığı na bağlasınlar o zaman, Doğa Koruma (!) Milli Parklar bünyesinde ne işi var. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında gençlerimize bu sporu sevdirip devam ettirmelerini sağlayacak aktivitelere girişelim. Madem ata sporu geliştirelim de geliştirelim. Gerçekten spor ve eğlence için yaban hayvanlarını öldürmenin etik olduğuna inanıyorsanız, el insaf derim. Hani ülkemizde 150-200 bin geyik 500 bin karaca 50 bin yaban koyunu, yüzbinlerce keklik, ördek vs olsa, ve popülasyonların kendini kurtaracak düzeyde sayımız olsa amenna. Kuralına uygun ve yasalara göre makul avlananlar doğadaki türlere popülasyonlara zarar vermiyor mu sizce... Kötü bir alışkanlık , içlerinde öldürme , kan görme dürtüsü olan insanların uğraşısı, atalarımızın yiyecek bulma kaygısıyla yaptıkları avlanmayla nasıl eşdeğer tutulabilir? Masum ve kuralına uyan hiç bir avcı tanımadım ben, en yakın akrabalarım dahil. Biraz deştiğinizde hayatında neler neler vurduğuna şahit olursunuz. En yakınım, babamla biraz konuştuğumda, ki kurallara en fazla uyan avcıdır kendine göre, geçmişte ne yırtıcı kuşlar, ne nadir ördekler, tarım kesimi olmamasına rağmen ne domuzlar avladığından, gece avlanılan onlarca tavşanlar dan bahsetti. Bir kötü uğraş, sempati duyanlar, spor olarak öldürenler, bir sektör diyerek masum görülemez. Kural(!) ına uysa, yasaya uysa da uymasa da netice de avcı yaban hayvanlarını öldüren, bu topraklardan silinmesine sebep olan kişidir. Ve ülkemizde hiç kimse ben spor yapıyorum, et ihtiyacımı karşılıyorum diye avlanmaz, içindeki avcılık, öldürme dürtüsünün dışa vurumunu kamufle etmek için bu kelimeleri kullanır. Nereden mi biliyorum. Zamanında çok av çıktım avcılarla. Çocuk yaşlarda. Benim de av tüfeğim vardı. Çantacılık yapardım. Avcının karşısına bir tavşan, keklik, çulluk çıktığında yüzünün aldığı hali, tetiği çekerken ki hali, avladığı yaralı hayvanı boğazlamak için peşinde koşuşunu, kanını akıtmak için boğazlamasını, hayvanın deliler gibi çırpınışını, tavşanın çığlıklar atarak yerde kıvranışını, bazen az yaralanmış ama arkasında kanlar akıtarak kaçan tavşanları ve avcının onu kaybedişindeki hırsını... 18 ime kadar seyrettim :(