TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kaçta kaçı ?

halibut halibut 23.05.2014 21:36:00
Selamlar,

Araziye çıkıp çekim yaptığınızda, yaptığınız çekimlerin kaçta kaçını ;

Galeriye yüklenecek güzellikte ?
Kaydı bilgisayarda tutacak netlikte olan çekimleriniz oluyor...

Benim ; galeriye yüklenmesi için ayırdığım 4-5 tane foto var.. yaklaşık 1000 de 1 yani
Pc de duran da %3-5 gibidir...

Sanırsam sensor boyutuna bağlı olarak oran artacaktır.. Benim ufak sensorden dolayı olduğunu düşünüyorum..

Teşekkürler

savgat savgat 25.05.2014 04:56:00

ilk başlarda oranda çok düşüktü fakat gün geçtikçe yükseliyor gibi ama bu seferde kendi beğeni beklentim yükselmeye başlıyor bence buda çok önemli, ilk zamanlar vayy süper çekmiştim dediğim fotoğraflar şu anda çok kötü geliyor gözüme, sanırım gün geçtikçe yetenek ve bilgi düzeyi arttiıkça her araziden daha az fotoğraflarla dönmeye başlayacağız :))

msaltik msaltik 24.05.2014 08:28:00

Yavuz beyin dediği gibi genelde elemeler seri çekimden dolayı oluyor. Hareketli kuşlarda başarı azalıtken sabiylerde artıyot.çünkü ne kdr sn de 6-7-8 kare de çekilse kuş gözünü kapatıyor başını çeviriuor öbür dala atlıyor. Yada başının açısı diğerlerinden saha çok hoşunuzua gidiyor. Yani eleme illaki netsizlik kötü ışık vb nedenlerden olmuyor. O yüzden yüzde vermek zor. Başarı yüzdesi farklı beğeni yüzdesi farklı. Geçen 47 kare çektim 3 tanesini sakladım :)) Ama henüz yükleme

alhn alhn 24.05.2014 02:04:00

8/10 net fotoğraf 6/10 pc de kalabilecek ve istenirse galeriye konabilecek fotoğraf 3/10 FHD olabilecek fotoğraf 1/10 Posterlik fotoğraf bu oran ortalamadır. Hava şartlarına, araçta veya arazide beraber olduğum kişiye, araziden aldığım zevke ve konsantrasyonuma göre değişebilir. (Ekipman 1D M4, 500 F4 II ve one shot)

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 23.05.2014 23:55:00

Yüzde yirmisi diyebilirim.. Oda genellikle seri çekimden dolayı.. Şu an geldiğim noktada fotoğrafın kötü çıkacağını hissedp çekmiyorum:))

halibut halibut 23.05.2014 22:30:00

bunu sorarken kesin bir cevap tabi ki beklemiyordum, ancak yine de ne kadar emeğin karşılığı alınıyor onu merak ediyorum.

msaltik msaltik 23.05.2014 22:14:00

sorunuzun net bir cevabı olması beklenemez bence... Sensör avantajı var. Ama sensör güzel fotoğraf çekmenizi sağlamaz. Fotoğrafçılık ve kuşlar üzerindeki tecrübeniz arttıkça bahsettiğiniz "kaçta kaçı" oranı artacaktır. Dediğiniz gibi olsaydı sitede D4 kullananların muhteşem fotoğraflara sahip olması beklenirken, alt seviye makinelerin fotoğraflarının sıradan olması beklenirdi. Dediğiniz gibi olmadığının en güzel kanıtlarından biri, Levent Özaş'tır (soyadı yanlış hatırlamadım umarım) bence. Kullandığı makine D60, lens ise 55-300... Ama özellikle son yüklediği fotoğraflar parmak ısırtacak cinsten.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT