TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tamron 150-600mm SP AF F/5-6.3 DI VC USD

canbulut canbulut 3.06.2014 18:21:00
Arkadaşlar; yaklaşık 1,5 aydır beklediğim objektif geldi sonunda. Gerçekten hakkını vermişler, çok hoşuma gitti, bu kadarını beklemiyordum. Yalnız yanına bir de monopod aldım, zira gerçekten ağır bir objektif, elde zor çekilir yani...Bu objektif hakkında sormak istedikleriniz varsa beklerim...

Tarkany Tarkany 23.06.2014 15:20:00

Kullanan arkadslar var forumda örnegin: http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl18@d&kul=croma&kdx=rh4WHW6MWKW7Qb1oaTbuEfX06AqiewnwDhha3dNPN

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 19.06.2014 20:45:00

sitemizde tamron 150-600 alan ve 0 halini bizimla paylaşacak arkadaş yok mudur ? sabırsızlıkla bekliyoruz

birgök birgök 19.06.2014 16:36:00

Tamron 150-600 ile ilgili örnek kareler. https://www.google.com.cy/search?q=tamron 150-600&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=b-SiU_WiBM-h7AbSrIGwDA&ved=0CCsQsAQ&biw=1440&bih=799

paspartu paspartu 10.06.2014 19:18:00

Sohbetin kısır döngüye ve tartışma haline dönüşmemesi adına kısa cevap vermek isterim. Ben kimseye şunu tercih edin demiyorum. Ayrıca zoom prime dan iyidir de demiyorum. Kuş fotoğrafçılığı veya hatta videoculuğu için tercih bellidir zaten. O yüzden prime 500mm kullanıyorum, çok memnunum. Bunun en önemli nedeni üreticinin böyle tercih etmiş olmasıdır. Zoom'a göre kompleks olmayan prime lensler çok geliştirilmiş durumdalar. Üreticiler bu konuda zoom kararı vermiş olsalardı, şu an zoom objektif kullanıyor olacaktık. Üreticiler daha az karmaşık olan ve maliyet nedeniyle prime'ları geliştirmeyi tercih etmişlerdir, iyi de yapmış olabilirler. Bana göre yaban hayat fotoğrafçılığı için zoom teknolojisi gereksiz. Fakat şu sınıf objektif şu sınıf objektifden iyidir yargısı yanlıştır. Kullanılan teknoloji ve malzeme belirler bunu.

zien zien 10.06.2014 17:40:00

300-800mm nin çıkış noktasını hatırlamak adına kendimden alıntı yaptım ama konu çok güzel ve faydalı bir biçimde ilerlemiş. Prime lensler zoom lenslere göre daha iyi derken aslında kastedilen şey genelde keskinlik ve hız noktası oluyor. İleri teknoloji ürünleri olarak zoom lenslere örnek gösterilecekler (video için üretilenleri konumuz dışında tutuyorum) Sigma 30--800mm, artık üretimi duran Sigma 100-300mm ve Nikon/Canon 200-400mm lenslerdir. Bunların haricinde vahşi yaşam fotoğrafçılarının kullandığı zoom lens yok gibi. 80-400mm, 50-500mm veya bu yeni çıkan 150-600mm gibi lensler amatör fotoğrafçılar için ekonomik birer alternatif olarak üretilmişlerdir. Bu lenleri genelde işi fotoğrafçılık olan ve bu işten para kazanan profesyonellerin elinde görmek pek mümkün değildir. Çünkü bu lensler fotoğrafçıyı epey kısıtlarlar. Profesyonel bir fotoğarfçı sahada ekipmanla uğraşıp durmak istemeyecektir elbetteki. (Burada profesyonelden kastım çok iyi fotoğrafçı yada fotoğraf sanatçısı değil, bizzat işi bu olan fotoğrafçıdır.) İşte bu nedenlerle prime lensler zoom lenslerden daha iyidir diyoruz. Ve bunun bir ornito efsanesi olduğunu düşünmüyorum şahsen. Nikon/Canon 200-400mm lensler gerçekten çok kaliteli lenslerdir. Hatta teknoloji kalite anlamında bazı primelerden bile iyidirler. Özellikle Canon 200-400mm ayrı bir teknolojiye sahip ve fiyatıda bunu doğruluyor. Ancak bu lenslerde mesafe arttıkça prime lenslere nazaran daha çabuk görüntü yumuşamasına neden oluyorlar. Örneğin 10m de 500mm f/4 ile 200-400mm f/4 hemen hemen aynı keskinliği verirken 20m de 200-400mm biraz hada yumuşak görüntü oluşturuyor. 30 de ise bu dahada belli oluyor. Yapılan testler ve kullanıcı değerlendirmeleri bunu destekliyor. (Mansurov'un 200-400mm ve 50-500mm lens testleri okunabilir.) Sonuç olarak kuş fotoğrafı çekmek isteyen birisi özel şeyler planlamıyorsa imkanları el verdiği ölçüde en iyi prime lensi almalıdır. Ama farklı fotoğraflar arayışında olanlar zoom lensleri tabiki tercih edebilirler. Benim çok memnun olduğum ve çok iyi sonuçlar veren mütevazi bir prime lensim var. Bunu tabiki satmadan kafamdaki farklı fotoğrafları gerçeğe dönüştürebilmek için bir zoom lense ihtiyacım var. O da 20.000tl lik 300-800mm olmayacak. Yine mütevazi ve güncel durum itibariyle Sigma 50-500mm den daha iyi olduğunu düşündüğüm ve Nikon 80-400mm den daha ekonomik olan Tamron 150-600mm dir. Nede olsa olağan üstü hız ve keskinlik beklemiyorum.

paspartu paspartu 10.06.2014 11:58:00

Dostum seni nasıl tanımazlar ya.. Artık devir değişti, nerede o eski günler diyoruz şimdi.. Fakat dert etme. Ben film yaptım hiç takan bile yok, düşün artık artistliğe soyundum, arıkuşunu çektim, fakat kaale alan bilem yok. Şaka bir tarafa, o yıllarda bu büyük lensleri almak bir yana görmek bile pek mümkün olmazdı. Kamil Öge senden aldığı lensi büyük bir heyecanla göstermişti, bak böyle şöyle diye. Biz de nasıl aldın, kaça aldın diye salak salak soru soruyorduk beyin cerrahı adama. Niyeyse öyle bir kıtlık dönemiydi, karneylen ekmek mi alıyorduk ayrıcana tam hatırlayamıyorum. Evet, bu tür lensler yabani atlar gibidir, binicisi önemlidir elbet, ehlileştirmek için bir çok tecrübe ve alet edavat ister. Fakat tabi ki safkan bir atı ehlileştirmek kadar da keyiflisi yoktur. İyi bir tripod kafası gerekir en başta, sonra kamuflaj, sonra atı tanımak filan. O yıllarda bu tür lenslerin sahalarda örneklerini görmek bile heyecanlıydı. Dünya küçük hocam, karşılaşırız umarım. Selamlar.

cgabay cgabay 10.06.2014 10:37:00

Vay eski dostum... Ben artık yeni sayılırım :) Çoğu kimse beni tanımıyor... Olmadığım yıllarda epey arkadaş katılmış... Ornito-foto-loji Türkiye'de epey yaygınlaşmış... Trakus ta bu güzel ortam ile ortak ilgi alanındaki insanların haberleşmesi adına çok önemli bir iş yapıyor. Çok güzel. Bu arada epey bir 300-800 muhabbeti dönüyor... 2006 yılında ben bu lensi sıfır olarak almıştım... 2008 yılı idi sanırım Ankara'dan Sevgili Kamil (Öge) abime sattım. O da sonrasında bir başka Ankara'lı beye sattı. Tecrübelerimi anlatacak olursam... 300-800 ile zamanında çok güzel fotoğraflar çektim. Optik olarak hiç fena değildi. Ama ağırlığının dışında en büyük sorunu bu ağırlığın kafa tarafında ağırlaşması idi. Bugün birçoğumuzun kullandığı 400-500-600 prime lensler ön ve arka tarafında ekstra ağırlık oluşmayacak şekilde dengeli. Yani halen homojen değil ama dengeli... 300-800 de ya arabanın içine veya arazide bir yere mevzilenmelisiniz.... Bu arada 300-800 ün çok önemli bir avantajı vardı... Genelde 300-500 aralığında kuşu arar sonra zoomu açardım. Bu sayede 500-600 de (hele bir de TC takılı ise) zaman zaman kuşu arama (hatta bir kısmında alan derinliği içinde kuşun kaybolması) sıkıntısı oluşmazdı... Vizörden baktığınızda kuş her zaman oradaydı... Bu çok zaman kazandıran bir özellik...

paspartu paspartu 10.06.2014 09:54:00

"artı iki". Yürürken hafif 400'ü ben de istiyom, ayrıca kahve termosumu taşıyacak birisini de istiyom. Eskilerden Bir Ceki mi var buralarda ne? Tekrar sahalara dönmene sevindim. Selamlar.

armadillo armadillo 10.06.2014 09:37:00

Burada takım teknik ayrıntılar yazılmış, tamam, lafım yok. Ben arazideki sonuca bakarım, kriterim bu. Çamura bata çıka ilerlerken, ağzınıza burnunuza sivrisinekler girerken bu ayrıntıların hiç biri eminim aklınıza bile gelmeyecektir. Arazide en önemli kriter ekipmanın hafifliği, toza ve neme karşı dayanıklığıdır. Zoom ve prime lens tartışmasını saçma buluyorum. Bu konunun detayları daha önce de uzunca tartışıldı. Lens alacak arkadaşlar prime almalı. Ha marka tercihi sonraki mesele, onu bütçe belirler.

cgabay cgabay 10.06.2014 08:37:00

" 1", ancak 500 veya 600 e sahipken halen elinizdeki 400 ü tutmak isteyebilirsiniz... Uzun yürüyüşlerde veya yolculuklarda arabadan indiğinizde hafif birşey isteyebiliyor insan...

alhn alhn 10.06.2014 00:06:00

artı 1, ilave olarak; başlangıçta iyi bir ekipmanla başlamak zamanla verdiğiniz emeğin karşılığını almanızı mümkün kılıyor ve bu hobiyle fazlasıyla mutlu olmanızı sağlıyor.

alhn alhn 9.06.2014 23:55:00

artı 1

alhn alhn 9.06.2014 23:55:00

artı 1

Boraunver1 Boraunver1 9.06.2014 20:57:00

Sigma 300-800 bu kaliteyi kendi prime 800 e karşı 6 Kg(5,880 gr) ile yakalamış. Yani bir zoom lensin f/5.6 da 300-800 aralığında çalışabilmesi için kullanılan teknolojinin dışında kullanılan malzeme de önemli. Bunu bir de F/4 olarak yapmalarını beklersek bu lens zannediyorum bu teknoloji ve kullanılan metal alaşımları ile 10-12 Kg olabilir. Bakınız Sigma 200-500 f/2.8.Ne kadar reklamlarında kaslı bir adamın havaya diktiği lens olarak ta tanısak bu lens f/2.8 ile AĞIRLIK:15,67 Kg. Yabancı kuşçular boşeyere Sigma 300-800 e "Sigmonster" demiyorlar.:) :)Buna Sigmonster diyenler 200-500 f/2.8 e nedemeleri gerekir bilemem elbette. Fiyatları 300-800:20,000-26,000 TL aralığı Türkiye fiyatı 200-500 f/2.8 55,000 TL-60,000 TL Türkiye fiyatı. Kısacası Kuş fotoğrafçılığı ve/veya Doğa fotoğrafçılığının istediği lens: 1-Kuş fotoğrafçılığının olmazsa olması keskinlik hızlı AF.Bunun için f/2.8 le başlar en son değeri f/5.6 olması gerekir ki doğada her türlü hava şartında keskin ve hızlı AF yapabilsin. 1-Doğada yormayacak ağırlık olmalı ki bir arazinin ortalaması, günde en az 4-6 saat arasında olduğunu düşündüğünüzde çok önemli.Arabada fasulye torbası üzerinde olsa dahi hafif kompak bir lensin avantajı tartışılmaz. Onun için bu iki özelliği birleştiren ve kalitesi ile karşılaştırılınca fiyatı çok çok abzurt olmayan prime lensler her zaman tercih edilen lensler Dünya çapında.

sener sener 9.06.2014 20:29:00

Sigma 300-800mm zoom un mtf de aynı şeyi söylüyor. Merkezden kenara olan uzaklığın 1/3 ünde 0.8 iken prime sigma 800mm aynı alanda 0.75. http://www.sigmaphoto.com/product/300-800mm-f56-ex-dg-apo-hsm http://www.sigmaphoto.com/product/300-800mm-f56-ex-dg-apo-hsm Canon 500mm f/4 is ii tc 1.4x iii ile 700mm f/5.6 da merkezden 2/3 uzaklıkta (neredeyse kenarlara kadar) kontrast 0.9. Yani tc 1.4x iii yaklaşık %7 kayıp meydana getiriyor. Yine Canon 500mm f/4 is ii tc 2.0x iii ile 1000mm f/8 de merkezden 2/3 uzaklığa kadar mtf 0.85 (neredeyse kenarlara kadar). Yani tc 2.0x iii yaklaşık 15% keskinlik kaybı meydana getiriyor. Ancak kalın çözünürlük ve kontrast değerleri de oldukça etkileniyor. http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-500mm-f-4-L-IS-II-USM-Lens-Review.aspx Yani Canon 500mm f/4 is iii tcxx kombinasyonu hangi tc ile olursa olsun Sigma 300-800 den daha iyi. Sigma 300-800mm 8000$ bh fiyatı. Canon 500mm f/4 is ii 10500$. Nikon 500mm f/4 vr fiyatı ise 8400$. Nikon lensin mtf ise Canon la aynı, veya belki merkezden 2/3 uzaklığa kadar bana biraz daha iyi bile gözüküyor. Nikon bu lensi nasıl update edecek merak ediyorum. Sadece 1 kg hafif olsun diye ekstradan birkaç bin dolar nasıl değecek acaba. Yeni ekipman alacak arkadaşlar da buradaki lige bakmaları lazım. Zira 300mm, 400mm ile başlamak ekonomik olsa da zaman içinde size kaybettirecektir, çünkü er yada geç 500, 600mm almak isteyeceksiniz, ve alım satımlardan olan kaybınızın yanında esas bu lenslere ödediğiniz para ile zarar etmemek lazım. Onun için ben derim ki imkan varsa hiç 400, 300mm ile uğraşmayın zaten gideceğiniz son nokta olan 500, 600 alın ve arada para kaybetmeyin. Ancak ekonominiz kısıtlıysa ve/veya hobi olarak ne kadar ciddi olduğunuzda kararsızsanız alt ekipmanla başlanabilir. Unutmamak lazım ekipman baştan iyi seçilmeli sonradan değiştirmek maliyeti arttırır, ve önemli olan lens performans ve fiyatlarıdır. Bu arada Nikon, tc-14e iii ağustos ta piyasada, özellikle f/4 lensi olan arkadaşlara hatırlatırım. Bu tc eskisinden de iyi olacaktır. Max. diyaframda %5 veya daha az bir performans kaybı hiç birşey demek ve bence olasıdır.

paspartu paspartu 9.06.2014 20:27:00

Birinci tahmininiz doğru. Sigma’nın kağıt üzerinde dürüstce söylediği şu: Her iki lens de EX, DG, APO, IF, HSM özelliklerine haiz. Her iki lenste de ELD (extraordinary low dispersion glass) diye kodlanan özel cam kullanılmış. Her iki lensin de f değeri 5,6. Zoom lens “18 Elements in 16 Groups”'a sahip, maximum close-up magnification: 0.145x, minimum netlik mesafesi : 6 metre. Prime olan ise “element grup oranı 12/9, maximum close-up magnification: 0.113x .minimum netlik mesafesi : 7 metre. Sigma da farklı teknolojiler olduğunu söylüyor. Zoom olan daha iyi diyor. Canon’un 800mm prime’ında “18 elements in 14 groups” kullanılmış. Maximum close-up magnification: 0.14x. Minimum netlik mesafesi : 6 metre. Ağırlık 4,5 kg. Nikon’un 800mm prime’ında element grup oranı 20/13. Maximum close-up magnification: 0.1428x. Min. Netlik mesafesi :5,9 metre. Ağırlık 4.59 kg. Lensin kim tarafından, nasıl ve ne ile yapıldığı önemli. Zoom’da olsa prime da olsa kaliteyi belirleyen husus, kullanılan teknoloji ve malzemenin kalitesi.  

alhn alhn 9.06.2014 18:41:00

Sigma 800ü kullanan biri olarak size kesinlikle katılıyorum. Sanırım Sigma, 800ü üretirken ya teknoloji ve malzemeden tasarruf etme yoluna gitti yada optik hesap hatası yaptılar, aksi takdirde optikfizik kurallarını yıkmış olurlardı ki fizik tarihine geçerlerdi. Keşke yapmasalardı, bu fiyata kuşçulara güzel bir alternatif olurlardı.

paspartu paspartu 9.06.2014 17:06:00

Bence de, zoom olan 300-800, prime olan 800'den bariz bir şekilde üstün.

alhn alhn 9.06.2014 13:38:00

Kanımca, Sigma 300-800 ve 800, sadece 800mm kelimeleri ortak, teknoloji ve cam kalitesi olarak iki farklı lens.

birgök birgök 8.06.2014 18:35:00

Şakir bey, tabi ki ağırlığı da olacak. 600mm.'den bahsedildiğine göre mecburen 400mm.'ye göre daha ağır olur. Bazı arkadaşlar prime lensle bu lensi kıyaslıyorlar. Bence kıyaslama doğru değildir. Çünkü 10000- 12000 dolarlık bir lensle 1000 dolarlık lensin arasında kalite farkı olacak.Her kuş fotoğrafçısının hayalinde Canon, Nikon gibi prime lensler var ama o rakamlara imkanları ölçüsünde ulaşmaları zordur. Tamron, bunu düşünerek böyle güzel bir lens yapmış.(eksileri olsa da ) Ben 400mm f:5.6 lens kullanıyorum ve lensim kabul etmediği halde kaç kez 1.4 TC takıp deneme yaptım ama otofocus yaptırmak, deveye hendek atlatmak kadar zor:) Bu fiyata bir lens de ekstradan almak bence çok mantıklı.

paspartu paspartu 8.06.2014 16:10:00

Yukarıda söylediğimi örneklemek gerekirse sigmanın böyle iki tür lensi var malumunuz. Aynı dönemde çıkardığı zoom ve prime iki lens. 300-800 5.6 ve 800 5.6. Prime olan lens 4.9 kg. Zoom olan 5.87 kg. Zoom'da kullanılan malzeme daha fazla. Yapısı daha karmaşık ve daha üstün bir teknoloji. Zoom olanın fiyatı 8000 dolar civarında iken, prime olan 6600 dolar civarında. Sonuçlara bakıldığında 300-800 daha iyi bir lens. Bu her zoom lensde böyle olmayabilir, yani kullanılan malzeme, motorunun özelliği vs. bir çok etken var lens kalitesi belirlemesinde. Bu arada ben de hayırlı olsun diyorum forum sahibine. Güle güle kullansın. Kuş fotoğrafçılığında yakın çalışmanın, bunun bir şekilde rahatsız etmeden yolunu bulmanın daha da önemli olduğunu belirtmek isterim, böylece 200-300 mm lerde bile çok iyi ayrıntı yakalanabilir.

alhn alhn 8.06.2014 00:49:00

Prime lensin zoom lensten daha iyi sonuç vermesi fiziksel bir gerçektir, önemli olan hangi prime lens ile hangi zoom lensi mukayese ettiğinizdir.

Boraunver1 Boraunver1 8.06.2014 00:21:00

Çok güzel bir karşılaştırma ve test var youtube da.Daha önce paylaşıldıysa bilemiyorum ama ben ekleyeyim.Sonuçlar fiyata göre hiç te fena değil. Ancak sonuçtaki keskinlik ve diğer yorum ile karşılaştırmalara da çok dikkat etmek gerek. http://www.youtube.com/watch?v=1fmMG5jgDwk

croma croma 7.06.2014 23:13:00

Full frame makinada denemedim,fakat 400mm de hızı Canon 5.6 ile kafa kafaya diyebilirim,600mm de hız biraz düşüyor.

birgök birgök 7.06.2014 23:05:00

full frame olmayan makinalarda 500-600 mm değerlerinde otofokus yapabiliyor mu

birgök birgök 7.06.2014 22:59:00

Serkan bey, uçarlarda hızlı bir lens mi? (Canon 400mm f:5.6 ile kıyaslandığında)

paspartu paspartu 7.06.2014 22:18:00

Zoom lenslerin prime lens ile kıyaslanmaması gerektiği, prime lensin kesinlikle üstün teknoloji olduğu kanısı bir ornito efsanesidir ve esasen doğru değildir. Lensleri teorik olarak değerlendirirken diyafram değerlerini incelemek gerekir. Ayrıca kimin ürettiği de önemlidir, asıl değerlendirme teoride değil de pratikte yapılmalı, yani test edilmelidir. Canon ve nikonun ürettiği diyafram açıklığı 4 olan 200-400 lendlerin keskinliği su götürmez bir gerçektir, (kombine)1,4 tc ile rahatca kullanılacak kadar keskindirler. Kuş ve spor fotoğrafçılığında zoom lens gereksiz olduğu için bu müşterilere daha çok prime lens üretilir. Bu da prime lenslerin üstün olduğu yanılsamasına neden olur. Farklı bir alan olmasına rağmen aynı amaca hizmet eden sinema lensleri incelendiğinde asıl pahalı lenslerin bunlar olduğu ve bunların da çoğunun zoom lens olduğu açıkça görülür. Bizler 20 bin liralık lensleri bir servet olarak görüyoruz ama sinemada kullanılan en dandik zoom lens bile bizim kullandığımız prime lenslerden kat kat daha pahalıdır. Forumda bahsi geçen lens zoom olduğundan değil, diyafram değerinden dolayı iyi değildir. Alan insanlar da bunu bilerek alır.

croma croma 7.06.2014 21:59:00

Öncelikle hayırlı olsun.Bende bu lensi alalı 2 ay oldu.Oldukça hızlı ve keskin bir lens.Canon 400 den sonra 500 düşünüyordum ama bu lens çıkınca yorumları ve testlerini inceledim, kararım fiyat ve performans olarak 150-600 den yana oldu.Çok memnunum.Kaplaması güzel,gösterişli bir lens.Merak edenler için,galerimde son 6 foto ve HD galerisindeki son foto bu lens ile çekildi.

zien zien 7.06.2014 11:20:00

Bora bey tecrübelerinizi aktrmanız konuya daha da açıklık getirmiş. Genel olarak zoom lensler prime lenslere nazaran daha yumuşak görüntü oluşumuna neden oluyorlar. O nedenle zoom lensler kompozisyon ve farklı hikayeler yakalamak için tercih edilmeli. Uzak mesafelerde malesef lenste bulunan hareketli camların sayıca fazla olması keskinliğe olumsuz etki ediyor. O nedenle Zafer beyinde dediği gibi zoom lenslerle yakın mesafede ve iyi ışıkta çalışılmalı. Şakir beyden de en kısa zamanda gerçek çekim sonuçlarını bekliyoruz :)

Boraunver1 Boraunver1 7.06.2014 01:22:00

Dediğiniz gibi Canon uyumlu Sigma 300-800 kullandım ve sonra kendimce nedenlerle sattım.En baş ve son olarak satış kararım Ş.Urfa kampında 8-9 kiloya yakın objektif body ağırlığı ve buna uygun devasa fasulye torbası(en az 8 kilo) ile beni Urfa'da yorgunluktan bitirmesidir :) :). Ancak bu lensle çok güzel sonuç alan arkadaşlar var.Kendilerini takdirle izlemişimdir ve bu lens tercihimde kendi çalışmaları referansdır bana. 1 yıl kullandığım bu lens ile kuşa yakın iseniz min f değeriniz 8 olmak zorunda yoksa kuşun baş göz kısmı kekin çıkarken diğer bölgelerde netlik kaybolmakta.Sonra aynı olayı prime 600 kullanan (Nikon ve canon) arkadaşlardan da duydum.Kuşa yakınsanız f değeri 8 ve üzeri olmalı ki bu lens ile kuşun geneli net çıksın.Kapalı havada ve kullandığınız body ISO performansı düşükse bu durum sorun yaratabiliyor.Elbette genelde bu tarz lens kullananlar ISO performansı yüksek bodyler kullanmakta.Ben de eski olsa da Canon 1D Mark 3 kullanıyordum. Ancak bu 500 mm dahil daha düşük mm lerdeki primelarda olmadığı söylenmekte ve şu anda kullandığım lenste de yok.Bilemiyorum denemem ve anlatılanlar ile diğer arkadaşların saptanması uyuşuyor mu? Sigma 300-800 kullanırken keskinlik konusunda 400-700 mm de daha keskin sonuçlar alırken 800 mm de daha soft bir sonuç ben aldım.Sigma 300-800 full bu arlıkta f/5.6 çalışmasına rağmen. Elbette burda fotoshop ile işlemede kişisel eksikliğim de önemlidir.Ancak şu anda kullandığım prime lensde keskinlik farkını gözlemlememde de bu eksiklik önemlidir :)

zien zien 7.06.2014 00:09:00

Son dönemde dikkat çeken bir durum bu zoom lens meselesine ışık tutacaktır. Çok beğenilen Sigma 300-800mm lensini bir çok arkadaşımız elinden çıkardı ve 600mm gibi prime lensler aldılar. Zira 300-800mm gibi bir lens bile fiyatı 20.000 tl gibi bir rakama ulaşmasına rağmen zoom olduğu için primelerdeki keskinliği ve performansı veremedi. O nedenle 1000$ lık bir lensten mucize beklemek lazım. Ancak imkan dahilinde biraz dikkat ve özenle güzel sonuçlar alınabilir bu lensle. En kötü ihtimalle çok kullanılan Sigma 50-500mm den daha iyi bu lens. Ben özellikle video için düşünmekle birlikte farklı kompozisyonlar için de bir zoom lens istiyorum. Ama klasik kuş fotoğrafları için mutlaka prime tercih edilmeli.

rockisland rockisland 6.06.2014 19:32:00

Zafer abi 1

canbulut canbulut 6.06.2014 18:44:00

Zafer bey söylediklerinize imzamı atarım, fikirlerimiz ayni, teşekkürler...

Boraunver1 Boraunver1 6.06.2014 17:16:00

Yukarda Zafer Beyin bahsettiği çok önemli bir nokta var; 1-20,000 TL lik bir lensi kalite/keskinlik ve/veya herhangi bir özellik ile 2000-4000 TL lik bir lens ile kıyaslamak doğru olmaz.Bu kıyas Porche Carrera ile Fiat Linea karşılaştırmasına benzer.Öyle olsaydı firma 20,000 Tl lik lensi çıkarmazdı ya da firma iflas ederdi :) 2-Burdaki fiyat farkı ve sonucu itibari ile size sağladığı fayda nedir.Maddi/Manevi.Genelde manevi bir yarardan bahsediyoruz profesyonel olmadığımız için.Öyleyse Zafer beyin şu sözü çok önemli "Size bu fiyat farkı oranında 6 katlık bir katma değer sağlıyor mu 20,000 Tl lik lens"?Cevap kişiden kişiye, amaçtan amaca ve maddi imkanlardan maddi imkanlara değişmekle beraber bu soruya bulacağınız cevap ile alacağınız lensin ne olacağının da cevabını bulmuş olacaksınız.Tabiki kolay bir cevap değil, iyi araştırma ister :) Örneğin 300-600 mm bir lens yerine acaba 400 mm ve yakın fiyatlı bir prime lens daha etkin bir sonuç vererir mi?Hangi ışık şartlarında çekim ağırlığınız var.Yoksa yanlızca pırıl pırıl güneşli bir havada mı?Hangi body?ISO performansı yükesk mi? bunu n gibi bir çok birbirini etkileyen veriler de etkilidir. Yoksa 600 mm fazla bir mm dir ve ben iyi bir sonuç elde ederim kanısı ile alınacak bir lense verilen karardaki mantık bence düz bir mantıktır ve seçimde çok yanıltır kanısındayım.

zaferK zaferK 6.06.2014 16:25:00

Bu tür ekipmanları değerlendirirken ,üst modellerle doğrudan kıyaslamak doğru olmaz... Öncelikle fiyat/yararlılık oranlarına bakmak lazım.Ne keskinlik ve ne de otofokus özellikleri bir prime lensle mukayese edilmemeli. Biri 3500 TL ,diğeri 20.000 TL civarında temin edilebilecek ekipmanlar... Fotoğraf kalitesi olarak aralarında 6 misli fark varmı ,ona bakmak lazım.Bu gün 600mm.prime lens için ödenen para birçok kuşçu için neredeyse bir servet... Maddi durumu müsait olanlar için zaten bu konuları gündeme getirmeye bile gerek yok...ama bütçesi sınırlı olanlar için iyi bir seçenek olabilirmi ,iş görürmü ;ona bakmak lazım... Bence sınırlı bütçe için iyi bir seçenek ve iş görür... Ne var ki ,iyi ışıkta ve mümkün olduğunca konuya yaklaşarak fotoğraf çekmeye çalışmalı...olumsuz koşulları zorlamamalı... Selamlar...

drbozturk drbozturk 6.06.2014 09:34:00

full frame olmayan makinalarda 500-600 mm değerlerinde otofokus yapabiliyor mu

sener sener 5.06.2014 20:36:00

Bu fotoğraflar gerçekten güzel. Ancak bu şekilde fotoğraflar çok fazla bir anlam taşımaz. Anlam taşıması için 100% krop fotoğrafa bakmak lazım. En azından bir full hd fotoğraf dahi daha belirleyici olacaktır. Ancak bu lensle full hd güzel kare çekilmez demek değil. Sadece yakın ve mp li bir fotoğraf usta ellerde bir ps ile hangi lensi takarsanız benzer sonuçlar alınır. Benim bu yeni Tamron için endişem f/5.6 üstü diyafram makinanız af yapsa bile odak kaçırabilir, az ışıktan dolayı. Alihan beyin dediği gibi bir prime ile karşılaştırmak doğru değil ancak lens kötü demek de değil. Kullananların fotoğraflarını görürür belki.

alhn alhn 5.06.2014 18:59:00

Buradaki IS = IS, VR, VC, OS farketmez

alhn alhn 5.06.2014 18:54:00

Birilerinin bu üreticilere 500 veya 600 5.6 ISli üretenin piyasanın hakimi olacağını söylemesi gerekiyor.

cgabay cgabay 5.06.2014 16:39:00

http://www.juzaphoto.com/galleria.php?t=800926&l=en Aynı adamın galerisini gezecek olursanız diğer balaban ve arıkuşu fotoğrafları da 150-600 ile çekilmiş. Oldukça iyi görünüyor. Ama fotoğrafı çeken adam nerede çekiyorsa çok temiz bir ışık var :)

canbulut canbulut 5.06.2014 15:18:00

Teşekkürler, darısı hepinize...

armadillo armadillo 5.06.2014 14:18:00

lensi alacaklar şu karşılaştırma videosunu izlesinler http://www.youtube.com/watch?v=1fmMG5jgDwk

Tarkany Tarkany 5.06.2014 12:05:00

Üye oldugum yabanci bir forumda eklenen kullanici fotograflarina göre hicte fena degil örnek bir tane koyayim www.flickr.com/photos/crow1973/12697659873/sizes/o https://www.flickr.com/photos/crow1973/12697659873/sizes/l/ https://www.flickr.com/photos/crow1973/12725822043/sizes/l/ https://www.flickr.com/groups/2470447@N21/

zien zien 5.06.2014 09:48:00

Bu lensi en kısa sürede bende almayı düşünüyorum. Zira bir zoom lense ihtiyacım var. Lensin testleri yapıldı ve seonuçları yayınlandı. Sonuçlara göre sigma 50-500mm den ve Canon 100-400mm lenlerden daha keskin. Lensin 300-400 ve500mm de keskinlik değerleri çok iyi 600mm ise kenarlarda çok yumuşama oluyor. Ama Göker beyin de dediği gibi croplu makinelerde durum daha avantajlı. Yakın durumlarda 600mm kulllanılabilir. Ancak biraz uzak mesafede 500mm üstüne çıkamamak daha verimli olur gibi. Aşağıdaki linkte ayrıntılı bir kıyaslama yapabilirsiniz. Öreneğin Canon 100-400mm ile her diyafram değerinde ve farklı odak uzunluklarında görüntü kalitesi kıyaslanabilir. http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=929&Camera=453&Sample=0&FLI=3&API=0&LensComp=113&CameraComp=453&SampleComp=0&FLIComp=7&APIComp=0 Tabiki Şakir bey yüksek çözünürlükte kendi fotoğraflarından bir kaçını paylaşırsa daha da güzel olur. Bu arada hayırlı olsun Şakir bey.

alhn alhn 4.06.2014 20:02:00

Fiyatına göre mtf değerleri iş görür gibi, tabi ki prime performansı beklenemez.

sener sener 4.06.2014 14:50:00

Bence de sonuçları görmek önemli. 600mm de mtf hiç fena değil, özellikle merkez çevresinde gayet iyi. Sadece merkezden uzakta 30çizgi/mm kontrast değeri hemen düşüyor, önemli olan da aslında bu 30çizgi/mm eğrisi, çünkü fazla kropta detay almak demek. Yine de krop sensör bir kamera ile 600mm de merkezden yaklaşık 1/3 uzaklıkta lens mükemmel. Bence fiyatı da çok uygun, 600mm avantajı var. Tek gördüğüm eksisi diyaframın 5.6 üstü olması. Bu da sonuçları etkileyebilir.

Tarkany Tarkany 4.06.2014 14:33:00

400 mm alacakken bu lensi farkettim ve 400mm de canon ile arasinda fark yok deniyor yabanci kullanicilar ve arti 200mm daha üstüne koyunca baya bir etkileyici oluyor özelliklede fullframe e gecmek isterken kafam karismadi degil acikcasi fotografarlarinizi bekliyoruz, güle güle kullanin

canbulut canbulut 3.06.2014 22:10:00

Ahmet bey; en yakın zamanda sizlere ulaştıracağım...

canbulut canbulut 3.06.2014 22:08:00

Levent sonunda geldi bildiğin gibi...ama maalesef bizim buralarda kuş kalmadı... nerelere gidebileceğim konusunda ben de seni arayacaktım, ne olur yardımmmmmm.... Bu arada gerçekten harika bir objektif, geldiğinde görürsün zaten...

LeventÖzaş LeventÖzaş 3.06.2014 20:31:00

Güle güle kullan, Göksu'da ısınma turlarına başlamışsındır :)

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 3.06.2014 20:26:00

sormak istediklerimiz önemli değil. sonuçları görelim :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT