Bilinçli olarak fotoğraf çekmeye başlayalı tam 40 yıl olmuş.Üşenmedim saydım ,tam 15 model Canon ,4 model de Nikon makine kullanmışım.(...ve bu arada birkaç farklı marka...) Bu makinaların hepsiyle severek fotoğraf çektim... Tabii bu arada tüm bu makineler için ,toplamda -benim standartlarıma göre-bir servet ödediğimi fark ettiğimde iş işten geçmişti... :)) Ama en çok severek kullandığım modeller Canon 400D ,CanonEOS1DsMarkIII,Canon 70D ve Nikon D100 oldu... Teknoloji devamlı değişiyor ,bunun sonu yok...her geçen gün daha iyisi çıkıyor.Ama bu arada bazı makinalara hiç kulanılmayacak ,ya da çok az kullanılacak fonksiyonlar ekleyip fiyat artırıyorlar.Ya da tüketici beklentisinden ziyade ,rekabette avantaj sağlayan modeller üretiyorlar... Diyeceğim ;kim hangi makineyle mutlu oluyorsa ;ekonomik gücü hangisine uyarsa onu kullansın... Ama derim ki ;sadece çok kullandığınız ve gerekli gördüğünüz fonksiyonlar ve özellikler için para ödeyiniz...çünkü bir süre sonra daha farklı ve cazip bir model çıktığında mutlaka kafanız yine karışacaktır...(...tabii benim de...:)) Selamlar ,sevgiler...