TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Nikon D810

zien zien 17.06.2014 15:33:00
Nikon D810 26 Haziran itibariyle duyurulacak. Biraz daha iyileştirilmiş bir D800E olacakmış. Yakın mesafeden yüksek çözünürlükte fotoğraf çekmek isteyenlere duyurulur. 5m lik baskılarla sergi açmak isteyenler içinde kullanışlı olabilir :)

Özellikler.

36MP sensör
AA filtre (sadece D800E gibi, bu kez Nikon sadece AA filtre olmadan bir model tanıtacak)
Moiré yi bastırmak için geliştirilmiş yazılım
Expeed 4A görüntü işlemci
Yeni yüksek çözünürlüklü LCD ekran
sRAW
Geliştirilmiş video yetenekleri
D4S gibi aynı AF iyileştirmeleri
Geliştirilmiş düşük ışık yetenekleri
Daha iyi ISO performansı
Dahili GPS
Dahili Wi-Fi yok
Geliştirilmiş kare hızı 5 fps (MB-D12 ile 6fps)
Yeni kamera (D800/D800E kıyasla) daha hafif olacak
Fiyatı (D800E daha yüksek olması bekleniyor $ 3,296.95 )
Kamera Tayland da yapılacaktır

Read more on NikonRumors.com: http://nikonrumors.com/2014/06/08/nikon-d800e-replacement-to-be-announced-on-june-26th.aspx/#ixzz34tnCTPEU

ozgurkalay ozgurkalay 8.07.2014 15:20:00

Haklıydın ama :) Selamlar.

moktem moktem 20.06.2014 15:26:00

Benim ki genel bir yorumdu aslında. Yorum ekle yerine alıntı yapa tıklayınca sanki senin yorumuna cevap olarak yazmışım gibi olmuştu dostum :)) sonra da silmeyi ihmal ettim. Karelerin çok güzel dostum...

ozgurkalay ozgurkalay 19.06.2014 19:53:00

Haklısınız... Makinayı kullanmayı naçizane öğrenmeye çalışıyorum.

zien zien 19.06.2014 16:29:00

Burada şöyle bir durum var; Eskiden derlerdi ki, en iyi daktiloyu alınca en iyi hikaye mi yazılıyor? Daktilo sadece bir araçtır. Doğru. Ama o dönemlerde filmli makineler vardı ve iso vs gibi konular tamamen filme bağlıydı. Dolayısıyla fotoğrafçının yetenekleri çok daha ön plandaydı. ancak o dönemde de teknolojik hamleler cazip geliyordu. Örneğin 1/16.000 enstantane değerine çıkabilen yada saniyede 8-10 kare çekebilen gövdeler bir çok fotoğrafçı için cazipti. Günümüzde ise olay artık tamamen dijital ve bu fotoğrafçının önemini azaltmasa da ekipmanın önemini arttırmış bulunuyor. Zira ilgi alanımız olan kuşları veya memelileri fotoğraflarken başarılı iso, yüksek çekim hızı, sağlamlık ve etkili AF takip sistemleri çok önemli. İş yine fotoğrafçıda bitmesine karşın iyi fotoğrafçı da sahada elindeki aracının tıkır tıkır çalışmasını ve kendisini engellememesini istiyor. Bu nedenle imkanları dahilinde en iyi ekipmanı kullanmak istiyor. Bu kararında da çok haklı. Gelişen teknoloji nedeniyle yüksek çözünürlüklü ekranlarda fotoğrafların kusurları hemen belli oluyor ve rekabet güçleşiyor. Artık yarışmalarda bile neredeyse kısa kenarı en az 2.500px olan fotoğraflar standart oldu. Birisi çıkıp ben 6mp lik eski Nikon D70s'imi yada Canon 20D mi kullanacağım dediğinde önüne bir çok engel çıkıyor. Hayvanları fotoğraflamanın doğal sonucu olan krop yapmak zorunda olmak ister istemez yüksek MP ihtiyacı doğuruyor. vs.vs. Bu nedenle fotoğraf makineleri her ne kadar bir araç olsa da eskisi gibi daktilo değil. Günümüzdeki mantıkla bilgisayar. Dolayısıyla bilgisayarda sadece yazı değil; ses, görüntü ve hatta video ile bir hikaye yazılabilir. Ve bunu yazacak olan sanatçımız da doğal olarak çalışırken donmayacak, hızlı işlem yapabilecek ve gerek görseller gerekse de videoları işlemede kendisini kısıtlamayacak bir bilgisayar isteyecektir. İşte teknolojinin bize kazandırdıkları (yada bizi içine düşürdüğü hal) O nedenle iyi fotoğrafı iyi fotoğrafçı çeker. Ama iyi fotoğrafa ulaşmada iyi fotoğrafçının işini dahada kolaylaştıracak araçlara hayır demesi de beklenemez :))

zien zien 19.06.2014 16:10:00

1

moktem moktem 19.06.2014 15:48:00

En iyi makine çekebildiğin makinedir :)))

ozgurkalay ozgurkalay 19.06.2014 15:29:00

Teşekkür ederim. 7d markII nin beklentilerin altında olacağını düşünüyorum. Ancak çıkışını bekleyip ona göre hareket etmeli...

armadillo armadillo 19.06.2014 14:37:00

Algı yönetimi, pazarlama taktiği bu, tutuyor da doğrusu. özellikle cep telefonu üreticileri son zamanlarda çok sık yapar oldular bunu...

zien zien 19.06.2014 14:34:00

I Phone 6 geliiiyyoooorrr !! yada Samsung S5 manyak özelliklerle ortalığı yıkıp geçeçek !! HTC rakiplerine gözdağı verdiii !! vs. vs. gibi asparagas haberler neden yapılıyorsa bu tür haberler ve duyumlarda o nedenle yapılıyor. Pazarlama sürecini ve ürün görünürlülüğünü hep aktif tutmak için. Nikorumors, Canorumors gibi siteler de bu amaca hizmet ediyorlar. Diğer taraftan maliyete göre çok kar eden bu tür ürün satan firmalar yeni ürünleri her defasında satabilmek için yeni ekleyecekleri küçük özellikleri tüketicilere sanki gerçekten ihtiyaçmış gibi yansıtabilmelerinin en etkili yoluda bu. Müşterileri uyarıp hazır bulunuşluluklarını sağlıyorlar. Ürün çıktıktan sonra gerçek anlamda test yapanlara çok bir sözüm yok :)) (Her ne kadra reklam yapmış olsalar da tüketicileri de bilgilendiriyorlar)

alhn alhn 19.06.2014 13:38:00

Teşekkür ederim :))

cgabay cgabay 19.06.2014 13:15:00

Alihan hocam geçen gün bir forumda adamın biri tam da aynı senin yorumu yapmıştı. Başka birisi de şöyle cevap vermiş... Sözde lansmanlar için ilgi çekici ve çizgi üstü fotoğrafları bu şekilde topluyorlarmış. Bu pazarlamayı daha etkin kılıyormuş. Tabi bu benim yorumum değil yalancının yalancısıyım :)

alhn alhn 19.06.2014 12:36:00

Ben bu, şu makine kullanıcılara verilmiş altı aydır test ediliyor, şu lens kullanıcılara verilmiş şu tarihten beri test ediliyor mantığını anlamıyorum, altında başka bir amaç var herhalde. Boeing veya Airbus şu modelini kullanıcılara vermiş şu kadar aydır test ediliyormuş diye bir haber duymuyoruz, lens veya makine teknolojisi niye böyle bir şeye ihtiyaç duyuyor bir türlü çözemedim.

armadillo armadillo 19.06.2014 09:17:00

7D Mark II marka kamuflajı ile kış olimpiyatlarından beri test ediliyor. Şimdilerde Brezilyadaymış....

zien zien 19.06.2014 00:27:00

Özgür bey D400 gibi 7D mark II de yılan hikayesine doğru gidiyor. Sık sık 7D mark II için değişik söylentiler çıkıyor. Yok vizör yapısı, yok mp li, yok dual pixel vs. ama çıkış tarihi için net bir şey yok. Benim tahminim D400 de 7D mark II de şu an aşağı yukarı hazır ve hatta belkide sahada test ediliyor. Artık her neyi bekliyorlarsa yakında ard arda duyurulur diye düşünüyorum. Selamlar...

ozgurkalay ozgurkalay 18.06.2014 17:52:00

Ali hocam konu dışından bir soru ama olsun belki bilginiz vardır. Canon tarafında bir hareket var mı?. Şu şehir efsanesi 7d m2 mesela :)

zien zien 18.06.2014 09:41:00

Görsel gerçekten ziyade bir kullanıcının hayali gibi Duha bey. Ben öyle bir iso çarkının olacağını düşünmüyorum zira zaten mevcut çarklar bu işi yapıyor. İyi iso performansı olsa bile hem uygun fiyat hemde saniyede 7-8 kare gibi bir hız ile gelecek olması sebebiyle bir çok kişi için D400 (D9300) hala beklenen bir gövde. Ama D810 da dx modun yanına üçüncü bir krop modu 1.3Dx gelirse O zaman belki D400 e ihtiyaç kalmayabilir. 12mp 1.95x krop elde edilmiş olur. Ama yapmazlar tabi ki :) En azından şimdilik...

duha duha 18.06.2014 01:28:00

En güzelide iso tekeri olmuş çok kolaylık daha kullanışlı alet birde iso performansı iyi olursa D400 500 e gerek kalmaz

rockisland rockisland 18.06.2014 00:29:00

"5 m lik baskılarla sergi" güzel bir ifade olmuş :)
Şu D400 ü çıkarmak bu kadar mı zor? Nikon kendini çok kasıyor bence. Bilgi için teşekkürler Ali bey, selamlar

zien zien 17.06.2014 15:38:00

D400 veya çok mantıksız gibi görünse de D9300 den ses seda da yok bu arada.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT