TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Nikon yardım

garabene garabene 17.06.2014 22:51:00
Uzun zaman canon 7d canon 400 600mm lens kullandım suan nikon 7100 nikon 500mm vr kulalanıyorum sorum söyle canon da lens üzerinden otofokus noktalarını kotrol edebiliyordum yani tek nokta otofokus yaparken lens üzerindeki düğmeye basılı tutarak çok noktalı otofokus moduna geçebiliyordum ama nikonda malesef yapamadım nikonlarda bu özellik yokmudur?

zien zien 19.06.2014 00:33:00

Enis bey dediğiniz gibi bir özellik Göker beyinde dediği gibi malesef yok. Ama 9 nokta af modunu ayrlarsanız genelde tek nokta gibi başarılı sonuç veriyor ve kuşun havalanması durumunda da çok iyi takip ediyor. 21 nokta da düşünülebilir ama en efektif olan kişisel tecrübelerime dayanarak 9 nokta. Sevgiler...

sener sener 19.06.2014 00:07:00

Enis bey, Ceki bey benim önceki yazımı etiketleyip konunun açıkta kaldığını yazınca bende durumu açıklamak istemiştim. Yani 1 konusu önceki yazışmadan geliyor. Bir de aklıma şu geldi: Lens üzerinden af yaparken, kuş sabitken tek noktalı ve havalanınca çok noktalı af için af-a modunu da bir deneyin. af-c veya af-a hangisi daha iyi sonuç verir bakın. Kanımca bu tür pozlardan verim almak istiyorsanız (yani konar bir kuşu bekleyip havalandığı anda havadaki pozu): 1- Hızlı makina (>9 fps) 2- Alan genişliği (f>8) Biraz iso problemi olabilir, full frameler burada önemli, hem iso hemde hızlı focus için. Özellikle de ötücülerde. Tek nokta çok nokta ayarını da dediğim gibi test edip bakın derim.

garabene garabene 18.06.2014 23:40:00

Göker bey hepsini anladımda artı nedemek onu anlamadım açarmısınız.

sener sener 18.06.2014 23:28:00

Single AF Pointten group AF pointe geçmeyi sağlayan tuş makinada var. Her tuşu lense koysalardı, üzerindeki tuşları buluncaya kadar çekecek kuş kalmazdı herhalde. Canon 500/600mm is ii lensi kullandıysanız ki bu 3. jenerasyon bir lens, Nikon 500/600mm vr a göre (2. jenerasyon bir lens) artıları şunlardır: Daha hafif, ve PF (power focus) özelliği var, bir de üçüncü kademe is var. Onun dışındaki tüm özellikleri özdeş. Enis bey muhtemelen makinayı çok noktalı af ayarlayıp, konu merkeze gelince lens üzerinden af yapıp bırakıyordu ve kuş havalanınca da tekrar af yapıp takip ediyordu. Onun dışında lens üzerinde çok noktalı tek noktalı ayar gibi bir özellik ben ne Canon da ne Nikon da bilmiyorum. Artık artı da size mi bize mi gider onu da siz söyleyin :)

garabene garabene 18.06.2014 20:09:00

Ali bey ilginiz için teşekkür ederim anlatmak istediğim konu buydu tek nokta AF den bu butonu kullanarak gözümüzü vizörden ayırmadan 51 noktalı AF ye geçmek ve çekime devam etmek.

cgabay cgabay 18.06.2014 15:16:00

Selam, Ben Single AF Pointten group AF pointe geçmeyi sağlayan tuş varmı? diye anlamıştım soruyu... Sizlerin bahsettiği AF-ON özelliği. Eğer ben yalnış anladıysam size artı 1 :) Ama siz yalnış anladıysanız sorunun cevabı halen yok...

sener sener 18.06.2014 13:35:00

1.

zien zien 18.06.2014 10:47:00

Lensin arka kısmında yan tarafta bulunan düğmelerden AF-L/MEMORY RECALL/AF-ON yazan düğme bu öndeki butonların ne iş yapacağını belirliyor. Üç özellik var. 1- AF-L: Bu AF yi kilitliyor. 2- Memory Recall (Odak geri çağırma): Bu ise örneğin sabit duran bir kuşu netlediniz lensin arka kısmındaki memory tuşuna basarak bu odak uzaklığını hafızaya alıyorsunuz. Daha sonra farklı bir mesafedeki farklı kuşları çekmeye devam ederken birden o sabit kuşu tekrar çekmek istediğinizde öndeki butona basınca anında o kuş netlenmiş oluyor. Çünkü önceden hafızaya alındığı için çok hızlı gerçekleşiyor bu olay. 3- AF-ON: Bu ise butonları kullanarak AF yapabileceğiniz anlamına geliyor. Yani sizin istediğiniz durum. Kuş havalanırsa bu butonlardan her hangi birisine basınca AF yapıyor ve kuşu takip ediyor. Benim bildiğim böyle.

cgabay cgabay 18.06.2014 09:11:00

500/600 kitabında şöyle bir not var... The position of the Focus operation buttons can be changed to suit your preference. For more details on this change, contact your nearest Nikon service center or representative office. Anlaşılan dokümante edilmeyen bir durum var. Ancak ilgili detay Türkiye Nikon'da varmıdır? Bir temasa geçmenizde fayda var. İlgili tuş davranışlarını siz değiştirebilecekmişsiniz gibi görünmüyor...

garabene garabene 18.06.2014 07:40:00

şoyle anlatayım konar kuş çekiyoruz kuş birden havalandı ve çok noktalı af moduna geçmem gerekiyor lensin üzerindeki düğmeye basılı tutarak uçar çekmeye devam ediyoruz canon da böyleydi

garabene garabene 18.06.2014 07:33:00

yanlış anlattım galiba lensin üzerindeki yani fokus halkasının hemen önündeki düğmeden bahsediyorum oraya istediğim fokus noktası sayısını atıyamıyorum

rockisland rockisland 18.06.2014 00:40:00

Merhaba, makinenin önündeki Auto-Manual şalterinin üzerindeki düğmeye basık tutarken, işaret parmağınızdaki tekerlek ile AF-A - AF-S ve AF-C seçimi yapabilirsiniz, baş parmağınızdaki tekerlek ile de AUTO-3D- ve tek nokta yada focus nokta sayısını ayarlayabilirsiniz. Eğer doğru anladıysam ve anlattıysam :) Selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT