TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

dürbün tavsiyesi

HakanAli HakanAli 20.06.2014 03:14:00
Merhaba arkadaşlar
aranıza yeni katılmış biri olarak öncelikle siteyi kuran ve bu günlere getiren herkese sonsuz teşekkürü borç bilirim.
tavsiyenizi almak istediğim konu başlıktan da anlaşıldığı gibi dürbün konusu. BUSHNELL 16X32 model dürbünü almayı düşünüyorum. Dürbünü seçme nedenlerimin başında hafif oluşu ve tabi ki fiyatı. Bu dürbünü kullanan ya da hakkında bilgisi olan var mı? tavsiye eder misiniz?

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 3.07.2014 19:37:00

hayırlı olsun

HakanAli HakanAli 3.07.2014 17:42:00

Merhaba arkadaşlar Dürbünü aldım. Bresser 10x32 Travel modelini aldım. Hem fiyatı hem de hafifliği ile istediğim gibi olduğunu düşündüm ve alıp kullanmaya başladığımda çok doğru bir tercih olduğunu anladım. Fiyat - kalite orantısına bakarsak bu fiyata çok iyi bir dürbün oldupunu düşünüyorum, rahatlıkla tavsiye edebilirim. Dış malzemesi ve mercek kalitesi olarak gayet tatmin edici bir ürün. Tüm yardımcı yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Not: Dürbünü Decathlon'dan 85TL'ye aldım.

erda erda 23.06.2014 19:21:00

Bencede 10x50 idealdir...

forbay forbay 22.06.2014 12:19:00

Hic suphesiz durbun bir kuscu icin en onemli ekipmanlardan biri. Durbunlerin A sinifinda zeis , Leitz ve Swarowski gibi markalar var, elbette bunlarin fiyatllari 1000 dolarin ustunde. 35 senelik kusculuk yasamimda 4 tane durbunum oldu .Bunun sebebi cimrilik yapip ucuz ve orta halli modeler secmekti . Sonunda 12 senedir kullandigim en iyilere en yakin kalitede olan ve 800 dolarlik bir Asahi Pentaks aldim . Bundan cok memnunum. Hangi marka ve model olursa olsun 10 x 50 tavsiye ederim.

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 21.06.2014 17:19:00

ben Nikon 10x50 ex modelini kullanıyorum. Kaliteli ve güzeldir. Aklıma getiremediğim ve genelde kuş gözlemcilerinin kullandığı ince , ufak ve pahalı olanlar var. mesela swaroski'nin var. Nikon'un öyle modelleri var. onlar 700-800 den başlıyor 3-5 bine kadar çıkıyor. benim aldığım 500-600 olan ama P indirmde denk gelip almıştım.

alhn alhn 20.06.2014 22:56:00

Barr&Stroud Sierra 8x32 kullanıyorum, çok memnunum, tavsiye ederim. Fiyatı da kalitesine oranla bedava.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 20.06.2014 16:53:00

Kuş gözlemi için ideal büyütme 8-10 olmalıdır. 12 büyütmede hem açı çok daralır hemde titremeyi çok fazla hissedersiniz. Ayrıca büyütme arttıkça gereken ışık artar. Twilight faktör deniliyor. 8x42 en fazla 10x42 öneririm. saygılar

cgabay cgabay 20.06.2014 16:04:00

Ben uzerinde kamuflaj deseni olan bushnell 10x42 kullaniyorum. Pratik hafif ve olmasi gerektii kadar buyutme yaptiina inaniyorum. Gozlemleme ve tur tanimlama icin ideal buyutmenin 8-12x araligi olduguna inaniyorum. Fazlasi sanki aciyi cok daraltiyor hissine sahibim. Bunlar tabiiki kisisel fikirler. Bu konuda herkesin dogrusu farkli olabilir. 22x 24x kullanan arkadaslar var. bu benim icin muhtemelen kabus olur. Genelde kisisel ihtiyaclar durbun seciminde cok onemli.

HakanAli HakanAli 20.06.2014 15:58:00

herkese çok çok teşekkür ederim.. gerçekten çok faydalı oldu tavsiyeleriniz şu ana kadar yakınlaştırmanın büyük avantaj olduğunu düşünüyordum ama şimdi 10-12x yeterli olacağını anlıyorum. objektif olarak 50-500mm sigma kullanıyorum zaten ama kuşların fotoğrafını çekmek kadar onaları izlemeyi de çok seviyorum.. sanırım aynı modelin 10 ya da 12x modelini alacağım. aslında gönlümden geçen model nikon monarch m511 ama fiyatı (bu aralar çalışmadığım için) yüksek geldi. gerek burada gerek diğer başlıklarda paylaştığınız tecrübe ve bilginiz için çok teşekkür ederim...

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 20.06.2014 14:31:00

Kuşlar ve dürbün birlikte düşünülür. 2 yıl önce büyük tarakdiş caddebıstan sahiline geldiğinde fotoğraflıyordumki bana doğru gelen amerikalı bir bey ne yaptığımızı sordu bende kuş fotoğrafı çektiğimizi söyledim . Dürbünümü rica etti ve baktı. Ve ooo ,common merganser dedi ve kuşun güzelliğini tarif etti şaşırmıştım. Ben elimde mark4 ve 500 sizde ne var dedim.. Leica vivid 8x42 dedi.. sonra ekledi fotoğraflar her yerde var ben seyretmeyi seviyorum.. etkilenmiştim. Dürbünde görüş açısı(fov), keskinlik, eye relief, büyütme çok önemli kavramlar ve kaliteli dürbünler oldukça pahalı. Bana göre dürbün en önemli ve değerli olması gereken, konu kuş ise.. saygılar

savgat savgat 20.06.2014 12:07:00

dürbüne gerek olmadığı düşüncesine bende katılmıyorum, kuşların dürbğnle izlemek ve gözlem yapmak için kesinlikle dürbğn şart, ve çok keyifli bana göre... Ranger 1

zien zien 20.06.2014 11:47:00

Kimse kızmasın yine link veriyorum, çünkü bu konuda bir şeyler karalamışım :) http://www.senelfoto.com/hangi-durbun/

Boraunver1 Boraunver1 20.06.2014 11:42:00

Yukardaki yazdığıma birşey daha ekleyeyim; Özellikle kamuflaj özelliği fazla olan türlerde.Ağaçtaki bir baykuş, kayalık alanda uzakta kalan bir Ur Keklik, Ya da bozkırda nerdeyse aynı tonda olan yere yatmış bir Kıl Kuyruk Bağırtlak/Bağırtlak vb kuş türlerini taramada da yardımcıdır dürbün. Ancak bakış açıları bakımından değişen yukardaki her görüşü de dikkate almakta yarar var. Sonuçta bu hobinin hiçbir aparatı ucuz değil.İyi sentez yapıp kendi açınızdan doğru olana karar verilmeli. :)

Boraunver1 Boraunver1 20.06.2014 11:35:00

Benim için en fazla yararlı olduğu nokta çalı ağaç (özellikle yapraklıyken) aralarını tarayabilme imkanı.Lens ile çok daha zor.

Ranger Ranger 20.06.2014 11:10:00

Hakan Bey niyetiniz kuş gözlemi yapmak ise dürbün temel bir ihtiyaç. Lens ile dürbün kıyaslamalarına katılmıyorum, kendinizi kuş fotoğrafçılığı ile sınırlamak istiyorsanız SLR ve lens alın ancak gözlem için dürbün şarttır. Göç mevsiminde sürüleri fotoğraf makinesi ile takip edene pek rastlanmaz. Bahsettiğiniz dürbün oldukça fazla (16x) yaklaştırır ancak yine de cebinize sığacak kadar kompakttır. Kuş gözlemi için tavsiye edilen genel oran 8x veya 10x dir.

sener sener 20.06.2014 10:55:00

Dürbün görüş alanı çok dar bir optik cihazdır, yani kullandığımız lensler gibidir. Onun için sadece arazide görüp yerini tespit ettiğiniz bir kuşun ne olduğunu saptamanıza yarar. Yani bir kuşu dürbünle tarayarak bulamazsınız. Zaten komple bir alanı da dürbünle tarayamazsınız. Ayrıca lensinizde bir dürbün olduğu için aynı işlevi görür zaten. Sonuç olarak kuşu bir seferde hızlı tespit için size geniş açılı bir lens lazım. O da gözünüz Hakan bey. Arazide kuş bulmak için en iyi lens gözünüzdür. 10 TL dahi olsa dürbüne para vermezdim, kuş için bir işinize yaramaz, ille de türü tespit etmem lazım diyorsanız lensinizi kullabilirsiniz. Ama dürbünle de bakmak hoşuma gidiyor, ayrı bir hissiyat diyorsanız, o na birşey diyemem, zevkler renkler tartışılmaz. Benim düşüncem böyle.

savgat savgat 20.06.2014 09:57:00

bende gecenlerde forumda aynı konuyu acmıstım isterseniz bir inceleyin, nikon acuron10-22x50 aldım güzel bir dürbün fakat zoom yapınca 22 ye kadar getirince görüntüde biraz bozulma oluyor, fakat 10 18 arasında çok güzel , tabsiye ederim...

Boraunver1 Boraunver1 20.06.2014 09:48:00

Bushnell 8X32 Thropy XLT kullanıyorum.Bahsettiğiniz modeli denemedim ancak bunu tavsiye ederim.Hafiflik, su geçirmezlik, çekim yakınlığı olabilecek 10 m 50m arasında tanımlamaya yardımcı olma. http://www.bushnell.com/wildlife/binoculars/trophy-xlt/8x-32mm

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT