TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

GPS Data

cgabay cgabay 26.06.2014 08:37:00
Selamlar,

Fotoğraftan exif okuyup bunları bize gösteren butona GPS verileri de eklenebilirmi? Şu anda ben çoğu zaman makinama GPS takılı dolaşıyorum ve yakında tüm (belirli bir çizginin üstündeki) makinaların içinde bu özellik standart olarak gelecek. Bu sayede hem kişinin girmesine gerek kalmadan il bilgisi oluşur, hem kayıtlar daha detaylı olur, hem de birbirimize daha yardımcı oluruz.

meteferhat meteferhat 21.07.2014 10:48:00

Rahatlık ve bilgi paylaşımı tabii ki çok güzel ancak unutmayalım ki bu siteyi avcılar da takip edebiliyor. bu sene çektiğim kınalı keklik yerleşim alanına son derece yakın bir yerde idi. ve ben yerini sadece izmir olarak geçtim. birde koordinat verirsek git orada vur demekle aynı şey olacaktır bence. türün e olduğu önemli değil yalıçapkınına bile ateş ediyorlar. Ben bugün adana ya veya samsuna gidecek olsam sitedeki arkadaşlardan yardım isterim ve bana da yardımcı olacaklarına inanıyorum

msaltik msaltik 26.06.2014 13:30:00

Bir harita mühendisi olarak GPS vazgeçilmezim tabiki. Ben şu noktada çok sıcak bakmıyorum. İş o zaman kertikçiliğe ve koleksiyoncluğa dönüyor iş... Bu koordinat işi kelebekte daha inanılmaz. Mesela size bir koordinat vereyim bu sene çektiğim tarihte senede orda olun. Oturduğunuz yere gelecektir kelebek... Kuş biraz daha farklı, daha geniş bölgede tabi. Mesela burda bir yer var eskilerden öğrendim orayı. Hayvanat bahçesi gib mübarek hergün başka tür alıyodum... 7 ayda 148 tür çekmiş oldum. En az 30, 35'i burdan... Heyecan veriyor tabi ama gezip dolaştığım zamanki gibi değil. Sanki marketten çekilmiş fotoğrafını almışım gibi hissediyorum. Yaylalara çıkıp doğada akşama kadar gezip aramanın lezzeti yok. Ama Osmaniye yerine Kırmıtlı demek bence güzel. Yada Riva işte... Ama nokta atışı Kırmıtlıdaki xx.XXXXN, xx.xxxxE'de bir kaya var, oraya mutlaka mahmuzku kızkuşu gelir bilgisi, bana kolaycılık gibi geliyor. Bunun yanında çektiğim her fotoğrafın da koordinat bilgisini alıyorum :)

tzeybek tzeybek 26.06.2014 09:06:00

Karadeniz den doğu güney doğuyu da içine bir tur düşünüyorum. Bölgeyi gezen GPS cihazı ile iz atan nokta koyan arkadaşlardan gpx dataları konusunda yardımlarını bekliyorum. GPX dosyaları için mail adresim tamerzeybek@yahoo.com Gönderecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

cgabay cgabay 26.06.2014 09:00:00

Zaten GPS leri hayatımızı kolaylaştırsın diye kullanıyoruz. :) Buradaki temel cevap başkalarının hayatlarını kolaylaştırmayı istiyor muyuz? Veya başkalarının hayatımızı kolaylaştırmasını istiyormuyuz? Siteye daha ilmi, net bilgi sağlamak istiyormuyuz? Portföyünüze baktığımda çok geniş olduğunu görüyorum. İllaki size birileri bugüne kadar onlarca defa "bunu nerede çektin" diye sormuştur. Ve yine eminimki siz de uzun uzadıya anlattınız. Bunu daha doğrudan yapmanın yolunun açılmasını öneriyorum sadece.

msaltik msaltik 26.06.2014 08:49:00

Yer bilgisi bana kolaycılık gibi geliyor.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT