TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

KKTC

PYTHON PYTHON 11.05.2008 22:29:00
herkese merhaba öncelikle...4 gün olmasına ramen kktc ye geleli hızlı bir biçimde türlere tekrar giriş yaptım...373 tür sayımızın 170 e yakını şu anda fotoğraflandı...hemde sadece 5 kişi tarafından...:)

Dünkü arazide kktc ye turlar düzenleyen bir ingilizlede tanışma fırsatım oldu...

kendisi kktc nin karpaz bölgesinde küçük boğmaklı toygar ve yeşil arıkuşunu görmüştü ve de fotoğraflamayı başarmıştı...bunlarlada yetinmeyip el yordamıyla gördüğü türleri çizmişti defterine...bu güzel tanışmnın ardından birazda Türkiyeden konuşalım dedim...

Açıkçası bana sizlerinde çok şaşıracağı ve benim dilimin tutulduğu bazı bilgileride verdi...aslında o bilgileri vermeden önce kendisi ile arziye çıkmamış olsaydım ve tür bilgisini de görmemiş olsaydım hiç inanmazdım...bana TR de ırak yedikardeşini gördüğünü fotoğrafını çektiğini ve ürediği yeri bldiğini söyledi...:)

üremesi mesele değilde fotoğrafı tam bir gelişme bence...kendisine şu anda içinde bulunduğum ve türk ornitofotocuları için tam bir buluşma noktası olan bu sitenin adresini verdim ve hemen üye olmasını da söyledim....yakında görebilirsiniz şaşırmayın derim...adamın adı steve cate...

rousettus rousettus 7.07.2008 00:23:00

Onur merhaba

son Kıbrıs ziyaretinde görüşemdik. Barış derslerinin yoğun olduğunu söyledi.

haberlerin oldukça iyi. o beş kişiye dahilmiyim bilmem ama epeyce bir Kıbrıs türünü görüntülediğimi söylemeye gerek var mı. keza Mustafa Sözenin. önümüzdeki aylarda tekrar bir tur düzenleyeceğiz ama bu sefer sadece kuzey kıyılarına. selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT