Kolaya kaçmak!
Yıllardır Karacabey Longozu diye bi yer var derken ağzımızda tüy bitti. Onca çabamız, zahmetimiz sonrası bilinirliği artan longozu birileri sanıyorum panayır yeri zannediyor.
Tabela yeni asılmış. Daha önce longoza giden bir tek uyarı levhası bile yoktu. Onu geçtim bir tek çöp atmayın, av yapmayın, koruyun kollayın diyen bir görsel dahi yoktu.
Bugün birileri baktı buranın namı yürüyor, oldukça kalabalık bir REKLAM TABELASI ile longozu işaret etmiş. Sanki insanları panayır alanına yönlendiriyor.
Hizmet aşkıyla yanıp tutuşan turizm Bakanlığı daha çevreye çöp atmayın, avlanmak yasaktır tabelası koymadan, hiç bir koruma ve geliştirme önlemi almadan apar topar tabela asmı.
Peki longoz ve benzer doğa harikaları aynı zamanda kuşlar için birer üreme, dinlenme alanı değil midir! Doğru mudur insanları rastgele ormana yönlendirmek. BEBKA myış projeymiş.. Ormana giden tabela harici düşünülen nedir? Hesaplanan nedir? Kimse bilmiyor..
Yarın öbür gün bu tabelayı asanlarla sorun yaşarsam (Ki yaşamamak elde değil) diye sizleri özellikle bilgilendiriyorum. Ortak amacımız doğa ve doğadakilerin bilinçli korunması diye umarak. Gerektiğinde hep birlikte bir yerlere tepki göstermek maksadıyla...
Foruma yüklediğim söz konusu tabela linki aşağıda:
http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl47@d&idx=125107#.U791L_l_vVo