TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

üzücü icraat: Reklam tabelası (kolaya kaçmak)

alpertuydes alpertuydes 11.07.2014 08:25:00
Kolaya kaçmak!

Yıllardır Karacabey Longozu diye bi yer var derken ağzımızda tüy bitti. Onca çabamız, zahmetimiz sonrası bilinirliği artan longozu birileri sanıyorum panayır yeri zannediyor.

Tabela yeni asılmış. Daha önce longoza giden bir tek uyarı levhası bile yoktu. Onu geçtim bir tek çöp atmayın, av yapmayın, koruyun kollayın diyen bir görsel dahi yoktu.

Bugün birileri baktı buranın namı yürüyor, oldukça kalabalık bir REKLAM TABELASI ile longozu işaret etmiş. Sanki insanları panayır alanına yönlendiriyor.

Hizmet aşkıyla yanıp tutuşan turizm Bakanlığı daha çevreye çöp atmayın, avlanmak yasaktır tabelası koymadan, hiç bir koruma ve geliştirme önlemi almadan apar topar tabela asmı.

Peki longoz ve benzer doğa harikaları aynı zamanda kuşlar için birer üreme, dinlenme alanı değil midir! Doğru mudur insanları rastgele ormana yönlendirmek. BEBKA myış projeymiş.. Ormana giden tabela harici düşünülen nedir? Hesaplanan nedir? Kimse bilmiyor..

Yarın öbür gün bu tabelayı asanlarla sorun yaşarsam (Ki yaşamamak elde değil) diye sizleri özellikle bilgilendiriyorum. Ortak amacımız doğa ve doğadakilerin bilinçli korunması diye umarak. Gerektiğinde hep birlikte bir yerlere tepki göstermek maksadıyla...

Foruma yüklediğim söz konusu tabela linki aşağıda:

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl47@d&idx=125107#.U791L_l_vVo

alpertuydes alpertuydes 11.07.2014 11:08:00

Güzel bir manzara gördük mü neden ilk akla gelen mangaldır ki zaten hiç anlamam.

shadowmss shadowmss 11.07.2014 17:09:00

Kusura bakmayın ama bu ülke şartlarında ne bekliyordunuz ki başka? Aynı ülkede yaşıyoruz, insanların doğa algısını hepimiz az çok biliyoruz. Benim gibi bir çok kişi bırakın bir doğal alan farkedilsin diye reklam ve slogan kullanmayı tam tersine gizliyoruz. Farkedilince neler olacağını biliyoruz çünkü. Tramemde yaklaşık 2 yıl önce yaşanan bir tartışma sonucu üyeler hariç çekim yeri bilgisinin gizlenmesi kararlaştırıldı. Nokta bilgilerine dikkat edilmeye başlandı. Karacabey longozu diye bir yer var kampanyası sonuç verdi. Evet farkettiler. Tramemde olsun trakuşta olsun bu sloganı kullandınız. Longoza gelince daha durun bunlar iyi günler yakında orayada binalar dikilir, çöplüğe çevirilir.

alpertuydes alpertuydes 11.07.2014 19:54:00

Ama bu şekilde düşünmeniz de tuhaf. Bunu, bölgenin bu zamana kadar atlattigi çeşitli badireleri bilmemenize bagliyorum. Oyle ki daha dune kadar tersane illetiyle karşı karşıya kaldı bölge. Ormanda her türlü kacak av, odun kesimi mümkündü. Kontrollü bir şekilde bölgenin tanıtımı yapılmalı. Çalı çırpı çıktı diye yoldan dönecek degiliz ya. Sizide anlıyorum ama ben oyle düşünmüyorum

savgat savgat 12.07.2014 09:11:00

Alper beye katılıyorum, eğer bu tür yerlerin rekklamı yapılıp topluma tanıtılmazsa bence sıkıntı başlıyor, emin olun bina yapacak kişiler, avcılar kaçak yasal olmayan birşeyler yapanlar için bu tür gizli yerler şamda kayısı gibi oluyor. Yani zaten burayı kimse bilmiyor rahat ederiz mantığıda var, o bakımdan tanıtımı yapılan bir yer en azından doğa severler tarafından korunmuş olur, caydırıcı etkisi olur bence kesinlikle... Aman burayı kimse duymasın bence yanlış bir politika...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT