TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

hangi ölçüm modu

savgat savgat 31.07.2014 13:22:00
çekim yaparken hangi ölçüm modunu kullanıyorsunuz (merkez ağırlıklı, nokta ölçüm vs.) ben nokta ölçümü kullanıyorum doğrumu bilmiyorum, yada bu farklı ölçüm modlarını hangi şartlarda kullanıyosunuz, bir sorum daha olacak :)) 7d kullanan ustalara: özel işlevler menüsünde oto odak/motor sekmesine tıkladığımızda 13 alt seçenek ve ayarları mevcut bu ayarlarınız nasıl acaba? ilginiz için çok teşekkür ediyorum, herkese iyi günler dilerim...

savgat savgat 9.08.2014 17:02:00

değerli tecrübelerinizi paylaştığınız için herkese çok teşekkür ederim...

paspartu paspartu 4.08.2014 11:53:00

Nikon’un hemen hemen tüm modelleri için internetten “setup guide” şeklinde arama yaptırdığınızda karşınıza çıkan pdf tabloları incelenebilir, Canon için çok da farklı değildir. Fakat bu tabloların yanısıra kişisel tecrübelerinizin çok daha önemli olacağını düşünüyorum. Örnek pdf sayafası aşağıda. http://www.outthereimages.com/images/D7000_Setup_Guide.pdf

ozgurkalay ozgurkalay 4.08.2014 11:01:00

Değerlendirmeli ölçüm ya da Merkezi Ağırlıklı Ortalama Ölçüm modlarından birini öneririm. Nadiren obje ve ardalan arasındaki renk ve ışığın aşırı kontrastlı-zıt olduğu durumlarda spot ölçüm tercih etmek daha uygun gibi.

savgat savgat 2.08.2014 20:57:00

herkese çok teşekkür ediyorum... bu bilgiler tecrübeyle elde edilen bilgiler olduğu için bence çok değerli, paylaştığınız için tekrar çok teşekkürler...

moktem moktem 2.08.2014 20:27:00

Ben çok sıklıkla nokta ölçümü kullanıyorum. Manuel çekim modunda ISO'ya minimal müdahale ederek ve patlama riskine karşı f değerlerini sürekli kontrol ederek ve duruma göre değiştirerek çekim yapmaya çalışıyorum. Merkez ağırlıklı çekimi pek kullanmamakla birlikte bazen uçar karelerinde deniyorum. 7 D ile ilgili olarak usta değilim dolayısı ile özel işlevler menüsünde pek oynama yapmıyorum genelde hepsi default ayarlarında. Yalnızca AI servo takip hassaslığını genellikle default 0 yerine bir tık hızlıda kullanıyorum. neden tam hızlı değil de bir tık diye sorarsanız her şeyin ifradı zarar diye :))) Bir de yüksek ISO hızı kumlanma gidermeyi yüksekte tutuyorum (2 numaralı sekme oluyor)

msaltik msaltik 2.08.2014 13:01:00

ben de Göker Bey'e katılıyorum, merkez ağırlıklı kullanıyorum. nedeni de aynı. Hele uçar yada hareketli bir kuş çekiyorsanız spot hepten alakasız sonuçları çıkarır gibi.

fanus fanus 2.08.2014 08:44:00

Spot kullanmakta fayda var derim. En azindan spotta dursun, fazla cekim sansiniz varsa olcum basarisina gore manuel ayara gecip dogru pozlamayi bulabilirsiniz. Ama uc kosullar harici 7d spotta is gorur..

dede dede 2.08.2014 08:19:00

Ustaları bilmem ama ben de bu konuda tam net değilim. Genellikle nokta ölçüm yaparak çekim yapardım ama artık merkez ağırlıklı çekimi tercih etmeye başladım. Özellikle bulutlu havalarda merkez ağırlıklı daha iyi sonuç veriyor. Böyle havalarda lensi topraga çevirerek ölçüm yapıp, manuel ayarlama yaptığım bile oluyor. Selamlar.

savgat savgat 1.08.2014 22:18:00

evet yaa sallamadılar beni :)) görmediklerini ümit ediyorum :) evet bende dediğiniz gibi yapıyorum acaba doğrumu yapıyorum diye ustalara sormak istedim bide ayarlar ile ilgili danışmak istemiştim, bayram telaşı sanırım...

sener sener 1.08.2014 18:55:00

Pek ilgi de olmadı galiba. Ben şahsen merkez ağırlıklı kullanıyorum. Nokta ölçüm veya geniş ölçüm her zaman patlama ve kararma riski taşıyor. 7d kullanan "ustalar" diğer konularda yardımcı olacaktır. Selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT