TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Girdev yaylası

Tema Tema 17.08.2014 17:24:00
Arkadaşlar merhaba,
28-30 ağustosta Fethiye Girdev Yaylasında olmayı planlıyorum, kuş durumu nedir? Bu günlerde giden varsa ve bilgilendirirse sevinirim.
Selamlar

http://www.girdevcamp.com/kus.html

DilekveTunç DilekveTunç 17.08.2014 18:17:00

Girdev Kamp'a sorabilirsiniz, sahipleri yardımcı olur. Ya da Fethiye'de Ali İhsan Emre Beyin telefonunu verebilirim. Oralarda (Fethiye-Lİkya yolu-Girdev-Babadağ-Akdağ) kuşlar (bitki, kaplumbağa) kendisinden sorulur :). ALi bey malesef Kuşbank kullanıcısı değil. O sebeple telefonla bilgi alabilirsiniz. Selmalar, Dilek

zaferK zaferK 17.08.2014 18:41:00

Girdev yaylasına iki kez gitmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim... Yayla yolu çok kötü ve ıssız...yaylada misafirperver birkaç aile ve bir konaklama tesisi var...ben eylül başında gitmiştim ,belki göç türleri filan rastlarım diye...birkaç taşkuşu ,ketenkuşu ,balıkçıl ve kuyrukkakan dışında pek bir şey görmedim...konaklama tesisi ise tam bir mezbelelikti...sahibi yerinde yoktu ,giren çıkan sarhoş turistler başının çaresine bakıyordu...saatlerce bekledim ama muhatap bulamadım ve çadırda konaklamak zorunda kaldım.İlk baharda turnaların orada konakladığı söylenir ama ben yaz sonu gittiğim için olsa gerek hiç bir şey göremedim... Sonuçta maceralı , bol tozlu bir yolculuk ve güzel manzaralı bir yayla molası düşünüyorsanız gidin.Ama kuş çekerim diye gidecekseniz fazla bir şey beklemeyin... Selamlar...

DilekveTunç DilekveTunç 17.08.2014 19:07:00

Girdev çok güzeldi ilkbahar'da gittiğimizde. Kuşbank'ta kayıtları var. Angıt sürüleri, iki ürkek Turna ve kur ötüşü yapan yüzlerce kurbağa. Kırmızı gagalı ve sarı gagalı dağ kargası, kar serçesi, taş kızılı, kınalı keklik (göl manzarasına gelmeden önce yolda kayalık alanda gördük bu türleri. Ama bizi farklı bir yoldan götürmüşlerdi, zorlu yoldu, günübirlik gittik, O sebeple işletmeler hakkında yorum yapmayayım, zaten kapalıydı biz gittiğimizde. Bol şans, dg

zaferK zaferK 17.08.2014 20:36:00

O zaman demekki mayıs-haziran aylarında gitmekte yarar var.Hem belki rezervasyon için telefona çıkan birileri de olur.Tür yönünden de verimli aylardır mayıs-haziran... Katkılarınız için teşekkürler ,selamlar...

Tema Tema 18.08.2014 11:53:00

Zafer bey ve Dilek hanım, çok çok teşekkürler beni aydınlattınız. Demek ki Haziran başlarında gitmek lazım. Sağolun. Selamlar

DilekveTunç DilekveTunç 18.08.2014 20:08:00

Riva ederiz, biz Nisan ortası gitmiştik. Selamlar, dg

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT