Rivadan haber var
abana 18.08.2014 09:57:00
Merhaba,
Hafta sonu Riva ziyaretimde üst çayırın yolunun yapılmış olduğunu gördüm.Yeni bir şantiye başlayacağını düşünürken farklı bir durum oldugunu öğrendim.Üst çayıra cıktıgınızda bir güvenlik kulubesi karşınıza cıkıyor.Girişin artık yasak oldugu soyleniyor.TRT burada Diriliş isminde bir Osmanlı dizisi cekmeye başlamış.Baska güzergahtan yukarı cıktım.Çayırın ortasına yapılar yapılıyor.Ahsap ve celikten bir kasaba kurmaya başlamışlar.Çekimler 6 ay sürecekmiş.6 ay üst çayıra giriş yasaklanacakmış.
Biraz yetkili birine buraya gelişlerimizden, çayırın bizim için öneminden bahsettim.Tüm çayıra girişi yasaklayacak yasal belgelerinin olup olmadıgını sordum.Kalabalık bir grup oldugumuzdan ,göç döneminin başladıgından ve sık sık buraya geleceğimizden söz ettim.Biraz diş gösterince yönetmenle konusacaklarından süreli olarak girebileceğimizden bahsettiler.Umarım dizi cekimi birritğinde cayırı tamamen boşaltırlar.
Diğer bir haber bölgede Kızıl sırtlı örümcek kuşu yakalayan bazı kişiler var.Atmaca yakalamakta kullanmak için kuş tutuyorlarmış.Ellerinde 2 tane yavru kızıl sırtlı vardı .Yaptıklarının yasal olmadıgını belirttim ama ne fayda.Gördüğünüzde sizinde uyarmanızda yarar var.
Rivada kuşlara gelirsek ,göç başlamış.Kır incir,kızıl sırtlı örümçek,taş kuşları,kukumav,calı kamışcını çektim.Arı kuşları gitmiş ibibikler gelmiş.
Selamlar,