TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

GÜNÜN FOTOĞRAFI

mimarsancak mimarsancak 22.08.2014 13:32:00
Sevgili kuş ve fotoğraf dostları , günün fotoğrafı ile ilgili yazılanları okudum. Tartışmalı fotoğrafların hepsinin de fotoğraf olarak iyi nitelikli olduğunu gördüm. Yani yorum sayılarına göre GF olmak veya olmamak hususunun çok iyi seçim tekniği olduğunu düşünmüyorum.. Bu konuya benzer şekilde fotoğraf paylaşım sitelerinin zaman içinde zarar gördüğüne de çoğumuz tanık olduk. Günün fotoğrafında adı üzerinde fotoğrafı değerlendiriyoruz. Yani nedir bir türü değerlendirmiyoruz. Yani tespit yarışması yapmıyoruz. Bir nevi fotoğraf yarışması yapıyoruz. Ama hepimiz de biliyoruz ki tespit değeri çok yüksel ama fotoğraf değeri hiç olmayan fotoğrafı da GÜNÜN FOTOĞRAFI olarak ilan edebiliyoruz.. Bu anlayışın yanlış olduğunun kabul edilmesini öneriyorum. Diğer taraftan kuş fotoğrafçılığında özellikle objektifler kalitede çok önemli rol oynamaktadır. Eğer bir fotoğraf yarışması yapıyorsak bu teknik durum dikkate alınmalıdır. Aynı objektif katagorilerinde bir yarışma olabilir. Yeni tür veya nadir türlere göre bir katagori olabilir. Önerim dikkate alınmasında durumunda pahalı ekipmana sahip olanlar ile mütevazi ekipmana sahip olanlar adalet duygusu ile yarışabilirler.. Herkese selam ve saygılar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT