TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

TRAKUŞ III ün Ardından

shooter shooter 27.05.2008 12:30:00
Trakuş III buluşmasını hoş anlar paylaşarak geride bıraktık. Bu forumda katılımcı arkadaşların ve trakuş dostlarının düşünce ve görüşlerini paylaşmanın iyi olacağını düşünüyorum. Bu hem bize gelecek buluşmalarımızda fikir verecek hem de keyifli paylaşımı bir kez daha dillendirmiş olacağız..

GALA DA ÜÇ GÜN...

I.gün

Enez e ilk adımı ben ve Tilt (S. Ayger) attık. Sabahın ilk ışıkları ile Enez de kahvaltı yapıyorduk. Enez yeşillikleri içinde kuş sesleri ile cıvıldaşırken çevreyi dolaştık. bir kaç ötücü ve leyleklerle merhabalaştık. Kısa bir süre sonra sevgili EVSAHİBİMİZ! Ali Çıtak ile buluştuk. Alp ve Yasemin Doğru küçük Canavarları ile aramıza katıldı. Grubu beklerken Kale altına inip kum kırlangıçı, mahmuzlu kızkuşu, küçük martı, sarıbaşlı kuyruksallayan, erguvani, beyaz balıkçılar, toygarlar ve ötücülerden üç beş türü belgeledik. Sevgili Alp Canavarla boğuşurken eşi Yasemin çoktan kameralara el koyduğunu da tespit etmiş olduk...

Guruba sevgili Selimus (S. imamoğlu) da katılınca, sıkı telefon görüşmeleri ile diğerlerinin geliş saatine kadar yazlıkçıların işgal etmesinden önce Enez sahilini turladık. Suna, küçük sumru, bataklık kırlangıçı, çılıbıtlar, uzunbacak, karabaşlı kiraz kuşu, toygarlır, incir kuşları, üveyik (selime kertik olunca gözlerindeki pırıltı harika idi..:) ile dağarcağımızı doldurup Eneze döndük. Alışveriş faslı ile kamp yerine doğru koşturduk. Selim ve ben yolu şişelerle kapatanların kulaklarının pasını açtıktan sonra şişelerin arasından geçip gala nın derinliklerinde kaybolduk... İyiki de kaybolmuşuz.. Erken arazi yapmışız.. Şişeler kamp yerini belirlemek için yön tabelası imiş... onlar kamp yerini hazırlarken biz torbalarımızı türlerle doldurup geri döndük...

Serhat, Serko, Ali Çıtak, Tilt (S. Ayger) Eke (Fikert abimiz) torunu yakışıklı ile, ,Ebacak(Ergün), Çitlenbik (hürmüz Y.) ile Ömerleri üçledik (Ö. Furtun ve Necipoğlu), Erdoğan, Berrin, mukadder çadırlarla uğraşıyorlardı. Kampı hazırladık, kısa bir sohbetten sonra araziye akşam güneşini batırmaya gittik. VE günü verimli bir şetilde tamamlayıp kampa döndük. Yeni gelenlerle buluştuk.

Erkekler ateşleri yakarken (burda ben oluyorum:), hanımlar salata vs. hazırlığına girişti. jenaratör devreye girdi, soğuk rakılar ve şaraplar güzelliğe ve dostluğa kalktı. Kamp ateşinde kanatlar, etler pişti.. Harika bir akşam yemeği yendi. Sonra yıldızların altında uzun sohbetlerle geceyi tükettik... Çadırlara çekildik.. Sabah 6. da kalk borusu çalmak üzere... (Arkası var...:)

çitlenbik çitlenbik 27.05.2008 15:16:00

Ebacak(Ergün), Çitlenbik (hürmüz Y.) ile Ömerleri üçledik. kısmını anlamadım Ömer Bey. Biz Ergün ile Ömer mi olduk bu durumda :))

Ya da beraber arazi mi yaptık? Yoooo....

Ayrıcana Erdoğan ın çadırı yoktu kiiii.. Arabada yattı garibim.. Kimle çadır kursun ? Biz C.tesi sabah geldik, Berrinlerin çadırı da kurulu idi zati :))

Hatlar karışmasııınnn...

Tekzip istiyorum :))))

berrinakyildirim berrinakyildirim 27.05.2008 17:17:00

Gayet güzel ve kuş türleri açısından da verimli bir kamptı. Bir dahaki kampta Serhat Bey den kuş sütü de istiyoruz, bir tek o eksikti. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.

Kamp boyunca görülen türleri "Yayınlar" kısmına ekledim.

shooter shooter 27.05.2008 17:42:00

GALA DA İKİNCİ GÜN

Sabahın seherinde gençler ayakta... İlk kalkan ateşi yaksın çayın suyunu hazırlasın emirleri üzre gördük ki, çay suyu fokurdamış... Kalkan bir kaç kuşçu sazlıklardan dönüyor. Arazi yapmışlar. Serhat cimbom marşı ile uyandırıldı. Herkez saat yedide ayakta olacak düsturuna uygun olarak tabii...

Sonra güzel bir kahvaltı, kuş sütü gelecek sefere- bu kez kuşları saymakla yetindik...:) ardından ekipler oluşturuldu ve koşuşturma başlandı. bir gün önce gece yapılan tür ve yerleri konuşmaları üzerine kertik atmayanlar kertik peşine düştü. Bir kaç grup sabah seansında Gala çevresinde bir kaç grup da Enez sahillerinde garip kıyafetlerle görülmüştür. İlk gün Yasemin Meriç boylarında dolaşırken, Yunan sınırında "yassak hemşerimmmmmm" komutu işitmiştir.

Vukuatsız öğlen buluşması kampta yapıldı. Yemekler hazırlandı, uykucular çadıra uzandı. Gölgelikte sabahın tahlilleri yapıldı.

Yemek sonunda gruplar başka konumlara uçtular.

Akşam herkes dağarcığını doldurup kampa döndü. Dönüşte bir kötü, bir güzel olay ile karşılaştı grubun bazısı... Sevgili Fikret abimizin (Eke1) canavar torunu dondurmadan kuşsütüne herşeyi yemeğe kalkınca biraz tedirgin etti bizleri. Neyseki anne ve babaları da gelmişti. ona naz dedik, sağlıkla kampa dönmeye başladık. Tozu dumana katarken, yolda bir kartal ayaklarında koca bir yılan ile güneşi batırdı. Arabalardan fırlayıp fotograflamaya çalışanların hali tam bir filmlik idi... Burdan da bir video ile belgeselci aramıza katılması gerektiği ortaya çıktı. Yılanlı kartal süprizini Selimus söyler yeri geldiğinde.

Kamp ateşi yakıldı. İçkiler soğutuldu. Şarap ve rakı kadehleri güzelliğe kaldırıldı. Hanımlar yemekleri hazırlarken ateşçi görevini başarı ile ifade ederek (bu ben oluyorum) ATEŞİ HARLADI" Sonra gelsin sucuklar, gelsin etler... Akşam yemeği neşe ile yenince, bilgisayar başında günün muhasebesi başladı. Ergün, 107 tür tespiti ile beklemediği bir sayıya ulaştığımızı söyledi. Onun tahmini 90 larda idi... Gece köze patates gömüldü. Sohbet bazıları için 3 lere kadar uzadı... Ve bülbül sesleri, kamışçınlar yaygaraları altında uyku moduna geçildi...

(arkası var..)

selimus selimus 28.05.2008 02:28:00

O yılanlı kuşu fotoforuma yüklüyorum, Ergün hariç yorumlarınızı beklerim...

shooter shooter 28.05.2008 13:28:00

GALA DA 3. GÜN

Üçüncü gün sabahı için Serhat, biraz uyuyalım 8 gibi hortlayabiliriz düsturu doğrultusunda gecenin bi yarısında uykutulumlarına çekilmiştik. Sabah bazılarımız için gün doğmadan başladı. Bülbül ve saz kamışçınlarının sesleri arasında gözleme çıkanlar ve kamuflaja bürünenler oldu. İlk kalkan ateşi yakacaktı. Ömer (Necipoğlu) yaktı ateşi. Ama geceden közlemeye bıraktığımız patatesler de bu arada ateşe karıştı. Birazını kurtarmayı başardık. Saat yedi gibi gözlemden ve kamuflajdan dönenler ile erkenciler bir araya geldi. Çay suyu konulup, kahvaltı hazırlığına girişildi. Ergün, Ömer (Necipoğlu), Hürmüz ve iki kankası şöyle çalılıklara doğru bir uzanalıp, dün gözlemlenen türleri bir kesinleştirelim diyerek ötleğenler peşine gittik. İyiki de gitmişiz. Kamp yakınlarındaki en uzun ağacın tepesinde bir aladoğan bize merhaba dedi. sonra daldık çalıların arasına, bir kaç ötleğen ve bir çalı bülbülü ile müşerref olduk. bir saatlik turun ardından kampa dönüp, gruba karıştık. Keyifli kahvaltıdan sonra gruplar oluşturuldu. Yeni bir çekim ve gözlem moduna girilmeye hazırlandı. Ne yazık ki, ben erken veda etmek durumunda kaldım Gala ya.. Giderken ibibik, karagerdanlı ötleğen, kızılbaşlı ve maskeli örümcek kuşu ile selamlaştık. Serkoya da karagerdanlı konusunda Ergün e bilgi verirsen iyi olur diyerek teşekkür edip yola revan olduk... Kalanlar yeni türler ve güzel anıları biriktirerek akşamı tamamladılar... Benim notlarım burda bitiyor.. Günün gerisini bir başka GALA konuğu tamamlar ...

Güzellikler ve güzel insanlarla dolu bir TRAKUŞ buluşmasını geride bıraktık.. Şimdi hedef TRAKUŞ IV... daha kalabalık trakuş ailesi üyesi ile..

alp alp 28.05.2008 15:35:00

Tabularımı yıktığım ilk çadır ve kamp deneyimimdi ... sıcak samimi içten sohbetler eşliğinde ...güzel anlar yaşandı ... hoş anılar bıraktı .pek çok yeni tür tanıma olanağı sağladı ...hepinize özellikle SERHAT beye (tüm kamp süresince)gerek mutfakta ...gerek ekipman ..gerekse organizasyondaki ,uyum özveri ve yardımları için teşekkür ederim ...mail-msn adresim homeopati@windowslive.com şimdi sizlerin vizöründen Galayı ve kuşları tekrar izlemenin keyfini yaşıyorum ....yeni bir organizasyonda tekrar görüşmek dileği ile sevgiler yasemin

aysem54 aysem54 28.05.2008 15:44:00

Trakuş 4 ne zaman :)

magari magari 29.05.2008 13:00:00

Trakus III Buluşması benim içinde çok iyi anlar geçirdiğim bir hafta sonu görmediğim bir çok tür kuş ve başka hayvanlar gördüm Arı kuşlarını istediğim gibi fotoğraflayamadığıma yanıyorum :(

Beklediğimden konforlu ve güzel geçti kampımız Serhat bey nasıl kamp yapılır sorusuna çok iyi cevap olabilecek şek,lde tedbirli ve tedarikli gelerek beni çok şaşırttı Fikret abimde ondan aşşağı kalmadı tabi Hele Btıkanın motoru süperdi.

Tüm kampa katılanlar süper iyi ve hoş insanlardı hepsine tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum ve selam ediyorum .

Umarım yeni buluşmalar ve faaliyetler olur.

mrmehmet mrmehmet 29.05.2008 23:08:00

Kimse bizden bahsetmemiş, belki de farkedilmemişiktir fakat ben de eşim ve oğlum ile Trakus III Gala gezisine katıldık. Cumartesi günü öğlene doğru kamp yerine ulaştık. Akşama kadar göl civarında dolaşıp birçok fotoğraf çektim. Akşam ateşbaşı muhabbeti çok güzeldi. Yemekten sonra ışıklar söndürülünce yıldızların görüntüsü göz kamaştırıcıydı.

Ertesi gün güzel bir kahvaltıtan sonra. çadırlarımızı toplayıp. Kamp yerinden ayrıldık. Dönüşte göl çevresinde saatlerce fotoğraf çektim. Benim için çok güzel ve faydalı geçen bu gezide, hem yeni arkadaşlarla tanışmak hem de birkaç kertik atmak çok heyecanlıydı.

Başta Serhat Bey olmak üzere, emeği geçen bütün arkadaşlara teşekür ederim. Selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT