TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Yeni Yönetim

serhattigrel serhattigrel 30.05.2008 02:32:00
Yeni yönetim planı 34 kişi gerektiriyor. Görevler ve kısa açıklaması aşağıda.

haberler sorumlusu.+ 2 yardımcısı

haber, etkinlik, gözlem sayfalarını haftada en az 3 kere günceller, güncelletir.

Üyelere görev dağıtır , makaleleri toplar, yayına koyar,Yayın sırasını belirler..

Fotosu eksik veya yanlışsa , metin yanlışsa düzeltir, veya düzelttirir.

İlgi alanımıza giren acil konularda, tespit yaptırır, durumu netleştirir.

Haber yapar.

trakus tür tanım kurulu , sorumlusu.+yardımcısı+ tanım heyeti 7 kişi

Tanım kurulunu kurar görev dağılımını yapar ,sitede tanımlanamayan türlerde karar aldırır.Türlerle ilgili yanlış bilgi veya belgeyi düzeltir.trakus tür listesini günceller.

Fotogaleri sorumlusu. + yardımcısı

Kurallara uymayan fotoğrafı belirler silmeyi foto sahibine bildirir, gerekirse yönetime kara listeye konulacak kişiyi bildirir.

Linkleri düzenler.

üye işleri sorumlusu. + yardımcısı

üye kabulü yapar, üye mesajlarına cevap verir verdirir. Karalisteye alır, çıkarır. Karalisteye alınma yönetimin yarıdan fazlasının onayını gerektirir.

Kuş acil sorumlusu + yardımcısı

Hasta-yaralı esaret altına alınmış kuş ihbarlarında üyeye yol gösterir.

Kuş tür sayfaları sorumlusu. + 5 yardımcısı

Tür sayfalarına sorumluları atar.. Yeni adaylar bulunması için faaliyet düzenler, yazılanları denetler. Belli aralıklarla tür için girişleri ölçer, çalışmayanları uyarır .Gerekirse yeni sorumlu atar.

Yayın ve Forum sorumlusu + yardımcısı

Forum ve yayın kısmını denetler, amaç dışı kullanımda müdahale eder.

Etkinlikler sorumlusu + yardımcısı

Yaklaşık 3 ayda bir TRAKUS arazi kamplarını düzenler, Her ay bir yöresel gözlem organize ederek yeni üyelerin katılımlarını sağlar.

Takvim ve basılı medya sorumlusu. + yardımcısı

Takvim tasarım ve her türlü baskı işlerini düzenler, dağıtımını organize eder.

Site yazılım sorumlusu + yardımcısı

Sitenin yazılımını günceller, teknik sorunlara çözüm üretir.

Başkan + yardımcısı

Finansman, Kurumlarla ilişkiler, Reklam yönetimi, Site tasarım, yazılım geliştirme.

Hosting hizmetleri.

Sizlerden, vakti olan arkadaşlardan ricamız;

Talip olduğunuz görevi bu forumda bize bildiriniz.

Bir aday önerecekseniz, adayınız ile konuşup rızasını aldıktan sonra öneriniz.

Seçim şu anda yönetimde olan arkadaşlar tarafından yapılacaktır.

Mevcut yöneticileri sol tarafta Tür Sorumluları yazısına tıklayarak görebilirsiniz.

serhattigrel serhattigrel 5.06.2008 01:37:00

Herkasin ilgisi için çok teşekkürler. Eski yönetime danışacağım , adaylar ile konuşulacak, yeni iş bölümü ve görev tanımları sitemizde yayınlanacak.

magari magari 3.06.2008 10:16:00

Kuşlar ve arazi konusunda pek tecrübem olmasada , verilecek ,becerebileceğim her türlü görevi üstlenmeye hazırım.

Saygılar .

spalaxtr spalaxtr 3.06.2008 08:12:00

Merhabalar,

Bilgi girişi yapılmamış bir kaç türün sorumluluğunu alabilirim.

Emeği geçen herkese teşekkürler. Görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum.

Selamlar

pufidika pufidika 2.06.2008 09:27:00

Görev almaya hazırım.

mrmehmet mrmehmet 1.06.2008 23:15:00

Ben de bu siteye gönül vermiş biri olarak, veriler herhangi bir görevi elimden geldiğince yerine getirmeye çalışacağım.

capaci capaci 1.06.2008 20:04:00

eski yönetim alaşağı :)

düşürülen/düşen yönetimde olduğuma göre sanırım buraya en son yazması gerekenlerdenim, ama yeni yönetimde de üzerime düşen görev olursa, görevden dönenin çomağı kırılsın :)

serhat abi, üzerime düşen, becerebileceğim bir şey olursa seve seve göreve hazırım.

sevgi ve saygıyla...

veyis veyis 1.06.2008 09:18:00

Madem bu siteyi kullanıyoruz, madem bu sitenin yaşaması gerek, elimizden geleni yapacağız.

selimus selimus 1.06.2008 02:08:00

Ben de görev almaya gönüllüyüm. Ama Mehmet´in (Çetinkoç) kaygılarını kaybolma aralıkları olabilir diye paylaşıyorum...Sevgiyle...

Mystere Mystere 31.05.2008 13:28:00

Her zaman siteye katkı yapmaya çalışıyorum, lakin iş hayatı bazen günlerce siteden uzak kalmama neden olabiliyor. Elimden ne gelebilecekse siteye vermeye hazırım yine de yukarıda belirttiğim nedenden dolayı direkt sormlu olarak değil de sorumlunun yardımcısı sıfatını taşımaya daha çok adayım çünkü ortadan yok olduğum günlerde haklı olarak "bu adam da nerede" denmesini istemem çünkü bu adam ne yazık ki önce ekmeğinin peşinde olmak durumunda. Dolayısıyle yazılım hariç herhangi bir konuda verilebilecek görevi taşımak için elimden geleni yaparım.

Saygılarımla

Mystere Mystere 31.05.2008 13:23:00

Siteye bir kişinin adını önerirken 3 unsura dikkat ettim;

1) Siteye ayırdığı zaman ve emek.

2)Uzlaşmacı kişiliğinin yanısıra yaşı ile de herkesin ağabey olarak saygı duyduğu bir insan olması.

3)Bunların yanında asla azımsanamayacak kuş bilgisi ve arazi tecrübesi.

Bu nedenlerden dolayı trakus tür tanım kurulu sorumlusu olarak Ömer Necipoğlu nu öneriyorum.

3 yıllık kuşçuluk hayatımda öğrendiğim en önemli nokta örneğin bir arkadaşımız martılarda daha bilgiliyken diğeri yırtıcılarda bir diğeri de ötücülerde iyi olabiliyor. Yani genel ortalamada en çok şu insan biliyor demek gibi bir çıkarım bizi yanılgıya götürebilir.

Öte yandan kuş tanımlama konusunda da daha önce bir kartalın tanımlanmasında bile nice kalplerin kırıldığına inatlar edildiğine şahit oldum. Dolayısıyle onu tanıyan herkeste uyandırdığı saygı ile sözü dinlenecek ve demokratik bir ağabeyin bu işin başında olmasında fayda gördüm.

Bu kısa açıklama ile de yaptığım öneriye yeterli bir açıklama getirebilmişimdir umarım.

Saygılarımla

fatih fatih 31.05.2008 10:25:00

Ben de yapabilecegim herhangi bir sey olursa seve seve katilirim.

serhattigrel serhattigrel 30.05.2008 22:53:00

34-5 = 29 Kişi daha gerekli. Görev almak istiyorum deyin yeter, kuruluştaki gibi vakti olmayan arkadaşlarımıza görev yüklememeliyiz.

Ben sanırım site kendi yağı ile kavrulana kadar yönetimde olmak zorundayım, Riyatg 8 gündür arazide ve yönetimden düşeceğinden haberi yok, onu ben öneriyorum. Önerilerim devam edecek , kaldı 27.

mehmetunlu mehmetunlu 30.05.2008 22:33:00

Yardımcı olabilirim ustanın birinin yanında

kursatt kursatt 30.05.2008 17:49:00

sürekli fotoya baktığım için foto galerisi sorumlusu veya yardımcısı olabilirim.

aysem54 aysem54 30.05.2008 15:10:00

Benim için uygun gördüğünüz her görevi yerine getirmeye memnuniyetle hazırım Serhat abi...

saygılar

hamisami hamisami 30.05.2008 12:19:00

Kuş tür sayfalarıyla ilgili sorumluluk alabilirim.

Üye işleri konusuna da yardımcı olmak isterim.

Medyaya bulaşmış biri olarak o konuda hiç bir sorumluluk almak istemem:)

shooter shooter 30.05.2008 12:06:00

Bir kişi birden çok görev alabilir mi? Bu konu açık değil sanırım. Bu konuda bir açıklama gerekiyor..

1. Medyaya bulaşmış biri olarak Medya sorumluluğu konusunda üstüme düşeni yapabilirim...

2. İyi kamp ateşi harladığım için :) Organizasyon konusunda destek olabileceğimden Etkinlikler konusunda yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

3. Site ile kurumlar arası ilişkiler, kurumsallaşma, tanıtım vs. konularına biraz bulaşmışlığım nedeni ile bu alanda da benden yardım istenirse elimden geleni yapabileceğimi not ediyorum..

Ömer

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT