X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Tür Sayfaları

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 28.08.2014 19:44:00
Tür sayfaları maalesef yeterli ilgi görmüyor..Akademik, araştırmacı olmamız,türe ve bilgilerine katkı sağlamamız için aslında ne güzel fırsat.. Tüm üyelerimizin sorumlusu oldukları tür sayfalarına katkılarını bekliyoruz..

ali6105 ali6105 30.08.2014 07:50:00

Neyse Abi ! Hatırlamadığınıza göre gözden kaçmış demek ki, bu durumda bir proplem yok. Ama yinede hatırlatma adına arz edeyim ; Naçizane her gittiğim ülkeden (bulduğum ve gözüme çarptığı kadarıyla) kuşlarla ilgili kitaplar getiriyorum. İşte bu kaynaklardan, kendi türümle ilgili sayfalarını tercüme ederek kuş forumda paylaşmak ve tür adına küçüçükte olsa katkı yapmak istemiştim. Fakat ama sistemden, ama benden kaynaklanan bir teknik sebebten dolayı bunu kuş foruma taşıyamamıştım. Bende bunun üzeri olayı foto forumda paylaşmıştım.Bu arada 2nci tercümede sizi de arayarak bilgilendirmiştim. Konuyla ilgilenip dönüş yapacaktınız ama dönüş yapmadınız.Olay şimdi daha iyi anlaşılıyor ki, yoğun bir anınıza denk gelmiş ve konuyu unutmuşsunuz. Zaten bende öyle olduğunu tahmin etmiştim. Demek ki yanılmamışım. Konuya tekrar dönersek ;Bunun için, ilgili sayfaların önce fotoğraflarını çekip sonra birebir tercüme edip, hem kitapdaki gibi orjinal görüntüsü olsun, hemde herkesin anlayacı dil olsun istemiştik. Kısacası, karınca kararınca bi şeyler yapmak istemiştik. Bu minhal üzere, Yabancı kaynaklarda yazılı olan, Çamur Çulluğu ile bilgilerin Türkçe tercümelerini tek tek yapmaya başladık. Kim neler yazmış bir görelim sonrada bunları harmanlayalım ve tür sayfasını başatan aşağı tazeleyelim istedik. İşe Rusça ile başladık. Çünkü bu tür için en önemli habitatlardan başında Rusya geliyor. Sonra Almanca'yı seçtik. Ardından,yine bu türün önemli habitatlarından olan Hollanda Flemenkçe, bununda ardından sırayla Fransızca,İtalyanca,Yunanca (Rumca), Macar ve Slovakça vardı ve en sonunda İngilizce ile bitirecektik. İşin enteresan tarafı, yönetimden de hiç kimse konuya ilgi göstermedi. Yada gösterdiler ama, gösterdiğini biz fark edemedik. Daha enterasanı, bizden sonra birileri (zannediyorum bu arkadaşı yönetim görevlendirdi) dış kaynaklardan, basın haberlerini tercüme etmeye başladı ve bu haberler ana sayfadan yayınlandı. Hülasa; hal böyle olunca, içimizden doğal olarak, ''bize emeğine sağlık yazısını bile çok gördüklerine göre, demek ki yanlış iş yapıyoruz'' dedik ve yaptığımız işten vazgeçtik :(( Şu an bile hala, ilgili sayfaları ilgi tutup eklemeye çalışıyorum ama olmuyor.Sistem bunu yaptırmıyor.Artık siz foto forum, kuş forum ve tür sayfasına girerek yapılanları, yapılmak istenenleri görebilirsiniz. Çok selam
.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 29.08.2014 22:31:00

Sevgili Ali inan şu an konuyu anımsamadim. Hatirlatabilirsen bir eksiğim olduysa telafi edeyim.yavuzeryavuz@gmail.com

ali6105 ali6105 29.08.2014 22:09:00

Yavuz Abiciğim merhabalar
Zat-ı Alinizin de çok iyi bildiği gibi, sıradan bir tür sorumlusu olarak, kendi türümle ilgili, naçizane kendi çapımda bendeniz, bi şeyler yapmaya çalışmıştım. Ama maalasef üzülerek söylüyorum ki, bu işin direkt sorumlusu olan sen dahil, kimse bu işi o zamanlar umursamamıştı bile :(( şimdi ise ilgi beklediğinizi söylüyorsunuz ! Sence de bu form ile benim önceki olaydaki tavrınız tezat oluşturmuyor mu ? Haliyle şimdi soruyorum size ; Nasıl bir ilgi bekliyorsunuz ? ve bunu niye bekliyorsunuz ?

msaltik msaltik 29.08.2014 19:33:00

Süleyman Bey, bence videonuzun ay seyredilme nedeni Mezgeldek'in daha nadirat bir tür olmasından kaynaklı. Ben sizin aksinize tür tanımı kısmının geliştirilmesini, kaynak ismi de belirtilerek türleri tanımaya ve kritik türlerle ayrımları yapmaya olanak sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Belli seviyenin üstündekiler için tabiki manasız olacaktır ama yeni başlayanlar için iyi bir kılavuz. Ben tereddüte düştüğüm konularda önce buradaki tanımlara, sonra kitabımdaki tanımlara bakıyorum.

sezmez sezmez 29.08.2014 18:47:00

Sorumlusu olduğum Mezgeldeğin tür sayfasına video linki yazmıştım. Ayrıca daha önce girilen bilgileri düzenlemiştim. Türün fotoğraflarına bakılıyor fakat tür bilgilerine pek bakılmıyor... Eklediğim videonun izlenme sayısından belli... Bu konuda ilerleme kaydedilebileceğini üzülerek de olsa pek zannetmiyorum. Maalesef günümüzde dış kabuk ve görüntüye bilgiden daha önce değer veriliyor, her alanda olduğu gibi... Bir de şunu belirtmem gerek; " Türe Yorum Ekle " kısmı pek aktif kullanılmıyor gördüğüm kadarıyla, aslında o alanlara tür ile ilgili bilgilendirici paylaşımlar yapılabilir...

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 29.08.2014 12:29:00

Katkıların için teşekkürler Kuzeycem.. Diğer kuş türü sayfalarınada katkı yapmak istersen bana gönderirsen ekleme yaparım..

kuzeycem kuzeycem 28.08.2014 22:28:00

Benim bir tek Hurmayiyen'im kaldı düzenlemediğim, gerisi iyi sanırım :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT