TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

TEKNİK SORUNLAR ARTIYOR

avşarbey avşarbey 29.08.2014 23:48:00
son zamanlarda Site de teknik sorunlar bir hayli artmaya başladı.

örneğin;

1) Site de Foto Galeri de fotoğraflara bakarken HD fotoya gelince ileri geri oku (bir sonraki veya bir önceki fotoğraf geçmek için) hala çıkmıyor.
2) HD yükleme sorunu çok sık görülmeye başladı. Forumdan da görüleceği gibi Bir çok arkadaş bu konuda forum açmış durumda. Dün ve bugün bende aynı sorunu yaşıyorum. HD yükleyemiyorum.
3) çok sık olmasa da bazen ileri giderek bir fotoğraf yorum yazacağım zaman "Yazma korumalı fotoğraf" diye mesaj veriyor..
4) Bazan da yorumlar yazdıktan sonra yazılmamış gibi görünüyor, ya yazmıyor ya da kendi fotoğraflarımıza yazılan yorumlara cevap yazdığımız zaman kaydet dediğimizde kaydetmiyor ve kapattığımızda ve geri döndüğümüzde mesajlarımız yazılmamış gibi görülmüyor..
Bu sorunların bazıları gördüğüm kadarıyla sadece bende olmuyor. Sorun nedir çözemedim. Yönetimden yardım ve desteklerini bekliyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz herkese selamlarrrrrrrrrrrrr

avşarbey avşarbey 2.09.2014 11:15:00

1 sorunlar hala devam ediyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

msaltik msaltik 30.08.2014 20:47:00

Yüzlerce satır yazıdan 3 satırın unutlması gayet normal. Teşekkür ederiz

nayko nayko 30.08.2014 20:38:00

Maalesef unutulmuş, atlanmış bir durum, geçtiğimiz günlerde Serhat bey ile konuşmuştuk. En kısa zamanda ilgili alana koymak lazım. Selamlar...

msaltik msaltik 30.08.2014 19:55:00

üstad yanlış anlaşılmasın ama bu detayın "site hakkında" bölümünd direk olarak yer alması gerekmez mi? "Yıldız Hesabı" bölümü içinde...

nayko nayko 30.08.2014 19:49:00

Üyelerin site içindeki aktivitelerinden aldığı puanlar ve buna göre oluşan Yıldız hesapları ve FHD fotoğraf yükleme haklarına ilişkin düzenlemenin yer aldığı link: http://www.trakus.org/kods_bird/pdf/127369.pdf

msaltik msaltik 30.08.2014 19:32:00

hatta yine bu başlıkta ve öncesinde birkaç kez "yıldız sayısını göre fotoğraf yükleme günü" detayının sitemiz anasayfasındaki "site hakkında" bölümünde yer almadığını söylemiştik, şu an yine baktım yine yazılmamış. yine bir hatırlatma olsun

msaltik msaltik 30.08.2014 19:31:00

Naim Bey, sanırım 2 nolu madde ile bir yazışmada bana siz cevap vermiştiniz... Ama dediğiniz hesaplama şekli sitemizde geçerli değil malesef... Bunun ispatı da kendi yüklemelerimde de mevcuttur. Örneklendirirsem 15.06.2014 tarihinde "boz ötleğen" i galeriye yüklemiştim. ardından 19.06.2014 tarihinde yani 19-15= 4 gün sonra başka bir fotoğrafı yükleyebilmiştim. Ancak aynı hesap FullHD için geçerli olmuyor. Orda sizin dediğiniz yöntem var nedense? şimdi yanlış bilgi vermemek için tekrar sitede arattırdım 2 yıldıza sahip olduğum için 10gün de bir yükleme yapabiliyorum. Ancak kızıl şahin fotoğrafımı yüklemek için 13. gün hakkım açılmıştı. Bunu gündeme getirdiğimde de ya 12 yada yine 13.günde açılmıştı. benzer konuyu nükhet hanım da gündeme getirmişti, http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl4@d&detay=5391

nayko nayko 30.08.2014 18:48:00

Enteresan bazı sorunlar münferit olarak yaşanıyor, şöyle ki; 1) FHD fotoğrafa normal ekrandan bakıyorsanız, bir önceki ve sonraki fotoğrafa gitmeye yarayan ok işaretleri görünmüyor. (Örneğin, cep telefonu ekranı ile bakılıyorsa) Eğer ekran çözünürlüğünüz 1920x1080 destekliyor ise bu sorun yaşanmıyor. 2) FHD fotoğraf yükleme günü hesaplanırken hata yapılıyor. Fotoğrafın yüklendiği günden itibaren sayılıyor. Oysa fotoğrafın yüklendiği/yayınlandığı gün sıfırıncı gündür, aktivitenin yapıldığı gündür sayılmaması gerekir. (Mustafa bey'in durumunun ve yükleyemediğini söylediği fotoğrafının incelenmesi gerekir) 3) "Yazma korumalı fotoğraf" modası yeni çıktı. İki arkadaşımız daha bu durumu yazdılar ama bilgisayar açılıp kapatılınca sorun giderildi diye belirttiler. Bildiğim kadarı ile sitemizin bu tür bir koruması/ayarı yok. 4) Sitenin daha hızlı çalışması için yapılan bir uygulama nedeniyle, yazı ve yorumlar hemen yayınlanmamış gibi görünüyor. Oysa kısa bir süre beklenecek olursa yorumların arasında görülüyor. Bu nedenledir ki, bazen üyelerimiz aynı mesajı gitmesi diye 3-4 defa gönderiyor/kayıt ediyor ve ardından da aynı mesajın kopyası şeklind 3-4 mesaj görünüyor. Mesaj kayıt edildikten sonra mesajın kayıp olması mümkün değil, kısa bir süre beklemek gerekiyor. Bir de sitenin verdiği hataları tam tarif etmek, hatta bazı durumlarda mümkünse hata mesajını. Olduğu ekran görüntüsünü kayıt etmek sorunun anlaşılmasına daha hızlı yardımcı olabiliyor. Selamlar...

msaltik msaltik 30.08.2014 18:07:00

2 numara bende de olmuştu. Normalde 10günde hakkım açılması gerekirken süre uzamıştı, dert değil 4 numara siteyle haşır neşir olduğum 8 aydan beri var, kısa yorumlar problem değil de artık sütten ağzım yandığı için uzun yorum yada mesajlarımı göndermeden önce kaydediyorum, sonra gönder diyorum. Dediğiniz gibi bazı durumlarda mesaj puffff yok oluyor... Sayfayı yenile yaptığımızda problem kalmıyor

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT