TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

hangisi doğru

Taner53 Taner53 30.08.2014 10:23:00
Farklı açıdan çekilmiş aynı türe ait fotoğraf kareleri, iki farklı tanım almış. Enteresan tarafı da tanımcılardan biri iki fotoğrafa da farklı tanımlar yapmış :) Olsun , onların da işleri zor. Bir anlık dalgınlıktandır. umarım kısa zamanda düzeltilir. Tüm tanımcı üstatlara vermiş oldukları emekten ötürü teşekkür ediyorum. Fotoğraflara ait linkleri aşağıda ekledim. Saygılar

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=127241&tit=ak_kumkusu#.VAF6NLccSt8

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=127316&tit=kucuk_kumkusu#.VAF6ILccSt8

Taner53 Taner53 31.08.2014 12:21:00

Mutsuz olmamıza hiçbir nedenımiz yok aksine mutlu olmak için buradayız herkese sevgiler saygılar

buteorufinus buteorufinus 31.08.2014 12:00:00

Sanırsam ki; - Taner Bey, 18.08'de çektiği fotoğrafı 19.08'de tanım da alabilmesi için "Tür Ekle"den "?" adı ile yüklemiş. - Onay aldığını gördüğü fotoğraf üzerine, elinde aynı kuşa ait güzel olduğunu düşündüğü fotoğrafı" Akkumkuşu " olarak "FotoGaleri"ye yüklemiş. - Tür tanımlanırken; " Küçük Kumkuşu " olduğu tespit edilerek, kuş bu şekilde değiştirilerek onaylanmış. - Bunun üzerine de Taner Bey; Ama bu kuş " Akkumkuşu " olarak onay almıştı zaten??? diye sormak istemiş. - Eksik ifadeler, yanlış anlatımlar/anlaşılmalar nedeni ile de sitede istenmeyen yazışmalar olmuş. Mutlu son gelmiş, gökten 3 elma düşmüş...

alhn alhn 30.08.2014 19:04:00

Galiba Taner Bey küçük kumkuşu tanımı yapılan FG fotoğrafını akkumkuşu olarak yüklemiş?

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 30.08.2014 19:00:00

Taner bey yazdıklarınızı hepsine hak verebilirim aslında..Ancak böyle bir olayı forum konusu yapmak yerine yönetime maille bildirmeniz çok daha iyi olurdu benim fikrimce. . Saygilar

Taner53 Taner53 30.08.2014 18:54:00

:) yanıtınız iyi niyetli olduğu hissi vermedi bende ...... ben gerçekten amacınızın ne olduğunu anlamadım siz bir tahminde bulundunuz ya (tanıtım heyetini test emek isteyebilirmişim ya ) gerçekten yazdıklarımdan böyle bir mana çıkarabilmeniz çok şaşırttı beni ... iyi niyetle ve samimiyetle kendi sayfamdaki bir yanlışın düzeltilmesini istedim sadece ....çok fazla uzatmadan cevap vereceğim özenerek yazdığınız 3 maddeye - Amacım tabiki de yanlışın düzeltilmesi idi ,Bunun dışındakı bır anlam çıkarmanız talihsizliık. -İkinci maddeye ne diyeceğimi bilemedim ama yine de bir şeyler yazıyım burada üyeler, emin olmadığı türü ya foruma ya tür ekleye atar sanırım yanlış değilim bu konuda bende tür ekleye atmışım ..... - Tür eklede attığım fotoğraf AkKum kuşu olarak onay alınca ,bende aynı kuşa ait olan naçizane güzel olduğunu düşündüğüm kareyı foto galeride paylaştım burda yalnış nerde herhangi bir sıralama kuralı varda ben bilmiyor muyum.... Ben kimseyi test etmek istemedim yazdıklarımın iyi niyetlı ve samımı olduğunu tekrar vurgulamak isterim ikinci satırdan sonrasını dikkatli okumanızı tavsiye ediyorum ...... çok masumca sayfamdaki yanlışın düzeltilmesini istedim o kadar.. Not olarak bişey ekleyeyim neden galeriye küçük kum kuşu diye eklediniz diye yazdınız merak ettim biz türün adını girsek bile kesinleşince doğrusuyla değişmiyormu .......

forumfoto forumfoto 30.08.2014 14:58:00

Taner bey, Burada tam ne yapmak istediğinizi anlayamadık. - Amacınız tür tanım heyetini test etmekmi? - Eğer baştan türden emin değilseniz niye kuşun farklı karelerini FotoForumda paylaşıp bilgi almadınız? - Ilk gün Tür Ekleden Ak Kumkuşu diye yüklediğiniz kuş onay almasına rağmen niye aynı kuşu FotoGaleriden Küçük Kumkuşu iye yüklediniz? Tabiki hepimiz gibi Tür tanım heyetide hatalar yapabilir, ama aynı kuşu bilincli olarak farklı türlermiş gibi yüklemek bize pek etik gelmiyor.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT