Bu forumu açmamdaki amaç : Köpek düşmanı asla değilim, fazlada korkmam ben kendi adıma ,doğada gezerken hiçbirşey taşımam yanımda..(İnancım dışında ) çok şükür başıma da gelmedi böyle bir şey..Ama bir arkadaşım merak etti siteye üye olmayan birisi, bu nedenle forumu açtım ,bu aletin marka ve modelini öğrenebilmek için...Ama bazı köpekler kuduz olabilir yada insana saldırabiliyor nadiren,bu dediğimiz şey en son aşamada başvurulması gereken savunma yöntemidir,yani köpek size saldırmaya yeltenirse..Buraya üye olan herkes durduk yere bir canlıya zarar vermenin ne kadar abes olduğunu bilen kişiler zaten,bunu sorgulamak gereksiz diye düşünüyorum en azından benim bu forumu açmamdaki amaç bu değildi..Bence mesele kimin ne kadar doğa sever ya da hayvansever olduğu değil, mesele sadece teknik bir konu.. Yani buradaki forumun amacı durduk yere sırf fobimiz yüzünden köpeklere saldıralım ya da korkutalım değil, kuduz yada saldırgan bir köpek olur da saldırırsa , kendimizi ne ile koruruz sorusunun cevaplarıdır..olmalıdır ..Herkese katılımı için ve cevapları için çok teşekkürler...