TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Köpeksavar

flu flu 5.09.2014 22:38:00
Köpek savar -köpek kovucu kullanan oldu mu etkili olan marka model nedir ?

flu flu 10.09.2014 16:17:00

Konunun özeti bence budur dediklerinizi muhakkak uygulayacağım katılımınız için teşekkürler Halim bey..

halimdiker halimdiker 10.09.2014 12:45:00

Dazzer agresif köpeklere hele ki iri çoban köpeklerine etki etmek şöyle dursun adeta kudurtuyor. Bizzat Van Keşiş Gölü nde göl kıyısına yaklaşmaya çalıştığımda çukura yatmış iki köpekte denedim ve sonuç felakete ramak kaldı. Köylüler ellerinde kalın sopalarla yetişti. Titremekten konuşamıyordum. Havlamadılar hiç. Direk üzerime atılma pozisyonuna geçip köpükler çıkararak hırlamaya başladılar. Ben dazzer a dokundukça onlar daha beter hırlayıp toprağı kazmaya ve atılmaya devam ettiler. Köylüler yetiştiğinde 2 metre kalmıştı aramızda ve hırlamalarını hücrelerimde hissettmeye başlamış bir yandan da imdat diye bağırıyordum. Sopalar köpeklere inmeye başladığında şoktaydım. Urganlarla zaptedilen köpekler uzaklaştırılırken hala geriye hamle yapıp bana bakıyorlardı. Sarıkamış çöplüğünde kışın yerleşen 7 köpek ile başım beladaydı. Her gece saldırıyorlardı. Ayı yavrularına, kurtlara da. Bir kez bir ayı yavrusunu kurtardım az daha boğazlayacaklardı. Dazzer a 10 m etreden dokunduğumda ıyyk sesleri çıkarıp uzaklaşıyorlardı. Demiryolu işçisi beni uzaktan seyredermiş. Her gün saldırıyorlar sopa da kar etmiyor sen bir lşey yapıyorsun onlar kaçıyor nedir o elindeki diye sordu. Dazzer ı gösterdim. Yalvar yakar benden satın aldı dönüşümde. Yıllar sonra korkmadan her gün ray kontrolüne çıkıyorum sayende derdi. Kural... Köpek çekingen değil ise ve hırlayarak yaklaşıyorsa uzaktayken bir kez basın dazzer a. Eğer 5 metre yaklaşmışsa kısa ve kesik kesik basın düğmeye. Dahada fena hırlıyorsa dazzer ı kullanmayı bırakın. Durumu daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor. En etkili diğer yöntem taş alıp atın. Bir çok köpekten ancak öyle kurtulabildim. Ve şunu unutmayın, yerleşim yeri, evcil hayvan sürüsü olan yerlerde mutlaka köpek de vardır. Her zaman kendinizi koruyacak bir sopa, baston bulundurun yanınızda. Etrafa daha dikkatli bakın, kuytuda yatan bir köpek olabilir, o fark etmeden yaklaşırsanız panikle saldırıya geçebiliyorlar. Yabani türlere karşı korkmanıza gerek yok zaten onlar sizi önceden farkedip kaçtığı için onları göremiyorsunuz. Aksi olsaydı bunca kuşçu arkadaş çektiği kuş kadar memeli çekerdi :)

karaani karaani 10.09.2014 12:19:00

Köpekten korkarım, Köpek varsa Hiiç arabadan bile inmem ben.

msaltik msaltik 10.09.2014 11:44:00

konunun özeti budur.

ademyagiz ademyagiz 10.09.2014 10:03:00

Pil durumlarını da kontrol etmekte yarar var, zamansız biterse iyi olmayabilir.

nukkus nukkus 10.09.2014 09:45:00

Köpekten pek korkmam ama tam da dün yanımda iyi ki kovucu varmış dedim. Arazi bir yana, şehir de başıboş köpek dolu. Koruda köpek sesleri vardı ama ortalıkta görünmüyorlardı. Yavaşça ilerleyip kuş gözlemek için saklandım. Birkaç dakika sonra köpeğin biri deli gibi bağırarak üzerime geldi, orayı sahiplenmiş herhalde. Hööt, filan derken aşağıdan da iki tane fırladı. El yordamıyla kovucuyu çekip bir saniye basınca yakınımdaki hızla uzaklaşıp bağırmaya devam etti. Aşağıdakiler de uzakta durdu. Bir kez daha bastım ve yavaşça geri geri uzaklaştım. İleride restorasyonda çalışan biri yanına yaklaşınca çok şaşırdığını, nasıl becerdiğimi sordu. Yanınızda kovucu olmasında fayda var bence.

alhn alhn 8.09.2014 22:19:00

arazide başıboş tehlikeli köpeklerden korunma yollarının öğrenilmesi açısından bu tip forumların faydalı olduğunu düşünüyorum.

yasar16 yasar16 8.09.2014 19:39:00

4- koşu ayakkabısı kullan

DilekveTunç DilekveTunç 8.09.2014 12:54:00

Bir yılda 229.000 bin ziyaretçisi olan ve ilkokul çağında çok sayıda takipçisi olan bir sitede cümlelerin dikkatli yazılmasını tercih ederdim. Dilek

flu flu 8.09.2014 01:36:00

Bu forumu açmamdaki amaç : Köpek düşmanı asla değilim, fazlada korkmam ben kendi adıma ,doğada gezerken hiçbirşey taşımam yanımda..(İnancım dışında ) çok şükür başıma da gelmedi böyle bir şey..Ama bir arkadaşım merak etti siteye üye olmayan birisi, bu nedenle forumu açtım ,bu aletin marka ve modelini öğrenebilmek için...Ama bazı köpekler kuduz olabilir yada insana saldırabiliyor nadiren,bu dediğimiz şey en son aşamada başvurulması gereken savunma yöntemidir,yani köpek size saldırmaya yeltenirse..Buraya üye olan herkes durduk yere bir canlıya zarar vermenin ne kadar abes olduğunu bilen kişiler zaten,bunu sorgulamak gereksiz diye düşünüyorum en azından benim bu forumu açmamdaki amaç bu değildi..Bence mesele kimin ne kadar doğa sever ya da hayvansever olduğu değil, mesele sadece teknik bir konu.. Yani buradaki forumun amacı durduk yere sırf fobimiz yüzünden köpeklere saldıralım ya da korkutalım değil, kuduz yada saldırgan bir köpek olur da saldırırsa , kendimizi ne ile koruruz sorusunun cevaplarıdır..olmalıdır ..Herkese katılımı için ve cevapları için çok teşekkürler...

beratt beratt 8.09.2014 00:32:00

yapmayın büyüklerim... arabayla kovalamaktan kastım mahsus korkutup kaçırdım .. bir canlıyı arabayla peşinden kovalamayacak kadar ona zarar vermeyecek kadar saygılıyım.. kast ettiğim farklı şeydi farklı bir anlam çıkması hoş değil..

Chayluck Chayluck 7.09.2014 19:13:00

Bütün önlemlerin dışında köpek yada diğer yabani hayvanların kuduz olabileceği olasılığını göz ardı etmemek lazım. Kuduz tilkinin ne kadar tehlikeli olabileceğini çobanlardan dinledim. Köye bile girip canlı her şeye saldırdığını anlattılar. En iyisi galiba araçtan pek fazla uzaklaşmamak ya da sığınabilecek en yakında bir mekan, ağaç falan bulmak. Köpek savarın bu durumda pek işe yaramayacağı düşüncesindeyim.

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 7.09.2014 15:33:00

sabah 5'de de tek başıma ve yürüyerek ormana girdiğim oldu. Korktum ama hiç zarar görmedim. ben şanslı olabilirim. Zarar görülmeyecek diye bir genelleme yapmak doğru olmaz tabii. Önlem almalı. Tehlikeli olduğunu düşündüğümde (genelde çoban veya başıboş köpekler) arabadan inmiyorum. böylece kimse de zarar görmemiş oluyor. bekliyorum. ya gidiyorlar ya da alışıyorlar. seni umursamıyorlar. yabani hayvanları zaten görsem durup fotografını çekiyorum ki hepsi hemen uzaklaşıyor. tilkiler öyle. bir kere çakal gördüm ormanlı yolu dönüşü gündüz , yoldan geçti az daha çarpıyordum, hemen durup fotosunu çekmeye çalıştık. hemen uzaklaştı. Köpek kobucuları almayı düşündüm. Onu da akbaba lokantasına gitmeyi planladığımda, oradakilerin köperkler yüzünden kuşların inemediğini söylemeleri içinde. Henüz almak kısmet olmadı. Arabayla kovalamak yerine korkutup kaçırmak kastedildi diye düşünüyorum. Eğer gerçekten kovalamak kastedildiyse 1.ihtimal kaçan canlıyı öldürebilirsiniz.2.ihtimalde siz de ölebilirsiniz. Araba ile kovalamamakta karşılıklı büyük fayda var.

moktem moktem 7.09.2014 14:41:00

Aynen katılıyorum. Arazide dazzer II yi sadece iki kez kullandım onlarda da kalabalık başı boş köpek gruplarına karşı çok etkili oldu. Arazide kurt tilki vb hayvanlar pek yaklaşmıyor zaten. Her ihtimale karşı bulunduruyorum yanımda çoğu zaman yanıma almayı unutuyorum ya da almıyorum.

fotoemin fotoemin 7.09.2014 14:08:00

Bu forumda yazılan bazı yorumların ürkütücü olduğuna katılıyorum Dilek...

sener sener 7.09.2014 12:56:00

Senelerdir arazi yaparım, kurt, köpek, hemen her hayvanı gördüm, hiçbir zarar görmedim, özellikle vahşi hayvanlar ürkektir, kaçar. Belki çoban köpekleri tehlikeli olabilir, onlar içinde önlemler var tabi. Şahsen hayvanlar beni çok ürkütmüyor, en azından insandan çok daha az tehlikeliler.

DilekveTunç DilekveTunç 7.09.2014 11:55:00

Arabayla mı kovalıyorsunuz?

avşarbey avşarbey 7.09.2014 11:35:00

Son çare çocukluğumuzda kullandığımız sapanlar. Zor zamanlarda En az 10 metre etkili :))))))))))))))))))))))))

beratt beratt 7.09.2014 10:52:00

Riva da tepeye cıkan yolda birtane kurt vardı 2 sene önce kıstırdı beni ben 400mm ile vurmuştum :) o kurt hala orda fakat şartlar değişti artık ben kovalıyorum onu arabayla.. dikkat etmek lazım hayvanlar doğa da aç susuz insancıl değiller.. onlara da zarar vermemek lazım.. ama tedbir amaçlı birşeyler bulundurmalıyız yanımızda..

msaltik msaltik 7.09.2014 09:17:00

o zaman aşamalar şöyle 1- köpeğin gözüne bakma, korkuyorsan belli etme 2- Dazer II 3- Monopod

leventsahin leventsahin 7.09.2014 01:29:00

Agresyonu yüksek köpeklerde daha kötü sonuçlar doğurabilir bu aletler,Kendi köpeğimde bizzat deneyen bir arakdaşım çok kötü karşılık almıştı :) Dikkatli olmak lazım

nukkus nukkus 6.09.2014 15:28:00

Forumda Dazer II tavsiye edilince almıştım. Hiç tahmin etmemiştim, gerçekten çalışıyor. Denemek için bir saniye bastığımda yanımdan geçen köpek o kadar korkup kaçtı ki üzüldüm. Arazide birkaç tanesi kaçtı, bir tanesi pek kaçmadı ama mesafe koyup oturdu. Bazı türlere, sağır köpeklere etkili olmuyormuş.

zinos zinos 6.09.2014 00:33:00

ben android bir aplikasyon kullanıyorum :) indirdim ama henüz cesaretim olmadığından ve köpeğin vereceği tepkiden emin olamadığımdan daha kullanamadım :)

flu flu 6.09.2014 00:28:00

Teşekkür ederim herkese ..

flu flu 6.09.2014 00:28:00

:D :)

moktem moktem 5.09.2014 23:25:00

Ben de Dazzer II kullanıyorum. Çok etkili.

MetinCenkçiler MetinCenkçiler 5.09.2014 23:14:00

Dazer II ben kullanıyorum köpekler kuyruklarını sıkıştırıp dört nala kaçıyorlar..))

garabene garabene 5.09.2014 23:12:00

Güzel öneri katılıyorum :)

alhn alhn 5.09.2014 23:07:00

Ben monopod öneririm.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT