TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Halkalı fotoğrafları koyulmasın!

alpertuydes alpertuydes 7.09.2014 19:50:00
Sitede halkalı sekmesi adı altında yayınlanan eldeki kuş fotoğraflarının gereksiz ve yersiz olduğunu düşünüyorum.

Nihayetinde elde yakalanmış kuşlar. Nerede hangi koşullarda çekildiği belli olmayan fotoğraflara bence davetiye çıkarmakta. Ayrıca halkalı sekmesi adı altında yayınlanmasıda saçma. Ayak numarası bile gözükmüyor nerdeyse tamamın. O zaman halkalı demek yersiz/yetersiz bence.

Henüz fotoğraflanmamış istisna türler haricinde bence elde tutulan kuşlar, halkalı sekmesi adı altında yayınlanmamalı. En azından halka numaraları vs. gözükmeli. Bu önemli bir etken olmalı. Bu konu daha önceden açıldımı bilmiyorum ama site yönetiminin düşüncüsini merak ediyorum..

Ayrıca bir sorum daha olacak site yönetimine;
Yorgun ve yarası geçmiş bir yabaniyi doğaya salarken fotoğrafını çekerek siteye yüklemem ne derece yerli olur!

matvor matvor 10.09.2014 23:44:00

Yaralı kuşlar ile ilgili; Yaralı yorgun düşmüş bir çok kuşun rehabilitasyonuna katıldım doğaya salımlarını da yaptım. Elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum da. Kuş halkalama hakkında bilgim çok olmazsa da ikisinin farklı bir tarafı var. Halkalama da yakalanan kuş doğal olarak ( hiç bir etki altında kalmadan ) orada ağa takılıyor ve o bölgede ve zamanda orada bulunduğu kayıtlara geçiyor. Fakat örneğin rehabilitasyon için gelmiş bir yavru bir kuş kendine gelene kadar 1 ay bazen se 2 ay geçebiliyor.(ki çoğu kuş kanat yaralanması ile geldiğinden bir daha uçamıyor.) uzun mesafe göçmeni değil ise bulunduğu yere salınsa bile bizim etkimiz altında o tarihlerde kayıtlara girmiş oluyor. Ayrıca bugüne kadar rehabilitasyonu tam anlamıyla da sağlayabildiğimizi sanmıyorum çünkü istemesek de kuşlar bir miktar evcilleşiyorlar ve evcilleşmiş kuşların davranışları diğerlerinden oldukça farklı eğilim gösterebiliyor.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT