Kafama takılanlar...
zaferK 24.10.2014 15:38:00
Kafama takılanlar...
-Ak pelikan ak da ,diğerleri karamı...gördüğüm pelikanların hepsi de ak...
-Pembesiyle tanınan sığırcığa neden alasığırcık demişler...pembe sığırcık daha uygun değilmi...
-Bahrinin dişisine Bahriye dememiz gerekirmi...
-Tüm kuşlar boynunu fevkalade çevirebilir ,niye sadece boyunçevirene takılmış bu isim...
-Çiğde hünnap demektir(=bir meyve)...her yeri işgal eden ,özellikle park ve bahçeleri mekan tutan çiğdeciyi hiç hünnap ağacında gören ,ya da hünnap yerken gören varmı...
-Döğüşkenkuşu ben hep uslu uslu beslenirken gördüm ,bu kuşu hiç devamlı kavga ederken gören varmı...aslı Değişkenkuş olmasın...
-Siz hiç incir yiyen incirkuşu gördünüzmü ,ben görmedim...genelde böcek ,solucan ve kurtçuklarla besleniyorlar...Ben kirazkuşlarını da hiç kiraz yerken görmedim ,bunların bize bir kastımı var...
-Karagagalı sumruların gaga ucu beyazdır ;peki o zaman niye karagagalı...üstelik gagası simsiyah olan birçok sumru türü varken...
-Bu güne kadar hiç kervan yakınlarında Kervançulluğu gören varmı...ben onu hep deniz kıyısında görüyorum da...
-Hiç keten tarlasında ketenkuşu gören varmı ,hemen her yerde rastladığımız bu türe neden ketenkuşu demişlerki...
-Kızkuşuna neden bu ad verilmiş...hangi özellikleri ile kızlara benziyor ki...hadi dişisi benzesin diyelim ,erkeğine de kızkuşu demekle haksızlık etmiyormuyuz...
-Kuşun birine de küçük batağan demişiz ,peki bunun karşıtı da olması gerekmiyormu...büyük batağan niye yok ,ya da hangisi...
-Poyrazkuşlarının çoğunu ya durgun havalarda ,ya da lodos eserken görüntüledim...neden poyrazkuşu...
-Sığıcıkların hiç sığıra benzer tarafı varmı Allah aşkına ,niye sığırcık...yoksa sığırın CIK formu olarak mı düşünülmüş...
-Üşenmedim saydım ;arşivimde tam 405 tane yelpazekuyruk fotoğrafı var ;ama hiçbirinin kuyruğunu -açıkken bile- yelpazeye benzetemedim ben...
Şimdilik kafama takılanlar bunlar...büyük ihtimal zaman zaman bazı şeyler kafama takılacak...ve yine ihtimaldir ki sizlerle paylaşacağım... :))
Selamlar ,sevgiler...
drbozturk 30.10.2014 14:28:00 sevgili Zafer Ağabey Sevgili Tamer; uzun süre araziye çıkmama ve kuş görmeme tıpta KUŞİNG SENDROMU olarak adlandırılımıştır.Belirtileri Özellikle göğüs ve karın arası bölgede ve sırt üst tarafta kilo alımı Yorgunluk , bitkinlik Kaslarda zayıflık Yuvarlak yüz (aydede yüzü) Omuzlar arasında yağ dokusu veya hörgücü (buffalo hörgücü) Yüzde kızarma Karında , bacaklarda, göğüslerde ve kollarda deride mor veya pembe çatlaklar Kolay moraran zayıf ve narin cilt Kesiklerde, böcek ısırığında ve enfeksiyonlarda yavaş iyileşme Depresyon, anksiyete ve iritabilite Duyguları kontrolde kayıp Kalın veya gözle görülen vücut ve yüzde kıllanma (hirsutizm), sivilce Kadınlarda adet düzensizliği ve yokluğu Libido kaybı Erkeklerde cinsel fonksiyonlarda bozulma Yeni gelişen veya kötüleşen yüksek kan basıncı Diyabete sebep olabilecek glukoz intoleransı Başağrısı Kırıklara neden olabilecek kemik kaybı v.s.v.s.. şaka tabi en güzel araziler sizlerle olsun...
zaferK 26.10.2014 10:31:00 Havalar araziye uygun değil...yani bu aralar kuş işleri kesat... Sanırım o yüzden bu TAXONOMİ dedikodumuz gündemde bir süre daha kalacak... :)) Her ne kadar kafama takılanlar olsa da ,kafamda çözebildiklerime bari ben cevap vereyim...:) -Vedat bey bıyıklı baştankaranın başı kara değil ,bu doğru...ama dişisinin de bıyıkları var...gövde tüyleri ile aynı renk olduğu için farkedilmiyor... -Münevver hanım sakarmekenin bir sakarlığını ben de görmedim ,ama sakar o alnındaki beyazlığın adı galiba...meke de kuşun anadoluda bilinen adı... -Çoban aldatan da doğru ,kuş gözü açık uyur...birkaç metreye kadar yaklaşmanıza izin verir ,hiç kıpırdamaz...öyle ki elinizi uzatsanız yakalayacakmışsınız gibi davranır ,ama tam elinizi-ya da lensinizi-uzattığınızda pırrrr diye uçar gider...onu yakalamak isteyen çobanları bu şekilde aldatıyormuş...yaaaa ,işte böyle... Selamlar...
forbay 25.10.2014 00:37:00 Zafer bey, Konu çok önemli ve komik. Bende de bir iki tane var. Tahtalı'nın tahtayla bir ilgisi yok , sanırım ingilizceden Çeviren, " Wood " u tahta sanmış. Kuşun adı Orman Güvercini olmalıydı. Kız kuşu sanırım adını ince zarif sesi nedeniyle Aldı. Ama erkek Kız Kuşu dendiğinde , erkek gibi bir kızımı anlayacağız . Kara tavuk tavukluktan vaz geçip , pek çok dilde olduğu gibi Kara Kuş olsa daha iyi olmazmı ? Ya Kara Akbabanın durumu ne olacak , hem ak hem kara. Su Tavuğunu da tavukluktan kurtarmak Lazım. Atmaca var da neden Tutmaca yok ?. Birkaç tane daha var ama burada kesip en önemli teklifimle noktalamak istiyorum. Lütfen bundan sonra Baykuşun dişisine BAYAN KUŞ diyelim. Sevgilerimle
Gavurdağlı 24.10.2014 18:03:00 Çok güzel bir konu açmışsın Zafer hocam. Birkaç tane de benden gelsin: Bahçe önadlı kuşlara, bahçe dışında her yerde rastlıyoruz. Tek deniz kuşu Bahri sanki de, ona özel isim konmuş. Diğer deniz kuşları havasını alıyor. Çalıkuşunu hiç çalıların arasında gören oldu mu? Çıtkuşuna daha çok yakışıyor o isim. Dağ horozunun dişisine ne diyeceğiz; ya da Su tavuğunun erkeği ne olacak? Sarıasma adı da garibime gidenlerden. Asmalar kadar, dut ve incirlerde de görürdük. Biz ona Sarıbülbül derdik. Sümsük adıyla o meziyetli kuşa haksızlık yapılıyor. Vay efendim, yuvasını savunmuyormuş da adı ondan konmuş. İzmir Yalıçapkını demişler ama, İzmir'e uğrayanı yok. Zafer hocam, sanırım en can alıcısı bu oldu. :) Sevgi ve selamlarımla..