TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kısa film

paspartu paspartu 3.11.2014 09:32:00

http://vimeo.com/110692387

İlgiyle izleyeceğinizi düşünüyorum. Selamlar.

Hasan Samur

paspartu paspartu 9.11.2014 22:04:00

Filmde verilen mesajların hatırlanması umudu ile. Teşekkürler, selamlar.

cenkog cenkog 9.11.2014 20:08:00

Verdiğiniz değerli bilgiler ve paylaştığınız nefis görüntüler için çok teşekkürler Hasan Bey...

paspartu paspartu 9.11.2014 12:18:00

Teşekkürler Nükhet hanım, selamlar.

nukkus nukkus 9.11.2014 11:57:00

Tebrikler. Benim de çok ilgimi çeken bir tür. Hele o başını çevirmesine bayılırım. Yazın akşamları ışığa gelen küçük bir türünü görüyorum, kanat açabiliyor. O da yine sese başını çeviriyor.

paspartu paspartu 9.11.2014 11:39:00

Örnekler; düşük ışıkta kalite şovuna dönüşmüş. Yani yüksek iso'da başarılıymış o kadar. Bir de kullandığı kaliteli sensörden 2.7 crop alıp 1080p ile temiz hdmi çıkışı veriyor. Gerisi reklam işte. Özel bir şey yok. Özel bir şey şöyle olabilir. 2.7 crop'da 14 bit video kalitesi veriyor olabilir, ama bunu da açıklar zaten. Sihirli bir şey yok ortada.

cenkog cenkog 9.11.2014 11:24:00

Verdiğim linkteki Nikon cx mode videolarına baktınız mı? → Nikon D4s video Q&A answered by Nikon product manager: Q: How does the video quality compare to the 5300? A: The video quality of the Nikon D4S compares favourably to the Nikon D5300. Combined with the outstanding ISO capability and EXPEED 4 image processor, professional photographers are able to harness these camera features to produce higher quality images and video. The Nikon D4S features a number of crop modes, including ‘Native Crop’ which gives the best video quality and allows you to record clean HDMI to an external device. The D4S also features fine controls for superior sound quality and frequency settings are customisable (wide/vocal range, wind reduction function available even with internal microphone). In addition, the Nikon D4S features 3D intelligent image rendering that helps to distinguish between pin sharp area and out of focus areas. In 1920 x 1080 the movie is recorded dot-by-dot for class leading detail and accuracy

paspartu paspartu 9.11.2014 11:17:00

Canon'un küçük (çarpanlı) sensörlü gövdeleri 1920x1080 çözünürlüğünde çekebiliyor. Panasonic gh3 ve gh4, 2x croplu sensöre sahip. Bildiğim kadarıyla black magic de küçük sensörlü ve kalitesi de oldukça yüksek. Red cameralar zaten bu konuda bir çok alternatif sunuyor. Video kalitesini etkileyen başka hususlar var. Bunların hepsi temiz hdmi çıkışı vermeyebiliyor. Kendi kullandığı kodekler iyi olmayabiliyor. Sahada kullanıma uygun bir ergonomisi olmayabiliyor. Yüksek iso'daki yani düşük ışıktaki çekim kalitesi iyi olmayabiliyor. Ayrıca pahalı lensler kullanmanız gerekebiliyor. Bunlar hep para Cenk bey. Fotoğrafçılık pahalı bir uğraş diyorduk ama video çekimi en az iki kat daha para gerektiriyor. Nikon d4, 2.7 crop modunda özel bir çıkış vermiyor bence. Olması gereken rahat çıkışı veriyor sadece. Düşük ışıkta çekim yapabilen iso başarımı bir miktar avantajlı kılıyor d4'ü. Belki birazcık da özel bir sensör kullanıyor olabilir. Yani sonuçta amiral gemisi nikonun. O kadar.

cenkog cenkog 9.11.2014 10:47:00

Bir de tabii makrodaki net alan derinliğini arttırmak amacıyla kısılan diyafram ışık ihtiyacını iyice arttıracaktır video için. Sanırım bir veya daha fazla devamlı ışık kaynağı gerekiyor, bu da külfeti daha da arttırır gibi duruyor sahada...

cenkog cenkog 9.11.2014 10:27:00

Bir çok firmanın crop modu Nikon D4 gibi değil. Tüm sensörden bilgi toplayıp kenarları kırpıyor ve bu arada da interpolasyon yapıyor son dosyayı downgrade (çözünürlüğü azaltırken) yaparken büyük sensordan. Nikon 2.7x video crop modunda sadece santral 1920-1080 fotodiyoddan toplanan bilgiyi kullanıyor yani sensordan croplu. Bu özellik bildiğim kadarıyla Nikon D4s ve Canon 70D'de de var 3x crop video digital zoom mode olarak geçiyor. Canon'cular Magic Lantern ile bu özelliği diğer modellere kaçak olarak koymaya çalışıyorlar... Bu linkte biraz bilgi var: http://www.eoshd.com/2012/03/3000-nikon-d800-thrashes-flagship-6000-nikon-d4-for-video/ Nikon D4'ün bu 2.7x crop modu makro için rakipsiz gibi duruyor

paspartu paspartu 9.11.2014 08:24:00

Dijital crop modunda çekim yapıyorum. Bu nikona özgü bir şey değil, bir çok kamerada çarpanlı sensör kullanılıyor. Zoom’u video editle yapıyorum. Elde ettiğiniz ham görüntü bu yüzden önem kazanıyor. Fakat herşey tereyağından kıl çeker gibi olmuyor tabi. Atomos firmasının renk konusundaki başarısı sıfır. Elde edilen görüntünün normal hale gelmesi çok zor oluyor. Destek başka yazılımlar kullanmak zorundasınız. Ayrıca ısınma sorunları ile de karşılaşıyorsunuz, bu ham görüntü rahatça alınamıyor. Video çekerken ekipmanın mutlaka sabitlenmesi gerekiyor. Macro videolarda bu daha da önemli. Kullanılan lensin kalitesi önemli, her şey kabak gibi ortaya çıkıyor. Teşekkürler ilginize. Selamlar.

cenkog cenkog 9.11.2014 06:20:00

Bir de bildiğim kadarı ile 200 micro VR teknolojisine sahip olmayan bir lens. Bu durumda çekimlerde sarsıntıyı önlemek için tripod üzerine yerleştirip mi kullanıyorsunuz? Bu durum serbest hareketi ve anı kovalamayı kısıtlamıyor mu? Gerçi 105 VR micro'da da çalışma mesafesi 15 santim falan, 200 mm micro'da 26 cm gibi bir değer veriliyor. Bu durum belki de daha uzaktan çalışma imkanı sağladığı için bir avantaj olabilir mi? Bunu sahada yaşıyor musunuz?

cenkog cenkog 9.11.2014 01:00:00

Ayrıntılı açıklamalarınız için çok teşekkürler... Nikon D4 kamera'nın bildiğim kadarı ile sensörden kırpma (dosyadan kırpma değil) özellikli bir sayısal zoom özelliği var ve 2.7 crop video dosyası veriyor, sanırım bu özellik net alan derinliğini de makro için çok avantajlı olduğu üzere arttırıyor... Yanılıyor muyum bilmiyorum ama bu özellik çoğu Canon'larda yok ve hatta D4 ve D4s dışındaki Nikonlarda da yok... Siz de çok net ve sensörün santralinden piksel piksel native full HD görüntü veren bu modu mu kullanıyorsunuz diye çok merak ettim şimdi... Bir de zoom yapmayan (sabit 200 mm micro) bir lensle nasıl zoom yaptınız vidrolarınızda acaba bunlar postprocessing esnasında mı yapıldı?

paspartu paspartu 8.11.2014 22:44:00

Arıkuşunun videosu Yuvaya Veda adı ile trakuşta paylaşılmıştı zaten. Teşekkürler, selamlar.

toshi1 toshi1 8.11.2014 22:21:00

Hasan bey, iki hafta önce Uğur abinin kızının düğününde arkadaşlarınızla tanıştım. Orada sizin arıkuşu videolarınızdan da bahsettiler. Onu da paylaşırsanız çok iyi olur. Bunu çok beğendim. Tebrik ederim, elinize sağlık.

paspartu paspartu 8.11.2014 21:55:00

Evet, standart bir gövde (nikon d4) ve nikon 200mm micro, fakat makinenin HDMI çıkışını kullanıyorum. Nikonun bazı gövdeleri buna imkan veriyor. Canonda bildiğim kadarı ile yeni çıkan 5d mark 3'te bu imkan mevcut. C100 ve yukarı serisi de temiz hdmi çıkışı veriyor. Bu çıkışlar yine üreticinin kısıtlamalarına maruz kalıyor. Yani ne demişse o. Nikon ve canon 8 bit olduğunu söylüyor. Ticari bakıldığı için profesyonel bir video kamerayı henüz sunmak istemiyorlar. Fakat elbette yüksek kalitede videoyu işleyebilen altyapılara da sahip olmanız gerektiği için çok kullanışlı olmayabiliyor. Ülkemizde yüzlerce Arri kamera olduğu söyleniyor, fakat ortaya çıkan işler kaliteli değil, belki de sebebi bu altyapının olmayışıdır veya kameramanların işlerini ciddiye almayışıdır. Bu çıkışı ssd veya harddiske kaydeden bir cihaz (atomos ninja 2) kullanıyorum. Bunlarla beraber ekipman biraz hantallaştığı için serbest hareket etmenizi sağlayabilen bir takım düzenekler almanız veya üretmeniz gerekiyor. İşin kamera arkası biraz meşakkatli, zahmetli olsa da ortaya çıkan şeyler yorgunluğunuzu alıyor. Harddiske kayıt yapmanız size bazı olanaklar sunuyor. Makinenin kendi belleği yerine harddiske kayıt yaptığınız için daha çok zamanlı bir kayıt imkanı elde ediyorsunuz. Mesela 250 GB lık bir harddiske 2.5 saatlik kayıt yapabiliyorsunuz. Bu yaptığınız kayıt kullanacağınız video yazılımına uygun kodekli olduğu için bir şekilde ham video elde etmiş oluyorsunuz. Atomos cihazı pc için ayrı mac için ayrı kayıt yapabiliyor. Yani baştan bunu siz belirliyorsunuz. Elde edilen video yine sıkıştırılmış bir video, fakat kullandığınız software'e uygun yapılan bir kayıt olduğu için videoyu işlemekte zorlanmıyorsunuz. Lens kalitesi de önemli elbette. 200mm micro iyi bir lens, fakat manuel kullanmak zorundasınız, bu biraz zor oluyor ama dediğim gibi ortaya çıkan şeyler sizi mutlu ediyorsa gerisini önemsemiyorsunuz. İstemeden biraz uzun yazmak zorunda kaldım, umarım katkısı olmuştur.

cenkog cenkog 8.11.2014 19:52:00

Hasan Bey gerçekten çok hoş, acaba kullandığınız ekipmanı öğrenebilir miyim? Standart bir macro lens ve DSLR gibi gelmedi bana...

paspartu paspartu 7.11.2014 22:41:00

Süleyman bey, Yavuz bey, Metin bey çok teşekkürler. Selamlar.

MetinCenkçiler MetinCenkçiler 7.11.2014 21:22:00

Çok güzel,elinize sağlık.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 7.11.2014 21:07:00

Saygı duydum emeğinize..

sezmez sezmez 7.11.2014 20:33:00

Keyifle izledim. Çok güzeldi.Kutlarım

paspartu paspartu 7.11.2014 14:05:00

Çok teşekkürler.

gunhan gunhan 7.11.2014 09:32:00

Keyifle izledim. Paylaşım için çok teşekkürler. Emeklerinize sağlık Hasan bey.

paspartu paspartu 7.11.2014 08:47:00

Ana sayfada yer verdiği için yönetime de teşekkürler. Selamlar.

paspartu paspartu 7.11.2014 08:43:00

Teşekkür ederim.

d40x d40x 6.11.2014 23:13:00

Hasan bey bu güzel çalışma için çok teşekkürler keyifle izledim elinize sağlık selamlarımla

paspartu paspartu 6.11.2014 16:14:00

Kadir bey teşekkürler, selamlar.

Kadird Kadird 6.11.2014 13:41:00

Hasan Bey elinize sağlık, çok güzel bir çalışma. Tebrikler, Selamlar...

paspartu paspartu 6.11.2014 12:52:00

Çağlar bey, teşekkürler. Selamlar.

hyperbiker hyperbiker 6.11.2014 11:45:00

Hasan bey, İlgi ve büyük bir beğeni ile izledim. Emeğinize ve ellerinize sağlık. Favori canlılarımdan biri olan peygamber develeri hakkında vermiş olduğunuz ayrıntılı bilgiler için de tebrik ederim.

paspartu paspartu 6.11.2014 09:53:00

Trakuş'un akil adamı, Zafer hocası, fakat daha da önemlisi yılların usta fotoğrafçısına teşekkür ederim güzel sözleri için. Selamlar.

zaferK zaferK 6.11.2014 09:38:00

Emek ,bilgi ve yetenekle hazırlanmış harika bir sunum... İlgi ve hayranlıkla izledim ,tebrikler...

paspartu paspartu 6.11.2014 09:20:00

İçten bir tebessüm bile yeterli benim için. Teşekkürler. Selamlar.

savgat savgat 6.11.2014 03:20:00

İzlediğim en şahane, en sempatik, en samimi sunumlardan.. Gerçekten zevkle seyrettim. Bu keyfi bana yaşattığınız için size çok teşekkür ederim Hasan Bey. Selamlar :)

paspartu paspartu 5.11.2014 18:12:00

Teşekkürler Ömer bey, Teşekkürler Tayfun bey, Selamlar.

furtun furtun 5.11.2014 09:42:00

Keyifle izledim, emeklerinize sağlık.

ibrehim ibrehim 4.11.2014 21:46:00

Bilgiler de özet ve etkili olmuş, artık mantis tanıdık benim için, sağ olun.

paspartu paspartu 4.11.2014 20:17:00

Teşekkürler İbrahim bey. Çok sade bir "duyuru" olmuş, size verdiğim cevap nezdinde çektiğim filmin peygamber devesi hakkında olduğunu belirtmiş olayım. Ülkemizde bu canlının en az 4 türünün yaşıyor olması ne kadar güzel bir coğrafyada olduğumuzun göstergesi bence. Selamlar.

ibrehim ibrehim 4.11.2014 19:44:00

Nefis, elinize sağlık...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT