Evet, standart bir gövde (nikon d4) ve nikon 200mm micro, fakat makinenin HDMI çıkışını kullanıyorum. Nikonun bazı gövdeleri buna imkan veriyor. Canonda bildiğim kadarı ile yeni çıkan 5d mark 3'te bu imkan mevcut. C100 ve yukarı serisi de temiz hdmi çıkışı veriyor. Bu çıkışlar yine üreticinin kısıtlamalarına maruz kalıyor. Yani ne demişse o. Nikon ve canon 8 bit olduğunu söylüyor. Ticari bakıldığı için profesyonel bir video kamerayı henüz sunmak istemiyorlar. Fakat elbette yüksek kalitede videoyu işleyebilen altyapılara da sahip olmanız gerektiği için çok kullanışlı olmayabiliyor. Ülkemizde yüzlerce Arri kamera olduğu söyleniyor, fakat ortaya çıkan işler kaliteli değil, belki de sebebi bu altyapının olmayışıdır veya kameramanların işlerini ciddiye almayışıdır. Bu çıkışı ssd veya harddiske kaydeden bir cihaz (atomos ninja 2) kullanıyorum. Bunlarla beraber ekipman biraz hantallaştığı için serbest hareket etmenizi sağlayabilen bir takım düzenekler almanız veya üretmeniz gerekiyor. İşin kamera arkası biraz meşakkatli, zahmetli olsa da ortaya çıkan şeyler yorgunluğunuzu alıyor. Harddiske kayıt yapmanız size bazı olanaklar sunuyor. Makinenin kendi belleği yerine harddiske kayıt yaptığınız için daha çok zamanlı bir kayıt imkanı elde ediyorsunuz. Mesela 250 GB lık bir harddiske 2.5 saatlik kayıt yapabiliyorsunuz. Bu yaptığınız kayıt kullanacağınız video yazılımına uygun kodekli olduğu için bir şekilde ham video elde etmiş oluyorsunuz. Atomos cihazı pc için ayrı mac için ayrı kayıt yapabiliyor. Yani baştan bunu siz belirliyorsunuz. Elde edilen video yine sıkıştırılmış bir video, fakat kullandığınız software'e uygun yapılan bir kayıt olduğu için videoyu işlemekte zorlanmıyorsunuz. Lens kalitesi de önemli elbette. 200mm micro iyi bir lens, fakat manuel kullanmak zorundasınız, bu biraz zor oluyor ama dediğim gibi ortaya çıkan şeyler sizi mutlu ediyorsa gerisini önemsemiyorsunuz. İstemeden biraz uzun yazmak zorunda kaldım, umarım katkısı olmuştur.