TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Etik değerler

zaferK zaferK 5.11.2014 12:43:00
Anasayfa başlığında vurgulanan ,ama sonra bir şekilde kaybolan uyarı ,eminim hepinizin dikkatini çekmiştir...
Her ne kadar sadece logo tadında görünüyorsa da anlayana sivrisinek saz...
Ama tekrar gündeme gelmişken ,konuyu biraz açmak istiyorum...
.............................................................................................................................
Değerli arkadaşlar,
Bir zamanlar ülkemizde kuşlar sadece ikiye ayrılırdı ;eti yenilenler ve eti yenilmeyenler...ha ,bir de hobi olarak evde beslenenler...
Gün geldi birileri kuşlar dünyasına farklı bir gözle bakmamızı sağladı ,güzel bir hobi edindik...doğanın ,doğadaki yaşamın daha bir farkında olduk...çoğumuz silahlardan kurtulup lens doğrulttuk kuşlara...
Bu bize sadece hobi olarak yansımadı ;daha bir insancıl ,doğasever ve sanatçı ruhlu insanlar olduk...ya da olmaya çalıştık.Doğada yaşadıklarımızı bu güzel sitede paylaşma fırsatı bulduk ki bu fırsatı sunanlara binlerce teşekkürler...
Yedi yılı aşkın sürede iyi-kötü yaşanan her şeyin bize katkısı olduğuna inanıyorum...zaman zaman eğlendik ,üzüldük ,büyük heyecanlar yaşadık...paylaşımlardan çok şey öğrendik ,hala da öğreniyoruz...
Herşeyde olduğu gibi kuş ve doğa fotoğrafçılığında da bir yerlere varmak için belli bir sürece ihtiyaç var...hiç bir güzellik birdenbire olmuyor...sadece emek ,bilgi,sabır ve iyi niyetle erdemli bir şekilde ulaşmak varken ,yanlış ve gereksiz yolları denemek niye...
Sonuçta ne bir armağan ,ne bir maddi kazanç ne de madalya var...
Sadece dostluklar ,paylaşımlar ,bilimsel katkılar ve doğanın tadını çıkartma var...
Umarım bu son olur...
..........................................................................................................................
Son vermeden vurgulamak istediğim bir konu daha var ;
Birileri yanlışlar yapabilir-şimdi olduğu gibi -bir gün mutlaka ortaya çıkar ve eminim yapanlar mahçup olur ve pişmanlık duyar...
Ama bundan daha kötüsü ,dürüstlüğü kendinden makul bazı kişilerin bunu fırsat bilip hiç ilgisi olmayan kişileri karalamaya çalışması...hayal mahsulü iftiralarla konu hakkında en ufak fikri olmayanlara çamur atması...(Tabii ki şu anda konu hakkında herkesin fikri var artık...)
Ayıptır ,yazıktır,günahtır...

savgat savgat 16.11.2014 16:44:00

Ben bugüne dek böyle bir şeyden şikayet etmedim Yavuz Bey, ama edenlerin sayısı son zamanlarda o kadar arttı ki rahatsızlık vermeye başladı. Ve bazı üyeler üstü kapalı isimler sayıklayıp duruyor. Ha bir de anlatılan şeyler var. Gerçekten okuyunca bazen siteden soğuyasım geliyor. Doğayı seven ve bu uğurda fedakarlık yapan insanlara kimsenin böyle bir şey yaşatmaya hakkı yok. Bilen bildiğini açıkça bir forum altında belirtsin taraftarıyım. Belirtmeyecekse de lütfen ARTIK ŞİKAYET ETMESİN ! Saygılarımla

savgat savgat 16.11.2014 16:26:00

Bir forum açılması taraftarıyım, isteyen buraya yazmalı.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 16.11.2014 16:07:00

Açıkca yazın isimleri..bu rahatsızlığı verenleri..

savgat savgat 16.11.2014 15:43:00

Evet Mustafa Abi gördüğüm kadarıyla sen de son zamanlarda pek çok üyenin de dile getirdiği gibi, "sorunun bir an önce çözülmesini" istiyorsun. Fakat yine diğer tüm üyelerde olduğu gibi cümle burada bitiyor. Herkes bir adım geri gidiyor ve "tüm iyi niyetiyle" bekleme moduna geçiyor. Belki de bu "uzun zamandır uslanmak bilmeyen insanlar" bu defa yanlışlarının farkına varırlar, sonra her şey çiçek, her yer cennet... Olmuyor, olamıyor, OLMAYCAK ! Bu sözümü unutmayın.

avşarbey avşarbey 16.11.2014 12:42:00

Bu ve buna benzer konularla ilgili bir acı bir mektup hazırlamış ve bunu önce bir yönetim ile paylaşmak istemiştim. Ve bu açmayı düşürdüğüm formu yönetimden 4 ve birde Zafer Kurunç hocamı yönetimde bilerek ona da göndermiştim. zafer hocamdan konu ile ilgili bir hafta sonra yanıt geldi ve böyle bir şeyler duymadığını, haberdar olmadığını söylemişti. Konu "Yorum avcılığı ve yandaşlıktı" ama maalesef bir manipülasyon için 48 saatte bizden yanıt bekleyen sevgili yöneticilerimizin hiç birinden açacağım bu forma karşılık bir yanıt alamamıştım. Fakat olay dönüp sonunda Zafer hocamın başına patlamış ve oda gereken cevabı gereken kişilere vermişti. Açmayı planladığım forumun ana konusundan biride Ana sayfada günün fotoğrafı seçilen fotoğraf içindi. Ve önermiştim eğer Günün Fotoğrafı olmak bu kadar önemliyse ve gerekliyse "Her kim ve ne fotoğraf olursa olsun, belki çok zahmetli bir iş ama bir seçici, değerlendirici kurul olsun ve karar verilsin"temennisinde bulunmuştum. Maalesef yazdıklarımla kaldım. Orhan Kaya'nın da bahsettiği gibi oluşan bazı maraton guruplarından bıktım usandım. Bir çok konuştuğum arkadaşlarımında rahatsız olduğu gibi gece yarısı çalan telefonlar, kime oy yazıp yazmayacağımıza dair karar verecek kadar bi çare insanlar, elinde 3-4 oy olduğunu söyleyip bunu kullanmaya kalkanlar vs. vs. vs. Artık biri buna mutlaka dur demeli. Kendimi bile aralarını koyamayacağım bu işin her şeyiyle bilen öylesine güzel fotoğraf çeken isimler var ki bırakın günün fotosu olmayan 15 yorum bile alamıyorlar. Şimdi diyeceksiniz ki bunu kontrol etmenin yolu var mı bir ön kurul oluşturulmadan asla hayır. Bu bir yarış mıdır hayır. Burası bir spor kulübümü hayır, Günün Fotoğrafı hak etmese de orada yerini alıyorsa madalya mı takıyorlar hayır. Günün fotoğrafı olmadın fotoğrafını hayranlıkla seyrettiğim çok güzel insanlar çok güzel dostlar var. Böylesine büyük bir ailede böylesine mide bulandırıcı küçük sineklerin "Sineksavarlarla derhal" yok edilmesi umuduyla (Sheltox mu kullanırsınız, Detan mı kullanırsınız. Yada eskiden dedem köyde kullanırdı Plastik sinek kullanıcılar vardı. Sinek neremize konarsa konsun isterse yüzümüze dedem ŞAAAPPPPP diye yapıştırırdı. Canımız yanardı ama milyonlarca sinekten biride olsa sinek ölürdü.) ne kullanırsanız kullanın bir an önce bu haşerelerden kurtulmak umuduyla herkese gönül dolusu selamlar. İyi ki buradasınız, iyi ki varsınız, iyi ki bu büyük aile arasındayım. Herkese gönül dolusu selamlaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

avşarbey avşarbey 16.11.2014 12:24:00

1

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 12.11.2014 19:38:00

Çok çok 1

Leventy Leventy 12.11.2014 18:54:00

Ben de sitedeki pek çok doktor arkadaşım gibi bir tür "occupational" tedavi için fırsat bulduğum her zaman dilimini 10 yaşındaki oğlum Aral'ı da (ödevlerini yapmışsa) yanıma alarak betonun bittiği şehir sınırlarının dışına çıkarak kuşları görüntüleyerek geçirmeye çalışıyorum. Bunun için Sıvas, Çanakkale, Konya , Kırmıtlı, Bolu, gezip duruyorum. Çok hoşuma gidiyor. Grup listeleri elime geçti ama nereye koyduğumu bile unuttum. "Çıkmak istediğim yıldızlı bir merdiven Gönlümün elinde ipekli eldiven yok" Hiç bir çıkar sağlanmayan, hatta sürekli vakit ve para harcadıkları bir keyfi neden dert haline getirirler bilmem. Benim en büyük kazancım hemen her arazide tanıştığım yeni bir Trakuşçu. Bence site doğru yolda bu seçkin grubun beğenileri öylesine önemli ki buna mashar olmak için bazan insanlar kural dışına çıkabiliyor, hırslanabiliyorlar. Bu tür forumlarda tartışarak, birbirini tanıyarak zamanla ve hızla düzeleceğini kocaman bir ailenin bireyleri olacağımızı düşünüyor ve umuyorum. Çünkü artık bu ailenin içinde 9 yaşında çocuklar da var!!!!Onlardan ödünç aldığımız doğanın, onlara duygusal üst yapısıyla da eksiksiz geri bırakılması gerek. Tüm Trakuş ailesini çok sevdiğimi o yüzden herkese "sevgi ve selamlarımı" samimiyetle gönderdiğimi söylemek istiyorum. Hepinize en içten sevgi ve selamlarımla !!!!

alhn alhn 12.11.2014 00:39:00

artı 1

zafercankiri zafercankiri 11.11.2014 23:08:00

Basri Beye katılıyorum.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 11.11.2014 17:55:00

1

mimarsancak mimarsancak 11.11.2014 17:33:00

Bu konu çok fazla uzadı. Huzur bozmada somut şikayet varsa... kuvvetli kanaat da mevcut ise .. sahte hesaplar kapatılmalıdır. Hatta bilgisayar programı ile çözüm yapılabiliyorsa aynı fotoğraf makinesi bir isme tescil edilmeli. Kural dışı davranış karakteri sergileyenler en net şekilde daha dar guruplar tesis edilirse ortaya çıkarılabilir. Mesela her il bir gurup olabilir. Her gurup kendi içinde kurak dışı olanı dışlayarak gereğini yönetimin yapması istenebilir.

bakcasoy bakcasoy 11.11.2014 16:31:00

Bu değerlendirmeler bana, Steve Martin'in oynadığı ''Büyük Yarış'' filmini hatırlattı. izlemişsinizdir; Çok farklı karakterdeki kuş gözlemcileri kıyasıya bir yarış içine giriyor, yeni bir tür gözlemlemek için yapamayacakları şey yok, sistem tamamen beyana ve güvene dayalı olmasına rağmen Etik dışı hareket etmek hiçbirinin aklının ucundan bile geçmiyor. Trakus'daki yapı da beyana ve güvene dayalı, her toplulukta olduğu gibi üyeler arasında da nadiren de olsa bunu kötüye kullanmak isteyenler çıkabilir, eninde sonunda gerçek ortaya çıkar, çıkmasa bile kişi aslında sadece kendini kandırmış olur. Ben bu güne kadar, kendini kandırarak başarılı olmuş kimseye rastlamadım. Esasen bu tür bozuk davranışlar, bir sürü arkadaşımızın özverisiyle ile gelişerek yaşayan bu örnek sitede moralleri bozmamalı. Bence hepimiz için asıl olan, bu güzel uğraşı; doğa ve kuş sevgisi ve de başarılı fotoğraflar yönünde sürekli geliştirmek, değer vererek saygı ile paylaşmak...

yasar16 yasar16 11.11.2014 15:38:00

1 İlaveten ;Konuya tam olarak vakıf değilim ama belliki ortada bir takım yanlışlıklar var. Ahmet Savgat beyin yazdığı gibi hiç kimse isim zikretmiyor , yuvarlak ,muğlak ifadeler kullanılıyor , ( belkide bu yanlışlıkları yapan üyelere zarar vermemek adına böyle yazılıyor olabilir ) . İnsanların ve egolarının olduğu her toplum ve topluluklarda , sistemin yumuşak karnını tespit etme ve oradan çalışma eğilimi vardır , dolayısıyla sistemdeki zayıf noktaları iyileştirerek ve G/F olayını biraz geliştirerek ( örneğin fotoğrafa eleştiri yazsanız bile eleştirdiğiniz fotoğrafın G/F olmasına yardımcı oluyorsunuz ) gibi , bu işler tam bitmez ama belli bir düzene oturur , Etik konularına hiç girmiyorum zira , Egoları ön planda olan kişilerin etik anlayışı biraz farklı oluyor galiba .

savgat savgat 11.11.2014 14:47:00

Bu konu çoook uzun zamandır tartışma konusu nedense. Ve hepimiz de bunuN farkındayız. Madem bu kadar uzun zamandır bu mesele gündemde, Madem bu eylemi gerçekleştiren insanlar bu uzun süreç boyunca derslerini almamış vaziyette bu durumu sürdürmeye devam ediyorlar, Ve madem PEK ÇOK ÜYE BUNDAN OLDUKÇA RAHATSIZ!!!, Öyleyse uzatmanın anlamı yok. Site yönetimi elinden geleni yapar fakat yönetime bilgi vermesi gerekenler de üyelerin kendileridir. YANİ DEMEK İSTEDİĞİM; BU BİR DOMİNO TAŞI MESELESİ. İSİMLER AÇIKÇA İFŞA EDİLMELİ, BÖYLECE O ÜSTÜ KAPALI ADI GEÇEN KİŞİLER DE BİR BİR ANLAŞILIR. VE TAŞLAR BİRBİRİ ARDINA DEVRİLMEYE BAŞLAR. Ha bir de ben kimsenin zarar göreceğini de düşünmüyorum. GAMSIZ İNSAN GAMSIZ İNSANDIR. DEMEK Kİ BURAYI BİR OYUN SAHASI GİBİ GÖRÜYOR Kİ UZUN ZAMAN GEÇMESİNE RAĞMEN DAVRANIŞLARINI DÜZELTMEMEYE DEVAM EDİYOR. BENCE SİTENİN VE DEĞERLİ ÜYELERİMİZİN GÖRDÜĞÜ ZARAR ÇOK DAHA MÜHİM. Tüm üyelerin iyiliği için bu işi bitirelim artık, selam ve sevgilerimle..

sonerbekir sonerbekir 10.11.2014 23:45:00

Cuma gecesi bir bucuk ay suren 15000 km lik motosiklet yolculugumu tamamladim, Turkiye'ye girdim. Bu surede tüm kuscu arkadaslardan uzakta ama yine dogadaydim. Cumartesi sabahi da o yorgunlukla Samsun a vardim, sebep 1 türü daha gorebilmek. 1 mumaradaki turminator benden onceki gece gelmis kusun pesindeydi :)) Ustlerde olmak kolay degil arkadaslar, cok ciddi azim gerektiriyor. Bu hobinizi yalan dolana vurdugunuz an isi profesyonel yapanlar farketmiyor saniyorsaniz kendinizi kandiriyorsunuz... Sinop tan selamlar....

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 10.11.2014 22:28:00

Yönetimden herşeyi beklemek yerine bu kişileri burada halk vicdanında(trakus halkı) mahkum etmek en büyük caydırıcılıktır.

zafercankiri zafercankiri 10.11.2014 18:15:00

Sayın meslektaşım Mehmet Ali Beyin yazdıklarına yürekten katılıyorum ve her satırına imzamı atarım. Polisiye önlemlerle bu işin çözülmesinin zor olduğunu düşünüyorum. Birileri gitse bile başkaları hep olacaktır. Önemli olan amatör ruhla bu işi yapan, yenilere yol gösterip yardımcı olan ve bunu yaparken de ayrı bir keyif alanların çoğunlukta hatta ezici çoğunlukta olmasıdır. Bu işte ve sitede yeni birisi olarak Okan (rockisland) dışında şahsen kimseyi tanımıyorum ama bir yardım istesem bir çok arkadaşımızın beni geri çevirmeyeceğinden eminim, ya da böyle bir ortamın varlığını hissetttim. Bazı şeyleri zamana bırakmak bazen en iyi çözümdür. Siteyle ilişiği kesmek gibi tedbirler yanlış anlaşılmış kişilerin de telafisi olmayacak şekilde mağdur edilmesine yol açabilir. Selamlar...

mimarsancak mimarsancak 10.11.2014 14:22:00

Sevgili Orhan bey , Samsun Gurubu nitelemesi yanlış oldu.. Olaylara sebebiyet veren Samsunlu ile diğer Samsunlu üyelerin hiçbir ilişkisi yoktur.. destekleri yoktur.. eylem birliktelikleri yoktur... ÇOK ÖNEMLİ KAYDI İLE BİLİNMESİNDE FAYDA VARDIR..Düzeltme yapmak zorunda kaldığım için özür dilerim.

orhankaya orhankaya 10.11.2014 11:08:00

Zafer bey , sonuna kadar size katılmamak mümkün değil...Ek olaraktan Şunuda belirtmek isterim , Çok fena gruplaşma olmuş ( Ankara Grubu , Samsun Grubu , İstanbul Grubu ) Eminim sizlerde farketmişsiniz... Son olarakta bir nacizade önerim olacaktı.Tüm bu Etik olmayan davranışlar sırf Ana sayfa furyasından meydana gelmektedir.Kabul görülür mü görülmez mi bilmiyorum ama , Ana sayfa seçimini , Değerli Yönetiler 'in seçmeleri bence en mantıklısı olur.Tabi ki bu sadece bir fikir... Saygılar...

fenix fenix 10.11.2014 08:59:00

1

mimarsancak mimarsancak 9.11.2014 19:05:00

Serhat bey uyarı baş sayfada dursun. Yeni kurallar konuluncaya kadar bu uyarı şimşek gibi çaksın..belki utanmaya neden olur da 23.55 manipülasyonları yapılmaz. Ben her zaman kanserli kısmın kesilmesi taraftarıyım.. Herkese selam ve sevgiler.. Hakan beye geçmiş olsun diyebilirim..

zaferK zaferK 9.11.2014 18:46:00

Hay ağzına ,klavyene sağlık Serhat...birileri pek farkında değil ama artık TRAKUS'un ünü sınırlarımızı aştı ve sorumluluklarımız da bu oranda arttı.İşe daha ciddi sarılmazsak ne bizim ,ne de kayıtlarımızın güvenirliği kalmayacak.İyi niyetli her girişime her zaman açık olan bu site artık yanlış davranışlara bir şekilde engel olmalı...paylaşımlar herkesi mutlu etmeyebilir ama hiç kimseyi de üzmemeli...kayıtlar hiç kimsede kuşkuya yer bırakmamalı.Bu güne kadar ne zorlukları aştınız ,bundan sonrası da hiç zor olmayacaktır eminim... Selamlar ,sevgiler...

toshi1 toshi1 9.11.2014 18:40:00

1

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 9.11.2014 18:39:00

1

serhattigrel serhattigrel 9.11.2014 18:25:00

Zafer bey, Ana sayfada yazıyı kaldıran bendim, Forumunu okuyunca yazının orada durması gerektiğine katıldım, ve şimdi yazıyı geri koydum. Ben bu güne kadar nerede olursa olsun kuyruklara en sondan katıldım ve kaynak yapmaya çalışanlara engel oldum, kavga ettim. Trafikte sağdan emniyet şeridinen herkesi geçip en öne girmeye çalışanlara , emniyet şeridini tıkıyarak engel oldum, kısacası uyanıklara hiç tahammül edemiyorum. Bence toplum olarak yaşamanın en büyük kuralı karşındakinin hakkına saygı, malesef ülkemizde de en çok erozyana uğrayan da bu konu. Ülke siyasetçilerin işi, ama bu sitede bu tür davranışlara yer olmayacak. İlk fırsatta toplanıp bu konuda bir şeyler yapmalıyız, polisiye tedbir ler ile uğraşmanın anlamı yok, sorunun kökten çözümü gerekli, bunun içinde sanırım tek yol aramıza giren bu tür kişilerin bu ortamda olmamalarını sağlayacak kural değişikliklerini yapmak.

mimarsancak mimarsancak 9.11.2014 09:07:00

Zafer bey yazınızı okudum. Çok ciddi rahatsızım. Çok ayip ve kaba bir davranış. Bence davranış bozukluğu. İnsanı sevmeyen, kendi menfaati yerine gelmedi diye insanlara küsenler .. doğayı ve kuşu nasıl sevecek.. Allahın yarattığı en kutsal varlık olan insani sevmeyeceksin...rahatsız edeceksin.. daha sonra kuşları seviyorum diyeceksin ..pek inandırıcı değil. Bu olayın mağdurları ve ve mütecavizcisi Samsun deltada 8 kasım günü karşılaşması söz konusu oldu. Beni sıkıntı bastı. Trabzonlu ekibe ben rehberlik yapıyordum.Yani Samsun'da rahatımız kaçtı desem yeri olur.

msaltik msaltik 6.11.2014 10:31:00

Trakuş'a ciddi anlamda eğileli henüz bir sene olmadı. Birçok kuş türünü gördüm, öğrendim, öğreniyorum... İlk zamanlarda herkesin aynı düzeyde olduğunu düşünmeme rağmen, sonralardan bu fikrim değişmeye başladı. Bir de gördüm ki kuş türü kadar olmasa da epeyce insan türü de varmış. Sağlık olsun. İsim vermeyeyim bana katkı sağlayan, dostluğunu, abiliğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Kendi içinde dallanma gösteren diğer grubu da Allah ıslah etsin ne diyeyim :) Böyle bir topluluğun güzel tarafında olan insanlarla birlikte olduğum için gerçek manada mutluyum.

moja moja 5.11.2014 22:46:00

burada yazılanları okudum özellikle Mehmet Ali beyin yazdıklarının forumun sonu olduğunu düşünüyorum..çok güzel özetlemiş zavallı küçük dünyalarında debelenip dursunlar bakalım..

moktem moktem 5.11.2014 21:24:00

Burada yazılanlardan anlaşıldığı gibi galeriye ve türlere fotoğraf eklemenin zaman zaman suyu çıkabiliyor. Bunun nedeni egolarına yenik düşen şahsiyetlerdir. Bu durumda daha önce de belirttiğim gibi sitenin sistemi gereği ne çok yorum almak fotoğrafın iyi olduğunu ne de az yorum almak kötü olduğunu gösteriyor. Fotoğrafı kimin çektiğinin de anlaşılmaması nedeniyle ne başkalarının altında kalan tür sayısı için üzülmek ne de sitede kendini kanıtlamak için başkaları ile rekabete girmek gerekiyor. Herkes bunları yapıyorsa da kendi için yapmalıdır. Çoğunluk öyle de yapıyor zaten. Bu sağduyulu büyük çoğunluk dışında kalan diğerleri de kendi zavallı küçük dünyalarında debelenip duruyorlar. Bu şekilde belki de sitede biraz daha öne çıkarak hayatlarındaki boşlukları kapatmaya çalışıyorlar sanırım. Eh o da bir ihtiyaç tabii. En çok yorum alan fotoğrafı çekmek mi önemli yoksa en güzel fotoğrafı çekmek mi, belki de en nadir türü çekmek. Herkesin önceliği farklı olabilir. Takılmamak lazım. Benim için bazen fotoğrafın sunduğu hikayedir önemi olan mesela. Doğal ortamında çekilmiş bir kareyi asla sadece fotoğraf olarak görmem kendi adıma. O nedenle sitemizde fotoğraflarla birlikte yazılan hikayelere bayılırım, ısrarla okurum sonuna kadar. Bazıları o kadar ilginç ve çekicidir ki fotoğraf ve hikayesi bir arada beni içine çeker adeta. Bazen de fotoğrafla birlikte sunulan linklerden gelen muhteşem müzikle mest olur dalar giderim fotoğrafın içinde başka alemlere. Yüklenilen fotoğraflara bakıldığında böylesi şeyler hissettirmek için olmalıdır çabamız bence. Gerisi ayrıntıdır. İnsanları karalamak, başkaları hakkında haklı ya da haksız ithamları foruma taşımak ise asla kabul edilemez bence. İthamların doğruluğu verilerle desteklenmedikçe siteyi bölmekten başka bir şeye yaramayacaktır. Veriler ile desteklemek ise çok zordur. Dolayısı ile eğer konu ile ilgili çok ciddi bir sıkıntı net olarak saptanmış ise yönetimin bilgilendirilmesi yeterlidir bence. Üçüncü şahısları problemin ya da tartışmanın içine sokmanın faydasını şimdiye dek hiç görmedim ama zararını çok gördüm. Hele bir de haksız itham olursa gereksiz tatsızlıkların siteye yayılması, insanları bölmesi tehlikesi vardır. Sonuç olarak hepimiz sevdiğimiz için kendi arzumuzla bu sitede paylaşmaya devam ediyoruz. İnsanları haklı ya da haksız suçlamalarla kırmak dökmek hiçbirimize fayda getirmez. Gereğinin yapılmasının sorumluluğu site yönetimindedir. Biraz uzun oldu özür dilerim. Selam ve sevgilerimle...

zaferK zaferK 5.11.2014 20:46:00

Fotoğrafın tamamına bakmak lazım ,yazımın ilk bölümü kadar ikinci bölümü de önemlidir...iki yanlıştan bir doğru çıkmaz... Selamlar...

cenkzeynep cenkzeynep 5.11.2014 20:19:00

Evet abi bende düşündüm bunu, neden o kadar yol yapıyoruzki, o kadar masraf neden ? Türkiyenin her köşesinden tanıdıklarımız var. Bir haber uçurdukmu 1haftada 400 türü geçeriz :) Hakan abiden başlayayım, abicim bana bir Dağ horozu gönder Fullhd olsun ama :) Ağlanacak halimize gülüyoruz, bu teklifi yapan kişi demekki daha öncedende böyle şeyler yapmışki hiç utanmadan sıkılmadan yine yapıyor. Emek hırsızlığı, ihanet, kendini bilmezlik ne ararsan var.. Ne diyelim Allah ıslah etsin....

efem efem 5.11.2014 20:00:00

aslında harika fikirmiş bu durumda tür listesinde 1.olmamam içten bile değil....)))

efem efem 5.11.2014 16:52:00

...........?...))

porlisb porlisb 5.11.2014 15:50:00

Katılmamak elde değil, zarar gören bizler ve bu güzide topluluk oluyor.

zaferK zaferK 5.11.2014 14:07:00

Bu ve benzeri birçok konuyu kontrol etme imkanı yok Hakan...hatta öyle ki ;kuş yazılan yerdemi ,yoksa başka bir bölgedemi çekilmiş bunu bile tesbit söz konusu değil...yani her şey tamamen kişinin beyanına dayalı olarak işliyor.Bu durumda birilerinin yaptığı yanlışlar sadece kendini kandırmaktan başka bir şey değil ki.Sitede her meslek ve bölgeden ,her yaştan üye var...site tüm üyelerin dürüst ve güvenilir olduğunu kabul ederek uygulama yapar ,zaten aksini düşünmek bile bizlere yakışmaz.Yazdığın durumlar da olabilir ,bu gibi durumlar bir şekilde ortaya çıkıyor.ADAMOMETRE'miz yokki bilelim ,kim nasıl mizaç ve karekterde bir insandır.Dediğim gibi sonuçta yapılan her olumsuz eylem kişinin kendini kandırmasıdır sadece... Bu yazıyı birilerini eleştirmek ve yargılamak adına değil ,sadece gündemde tutarak yeni polemikler yapılmaması adına yazdım...selamlar...

Lazaga Lazaga 5.11.2014 13:49:00

Olayı güzel özetlemişsin Zafer abi.gecenin 11de çalan telefonda fotoğrafıma bir yorum yaparmısın, hiç hoş değil diye düşünüyorum. Bu vesile ile beni rahatsız eden bir konuyuda dile getirmek istiyorum..hepimiz olmasada bir kısmımız kertik için Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna bir kuş çekmek için keyif alarak gidiyoruz..birgün çekmediğim bir kuşu çekebilirmiyim kuş halen ordamı diye o bölgeden bir kişiyi aradım..kuşun orda olduğunu ve kendisinin çok fotoğrafını çektiğini ve kullanmayacağını istersen sen hiç gelme ben sana vereyim kullan kimseyede söylemem demesi beni şok etti ..odur budur kendisiyle olan bütün münasebetimi kestim.hatta dayanamayıp bu konuyu değer verdiğim bir yönetici abime açtım.ama şimdi kafamda şöyle bir soru işareti oldu, acaba böyle bişeylerdemi oluyor ?

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT