TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Fotoğraflardaki Hikayeler ve Bakış Açısı

faruq488 faruq488 13.11.2014 15:43:00
Hep kuşlar gibi özgürlüğü hayal etmişizdir. İki kanadın olmasa da sınırları olmayan bir yaşam. Belki çoğumuz bunun için onları fotoğraflıyor, gözlemliyor ve izliyoruz. Ulaşamadığımız, göremediğimiz mesafeleri ve yerleri onlarla dolaşıyor, onlarla görebiliyoruz. Fotoğraflarda onlarla özdeşleşen bir karakter oluveriyoruz bilmeden. Belki de bu yüzden hoşumuza gidiyor, lezzet ve haz alıyoruz. Hırslar dolu olsa da bazen gözlerimiz, kör baksak da bu minik canlara, sonunda yine onların kanatlarında görüyoruz özgürlüğün anlamını. Binlercesi, çeşit çeşit, renk renk
hepsini göremesek te, bir serçede de bulabiliyoruz haz veren o mutlu sahneyi. Her ne kadar bazen hırslansak ta, listelerde türleri çoğaltmak için sınırları zorlasak ta, biz, kanatlardaki tüyler gibi rüzgarı kucaklarcasına dolaşıyoruz o minicik bedenlerde. Bu gözle görmek istiyorum çekilmiş her kareyi, ister profesyonel olsun, ister amatör
mükemmel ötesi olsun netliği isterse veya da bulanık
noise, grain ve dahası
bunlar bu duygulara karşı bir anlam ifade etmiyor aslında. Görmek istediğim aslında duyguları anlatan bir kare. Bakıldığında o anın duygusunu içine hapsetmiş, hikayesini bakan gözlere kelimelere gerek kalmadan anlatan bir çehre. Fotoğraf değimliydi hem, bizi özgürlüğün kahramanlarıyla tanıştıran. Bu yüzden anlamlı olmalı her kare, hayat hikayesi olmalı bakışlara dolu dolu anlatacak. Haddimi aşmış olsam da sözlerimde, özgürlük hastası olan birisi olarak konuşmaktan ve içimdekileri diye bilmekten onur duyuyorum. Haddimi aştığım her anlamdan dolayı en kalbi içtenliğimle özürler sunuyorum siz değerli dostlara. Sadece fotoğrafın manasının olması gerektiğini ve bakan gözlerin; nettir, bulanıktır veya benzeri bir açıdan bakmaktansa duygularla bakmaları gerektiğini hatırlatmak istedim. Yoksa aksi bir durum sanılmasın, zira üyelerimiz değerli şahsiyetler, karakteristik sorunları ve takıntıları olmayan güzel kalpli dostlardır. Bizden daha ötede bu duyguları anlayan, betimleyen en önemlisi yaşayan sizlere bunu deme ukalalığı yapmıyorum. Hani bazen ayılmak, kendimize gelmek için yüzümüze su çarparız ya, işte öyle düşünerek beni vicdanlarınızda mazur görmeniz temenni ediyorum. Kuşu ve kuşçuyu seven dostlarıma gönül dolusu sevgi ve selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT