TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

wolfkenan wolfkenan 18.11.2014 23:58:00

geçen kış üst üste ihbarlarımızla Çürüksu Havzasında sığırcıkların geldiği sazlıklara dadanan avcılardan beş tanesini silahlarıyla yakalattık...bu senede gelirlerse ihbara devam ,Milli Parklara buradan bize değer verip yardımcı oldukları için teşekkür ederiz,selam saygılarımla...

nayko nayko 18.11.2014 23:57:00

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlük adres bilgileri için: www.milliparklar.gov.tr/AnaSayfa/adresBilgisi.aspx?sflang=tr Bölge Müdürlükleri iletişim bilgileri için: www.milliparklar.gov.tr/AnaSayfa/bolgeler.aspx?sflang=tr

DilekveTunç DilekveTunç 18.11.2014 23:38:00

ŞİKAYET DİLEKÇESİ ya da TELEFONLA İHBARDA BULUNUYORUM, BAŞIMA GELİNCE. E-postalarını bulamadım. Web sitelerinde yok. http://bolge2.ormansu.gov.tr/2bolge/AnaSayfa.aspx?sflang=tr DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR 'A (ORMAN SU İŞLER BAKANLIĞI II. BöLGE MÜDÜRLÜĞÜ) FATİH SULTAN MEHMET BULVARI NO:133 NİLÜFER/BURSA Tel: (0224) 241 72 00 Doğa Koruma ve Sulak Alanlar ya da Avcılık ve Yaban Hayatı bölümüne bildirebilirisiniz. Arazide avcılık vb konularda, Bölgesine göre 156 (Alo Jandarma),155 (Alo Polis), BİMER(150) telefon ile aranarak kimlik numarası ile şikayetin yapılabiliniyor. Dilek

faruq488 faruq488 17.11.2014 08:13:00

Geçenlerde kuş pazarına gittim dahası yolumun üzerinde bulduğu için merak ettim ve uğradım. O kadar çok saka satan vardı ki hatta birisiyle sözlü dalaşa girdim. Yem satan bir tanıdıkla karşılaştım durumu sordum her hafta binlerce saka geliyor diyor. Gelmesini bırakın daha bir çoğu yakalanırken ölüyormuş. Bu konuda ne bir yetkili uğruyormuş nede bu şahıslara bir dur diyen yok. O kadar öfkelendim ki inanın kavga etmemek için, tekme tokat dalmamak için zor tuttum kendimi. Bu konuda ne yapmalı nasıl bir yol izlenmeli yardımlarınızı rica ediyorum... selamlar...

DilekveTunç DilekveTunç 16.11.2014 20:20:00

SAKACILARA 8 BİN LİRA CEZA KEŞAN'DA! 16.11.2014 Keşan bölgesinde saka kuşlarını avlayıp ticaretini yapan şahıslar bir süredir bölgedeki arkadaşlarımız tarafından takip edilmekteydiler. Bu sabah Keşan Jandarma komutanlığından gelen telefon ile, şüpheli şahısların yakaladıkları saka kuşları ile tespit edildikleri haberini aldık. Jandarma, şahsıları ve kuşları ele geçirdiklerini bildirince, Edirne Milli Parklar ile temasa geçip bölgeye ekip yollanmasını ve jandarmaya yardım edilmesini talep ettik. Saka'ları yakalayan şahıslara DKMP ekipleri tarafından 8 bin tl ceza kesildi ve kuşlara el konuldu. Kuşların tür tayinlerinin yapılması, yerli türümüz olup olmadığının saptanması, doğaya bırakılmasında bölge & tür & doğaya adaptasyon ' ve sağlık bakımından sakınca olup olmadığının saptanması , kontrolden geçirilmeleri uçup uçamayacaklarının kontrol edilmesi ve güvenli kontrollü bir alanda serbest bırakılmalarının sağlanması konularında uzman görüşleri aldık. DKMP Edirne şube müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınan kuşlar Enez'de bulunan Celalistan Çiftliği'ne ulaştırıldı. Sağlık kontrolü için il tarım ve ilçe tarım hekimlerine ulaşmaya çalışsak da pazar günü olması sebebi ile ulaşamayınca, Enez Doğa Derneği üyesi gönüllü veteriner hekim Barış Kasımoğlu tarafından hayvanların ilk muayene ve kontrolü yapıldı. Yaban hayat uzmanı hekimler ile yapılan bilgi paylaşımı ve değerlendirme sonucunda Uzmanlar hayvanların doğaya dönebilecek durumda olduğuna karar verdiler. 23 kuş veteriner hekim kontrolünde, DKMP ekipleri gözetiminde Celalistan çiftliği içinde serbest bırakıldı. kuşların uçuşları incelendi hiç birinin düşmediğinden emin olundu. Bu çalışmada emeği geçen ; Keşan Jandarma Komutanlığı'na, Mehmet komutana, DKMP 3. bölge Edirne şube müdürlüğü'ne, Enez Doğa Derneği'ne gönüllü veteriner hekim Barış Kasımoğlu'na, Dernek başkanı sevgili Selma Yılmaz'a, sn. Ulaş Demiray'a, Rüveyda Bitikli'ye , Murat Sakin'e Yaban hayat uzmanı veteriner hekimler sn. Ahmet Emre Kütükçü'ye ve sn Nilay Tezsay'a Hayvan hakları savunucuları Tülay Kahveci, Şule Baylan, Esin Önder, İlknur Sak Özkan, Yeşim Yıldız Aktan'a Gökyüzünü ve çiftlikte yaşayan ağaçların dallarını, kafesten, esaratten kölelikten kurtulan Saka'larla paylaşan Celalistan çiftliği sakinlerine Çok çok teşekkür ediyorum.. İyi ki varsınız.. Bu gezegen hala ayaktaysa sizler gibi insanların sayesinde.. Ege Sakin Enez Doğa Derneği üyesi.

DilekveTunç DilekveTunç 15.11.2014 21:37:00

Bana da aynı yanıt geldi, FB sayfalarındam. Dilek

nukkus nukkus 15.11.2014 11:09:00

Doğa Koruma ve Milli Parklar FB yanıt vermiş: İLETİNİZ DEĞERLİNDİRMEYE ALINMIŞTIR TEŞEKKÜRLER

shooter shooter 14.11.2014 22:01:00

Denyo, daha ne olduğundan habersiz...

savgat savgat 14.11.2014 17:14:00

ya ne mal, beyinsiz insanlar var yaa, kafasına yatan her türlü takas teklifine açıkmış, beyinsiz bunlar...

nukkus nukkus 14.11.2014 09:50:00

Dilek hanımın verdigi facebook sayfasına mesaj attım. Ilani ekledim. Umarım işe yarar.

Gavurdağlı Gavurdağlı 14.11.2014 00:12:00

İstanbul'daki arkadaşlar yarın ilk iş olarak Doğu Koruma ve Milli Parklar'a haber verebilir. Adamın telefonu ve haritada yeri işaretli. Artık nasıl yaklaşılacağını da biliyorlardır görevliler. Duyarlılığın için teşekkürler abi. Selamlar..

MetinCenkçiler MetinCenkçiler 14.11.2014 00:11:00

Umarım kuşları elinden alacak birileri çıkar.

alhn alhn 14.11.2014 00:09:00

daha ne yakaladığını bile bilmiyor.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT