TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

BEĞEN+

Boraunver1 Boraunver1 27.11.2014 15:27:00
Bu tuşun eklenmesi harika olmuş.Teşekkürler.

flu flu 3.12.2014 03:00:00

Bence yorum yazmak daha adilane idi madem çoğunluk bunu istemiş bize de hayırlı olsun demek düşer.Yorum sayısında sınır kalkınca bazı fotoğraflara aynı kişilerin iki kez yorum yaptığını gördüm meğer bu anı bekliyorlarmış GF olmak yorum sayısına bağlı değilse artık ,2 kere yorum yazmak nedir anlamış değilim.Velhasıl amaç dostluk ve paylaşım ise her türlü tuş emrimize nazır;hırs, rekabet ve ego tatmini ise klavyemizdeki tuşların alfabemizdeki harflerin hiçbiri yetmez... Beğen tuşu kolaya kaçmak gibi, iki harf yazamamak gibi ya hiç yazmam yada tek başına beğen tuşunu pek kullanmam . Her emek verilen fotoğraf iki çift lafı hakediyo(Gf hırsında olmayanlar zaten belli )Burası facebook değil ki beğen geç...

Gavurdağlı Gavurdağlı 28.11.2014 17:44:00

Buralarda okuyor ama, epeydir galeriye girmiyordum. Bir iki güzel fotoğrafa yorum yazarken, bir de beğenenler listesi gözüme takıldı. Düşünenler sağolsun, işimiz bir idi, şimdi ikiye çıktı. Birini kullan git diyebilirsiniz, galiba bundan sonra öyle yapacağım.

fenix fenix 28.11.2014 17:05:00

zaten yorumların hepsi beğendim çok beğendim. ben beğendim botonuna anlam veremedim yorum yazsan sonra beğendim botonuna tıklamasan olumlu yoruma rağmen beğenmedin anlamına mı geliyor :))

SABIRLI SABIRLI 27.11.2014 23:17:00

"En önemlisi de çoğumuzun iş stresinden kurtulmamızı sağlayan bu güzel hobiyi nasıl beceripte stresli hale getirebilen" İşin özü bence bu. On numara beş yıldız...

engineergs engineergs 27.11.2014 22:07:00

Bence bir fotoğrafın GF olması için yorum sayısı doğru kuraldı.Ancak hırs insanları yanlış yönledirdiği gibi hoş olmayan davranışlara da itmekte.Zafer Abi nin dediklerine katılıyorum zihniyet değişmeden tuş değişse de fazla kar etmez.Beğen tuşunun da Alihan Abi nin dediği şekilde olması durumunda başarılı olacağına inanıyorum.

Boraunver1 Boraunver1 27.11.2014 21:00:00

Bence GF seçim yöntemi gayet demokratik arkadaşlar.Burda daha önce de tartıştık ve ben de Murat saltık beyin önerilerinin benzerini yapmıştım, GF yi yeşillerin seçmesi bvb. ancak bu durum yeşilleri de hedef haline getirir.Gerek yok. Sonuçta demokratik bir yöntem var forumda.Öyleyse yönetimin GF seçiminde kimse bir hatası olduğunu söylememeli diye düşünüyorum. Bir hata varsa; -Bu uğraşımızın sonuçta bir hobi olduğunu unutan -Bir fotoğrafa en basitinden objektif bakamayan ve çoğunluğumuzun artık bir fotoğrafta hangi unsurların olması gerektiğini az çok bilena ancak başka stratejiler güden -Her fotoğrafımızın mutlaka GF olması gerekmiş gibi hırs yapıp değişik yöntemlere gidebilen, -Fotoğrafın özüne değilde adamına göre yorum yapmayı, bana yazmadı o zaman ben de yazmam gibi çocukça bir savunma ile yorum yazmayan -En önemlisi de çoğumuzun iş stresinden kurtulmamızı sağlayan bu güzel hobiyi nasıl beceripte stresli hale getirebilen Bizlerin hatasıdır. Onun için yönetim kural değiştirsin, yönetim/yeşiller seçsin diyeceğimize var olan demokratik sistemi işletebilecek ortamı da yaratabilecek biz üyeleriz.Onun için serzenişten önce aklın yolu birdir diyerek GF de olması gerekn fotoğraf ve kıstasların çoğumuzun az çok bildiğinden emin olduğumdan bizlerin bu sistemi gayet iyi ve sorunsuz işletebileceğine de inancım tam. Yoksa eğer gerçekten hak etmeyen bir fotoğrafın GF de olması nasıl olabilir de kişiyi memnun edebilir, o kişi fotoğrafını geliştirebilir veya geliştimek için çaba harcıyabilir.Bu yanlızca kendimizi kandırmak olur. değişen birşey olur mu olmaz mı bilmem ama bizler değişmezsek şuna inanıyorum ki kural ve kontrol ne olursa olsun hiçbirşey değişmez.

alhn alhn 27.11.2014 20:56:00

ozamanda, "Murat Bey, bak yorum yazmışsın ama beğene basmamışsın" diye gönül koyanlar olur.

msaltik msaltik 27.11.2014 20:42:00

valla denir :) ama şu 2. maddeme bi bakmakta fayda var... Facebook'taki sistem de uygulanabilir. Beğenenler sayı ve isim olarak görünüyorya... altında yazan yazıyor. Örneğin face'de benim bi fotoğrafımı 50 kişi beğeniyor, ama 5 kişi yorum yapıyor... Beğenenlerin isim ve sayısı fotoğrafın hemen altında görünüyor. Yorumlar gibi alt alta çıkıp görüntüyü şişirmiyor

alhn alhn 27.11.2014 20:30:00

"Bu yeşiller varya bu yeşiller beni sevmiyorlar, on numara fotoğraf koyuyorum ama kendi sevdiklerini gf yapıyorlar" muhabbetleri dönmeye başlar.

msaltik msaltik 27.11.2014 20:23:00

Şöyle birşey uygulanabilir mi? 1- Kullanıcıların yorum ve beğenileri GF'yi belirlemesin 2- "Beğen" tuşuna basınca altına yorum yapabilecek bir kutu açılsın. isteyen yazsın isteyen yazmasın. Böylece hem beğeni hem yorum ayrı ayrı yer işgal etmemiş olur. 3- GF'yi ismi "yeşil" renkli olanlar belirlesin. Nasıl ki bir fotoğraf tanım için 2 onaya ihtiyaç duyuyor... Benzer şekilde ismi yeşil yazılanlar puan versinler fotoğrafa... 3 yada 5 neyse artık, yeşil isimlinin 1'den 10'a vereceği puanlar sistemce toplansın. GF belirlensin. eşitlik olursa sistem rastgele seçsin... çok mu zor olur? .

rockertr rockertr 27.11.2014 20:02:00

Yorum yapınca beğen tuşu çıkabilir.

msaltik msaltik 27.11.2014 19:58:00

Ben de Alihan Bey'e katılmakla birlikte, şunu belirtmek isterim. Mesela bugün bu sistem başlamadan yorum yapanlar olmuştu. Sonra sanırım deneme amaçlı "beğen" de kullandılar. Akşam gelince baktım yorum sayısı 32 olarak görünüyor. Yani sistem beğenileri de yorum olarak sayıyor. Çok takılanacak bişey değil de hani Serkan Bey'e geliştirmesinde yardımcı olur diye yazıyorum.

alhn alhn 27.11.2014 19:38:00

Haftalık beğenme sınırı var mı? beğendi deyip yorum hakkı kalkarsa artık hiç yorum yazılmaz, işin kolayına kaçılır. Beğen e basanlar belli olmaz ve yorum yazılabilir ve gf beğen sayısına göre olursa tam olur. O zaman beğenen ve beğenmeyen belli olmaz, ama hala hatır gönül güdüyorsa altına çok güzel olmuş elinize sağlık yazar beğene basmaz, dolayısı ile gf adaletli olur. beğenen kişi sayısı sağda belli olabilir ama kimin beğendiği belli olmasın.

zaferK zaferK 27.11.2014 16:44:00

Sorun tuşla muşla çözülecek gibi değil...kafamızdaki tuşları nasıl kullanacağımızla ilgili bir sorun... Aşırı satüre ,çamur gibi bir fotoğrafa hala onlarca yorum yapılıyorsa (...ki halen yapılıyor...) ,demekki sorun filan yok ,çözüm de gerekmiyor... Ya da sadece birileri için sorun ,birilerinin umurunda değil...yeterki beğendilesin ve beğendilensin... Işığınız ve beğendileriniz bol olsun...selamlar...

serko serko 27.11.2014 16:30:00

kendi fotoğrafını beğenme ile ilgili hatalı kayıt da düzeltildi.

serko serko 27.11.2014 16:27:00

kısa süreli bir sorundu o düzeltildi şuan yapamaz

Taner53 Taner53 27.11.2014 16:26:00

hem beğenip hem de yorum yazılabiliyor .......

rockertr rockertr 27.11.2014 16:22:00

Kendi konumuzu beğenebiliyorsak durum sakat. ^^ http://i.hizliresim.com/4R77DG.jpg

toshi1 toshi1 27.11.2014 16:17:00

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=134760&title=bahce_cintesi#.VHcyPZUcSUk sayın Safran'ın fotoğrafında yapılmış. Bilginize.

Chayluck Chayluck 27.11.2014 16:16:00

Beğen tuşu keşke gizli olsaydı.

serko serko 27.11.2014 16:02:00

sorun düzeltildi.

serko serko 27.11.2014 15:59:00

kendi kendinize beğeni veremiyorsunuz.

toshi1 toshi1 27.11.2014 15:56:00

Kendi kendine bile beğendi yapılabiliyor. Kurallarını da belirlemek lazım. Tür sayfaları, günün fotoğrafı vb. ile etkileşimi gibi.

Chayluck Chayluck 27.11.2014 15:56:00

Düzelmiş...

msaltik msaltik 27.11.2014 15:45:00

valla güzel olmuş. ben de dün yazıyı okuyodum niye göremiyorum diyodum. uygulama bugün demekki... Bu arada Bora Bey, iki satır yazı yazmamışsınız bana, teessüf ederim... :)))

Chayluck Chayluck 27.11.2014 15:43:00

Henüz tam çalışmıyor.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT