Bence GF seçim yöntemi gayet demokratik arkadaşlar.Burda daha önce de tartıştık ve ben de Murat saltık beyin önerilerinin benzerini yapmıştım, GF yi yeşillerin seçmesi bvb. ancak bu durum yeşilleri de hedef haline getirir.Gerek yok. Sonuçta demokratik bir yöntem var forumda.Öyleyse yönetimin GF seçiminde kimse bir hatası olduğunu söylememeli diye düşünüyorum. Bir hata varsa; -Bu uğraşımızın sonuçta bir hobi olduğunu unutan -Bir fotoğrafa en basitinden objektif bakamayan ve çoğunluğumuzun artık bir fotoğrafta hangi unsurların olması gerektiğini az çok bilena ancak başka stratejiler güden -Her fotoğrafımızın mutlaka GF olması gerekmiş gibi hırs yapıp değişik yöntemlere gidebilen, -Fotoğrafın özüne değilde adamına göre yorum yapmayı, bana yazmadı o zaman ben de yazmam gibi çocukça bir savunma ile yorum yazmayan -En önemlisi de çoğumuzun iş stresinden kurtulmamızı sağlayan bu güzel hobiyi nasıl beceripte stresli hale getirebilen Bizlerin hatasıdır. Onun için yönetim kural değiştirsin, yönetim/yeşiller seçsin diyeceğimize var olan demokratik sistemi işletebilecek ortamı da yaratabilecek biz üyeleriz.Onun için serzenişten önce aklın yolu birdir diyerek GF de olması gerekn fotoğraf ve kıstasların çoğumuzun az çok bildiğinden emin olduğumdan bizlerin bu sistemi gayet iyi ve sorunsuz işletebileceğine de inancım tam. Yoksa eğer gerçekten hak etmeyen bir fotoğrafın GF de olması nasıl olabilir de kişiyi memnun edebilir, o kişi fotoğrafını geliştirebilir veya geliştimek için çaba harcıyabilir.Bu yanlızca kendimizi kandırmak olur. değişen birşey olur mu olmaz mı bilmem ama bizler değişmezsek şuna inanıyorum ki kural ve kontrol ne olursa olsun hiçbirşey değişmez.