TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

FOTOGALERİDE YENİ SİSTEM

furtun furtun 28.11.2014 19:30:00
Fotoğraf puanlaması/sıralaması sadece beğendi sayısına göre belirlenecektir. Yorumlar fotoğraf puanını etkilemeyecektir.

Yorum limiti kaldırılmıştır. Beğen tuşu ise haftalık 49 fotoğraf için kullanabilecektir.

Hem yorum yapabilir hem de beğen tuşunu kullanabilirsiniz.

Yapılan yorumlar silinebilir. Ancak beğen tuşu tıklandıktan sonra değiştirilemez.

Trakus için yüklenen her fotoğraf önemlidir. Tabi ki bazı durumlarda türün/emeğin önemi fotoğraf kalitesinin önüne geçebilir. Ancak olağan fotoğraflarda beğen tuşuna basarken amacımıza paralel adil kararlar vermenizi bekliyoruz.

Sitenin amacı ülkemizde doğal ortamda yaşayan kuş türleri hakkında anonim olarak bilgi toplanması, toplanan bilgilerin paylaşılması ve doğa sevgisinin gelişmesine katkı sağlanmasıdır. Bu bilgi ve belgelerin kalitesi siz değerli üyelerimizin kontrolündedir.

Günün fotoğraflarına bakarken Bugün kim ilk dörde girmiş diye değil Bugün ne kadar başarılı/adil seçim yapabilmişiz diye bakabilmeniz dileği ile...

eke1 eke1 10.12.2014 21:31:00

Ömer'cim: ''Cesaret edip kendime soramadığım soruyu,bir gün,bir çoban sordu.'' diye anlatmıştın bir gün. Hatırlar mısın bilmem,yıllar geçti üstünden. Sanırım şöyle,ya da benzer bir diyalogdu: -Nörüyon'' diye sordu çoban. -Hiiç,kuş fotoğrafı çekiyorum'' diyecek oldum, -Onu görüyom emme?.. -Emmesi ne ? -Gagala gak dimeden sinsi sinsi geliyon.Kömüş gibi arabaynan batıp batıp çıkıyon. -Ne olmuş ? -Tosba gibi yerlerde sürünüyon,yılan gibi gıvrılıyon.Üstündeki paçavrayla ademden çok guru kütüğe benziyon. -... -Bu ney ? -Kamera -Bu ney ? -Dürbün -Ya bu ? -Teleskop -Cipi de ekleyive bi zamet,hepsi gaç para ede ? - !?. -Bunca emeğinen çektiğin fotoğraflar gaç para ? - !?. -Foturaf didüğün şey yenü mü,içilü mü? Ganın doyuyo mu ganın?.. İşte böyle birşeydi sanırım. Yapma Oğul,Bana güvenme.Şunu bilesin ki,Bana güvendiğin için zaten,bu gün sekiz yıl evvelki dönemeçteyiz yine. Bu işe gönül verdiğimiz yılları hatırla.2004-2005-2006 da Bizi teşvik eden hocalarımızın sürekli olarak her gün ve her önüne gelene virüs bulaştırdıklarını hatırla.Ve bu virüs sayesinde kuş sevdalısı olduk diye deliler gibi koşuşturduğumuzu.Hani filimlerde görürüz ya: ''Ay mil pardon,raporları karıştırmış laborant,size yanlış teşhis konmuş,aslında siz kanser değilsiniz.'' gibi bir şoklama vardır.Ben de,bize yapılan virüs aşılarının karıştırıldiğini tam üç yıl sonra anladım.Meğer kuş virüsü yerine,kompleks virüsü kapmışız.And içerim ki,bunu ne Mashar Osman tedavi edebilir,ne de AMATEM.Çünkü henüz dünyada bunu tedavi edecek bir yöntem bulunmadı.Sözün özü:bana güvenirsen,güvendiğin dağlara ağustosta kar yağar.

Hagavaga Hagavaga 10.12.2014 15:01:00

Sanırım yeni sistemle birlikte ana sayfada görüntülemme koşulları da değişti. Önce 15 yorum alınca ana sayfaya çıkabiliyordu fotoğraf. Şimdi 20 beğenmeyi geçse de göremiyoruz ana sayfada. Eskisi iyi gibiydi sanki.

birgök birgök 10.12.2014 11:21:00

Belki gözden kaçırdım ama ''beğen ''hakkımın dolmasından kaç gün sonra, yine hakkım olan ''beğen ''tuşunu kullanabileceğim? 4 gün mü? Bir de eskiden dolan hakkımızın tekrar ne zaman açılacağı yazıyordu. Şimdi de var da ben mi göremedim,bilemiyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.

toshi1 toshi1 1.12.2014 14:28:00

Daha sonra toshi1 beğendi diye gelmiş. İlk yaptığımda kontrol ettim ve beğendi yoktu. İlginize teşekkürler.

furtun furtun 1.12.2014 12:56:00

Son fotoğrafınıza önce yorum yazıp sonra begen tuşuna bastım sorun olmadı.

toshi1 toshi1 1.12.2014 11:50:00

Önce yorum yazıp, beğen tuşuna bastığında bu oluyor. Beğen ve yorumda olmadı.

toshi1 toshi1 1.12.2014 10:40:00

Hem beğen hemde yorum yazılamıyor. Daha önce bu durum mümkündü. Bilginize.

savgat savgat 30.11.2014 22:16:00

beğeni sistemi bence gayet pratik ve kullanışlı bir uygulama olmuş. yeni sitemin eskisine göre daha faydalı olacağını düşünüyorum, yönetimin eline sağlık...

sinankucukcelik sinankucukcelik 30.11.2014 00:21:00

Dilek hanım,izleyiciler için tabi ki hiç kimse bir şey söyleyemez.Ama yeni sistemde sizler de beğendiğiniz fotoğraflara tıklarsanız, gruplaşma sorunları da çözülmüş olacak.Yani arkadaşlarının yorumu günün fotoğrafı seçilmeye fayda etmeyeceği için,her fotoğrafçı arkadaşımız daha güzel fotoğraf çekmeye yönelecektir normal olarak.Saygılar selamlar

DilekveTunç DilekveTunç 29.11.2014 23:11:00

Ben farklı algıladım. Güzel fotoğrafa diyelim 50 kişi yorum yazdı, sitenin üye sayısı 3478 Yorum yazmayan 3482 kişi, yorum yazmadılar diye nezaketsizlik yapıyor anlamında söylediniz sandım. Yanlış anlamışım demek ki. Ancak sizin söylediğinize girmese de bazen bende tanımadığım kişilere yorum yazmakta çekiniyorum. Ama arkadaşlarıma yada tanıdığım en azında bildiğim üyelere yazarken çekinmeden yazıyorum. Genede beğenme sistemi bana daha çok uyuyor, her beğendiğim fotoğrafa yazacak vaktim olmuyor çünkü. Dilek

bakcasoy bakcasoy 29.11.2014 19:55:00

Yeni sistemi eskisinden daha doğru ve yararlı buluyorum. Yorum kavramı şimdi doğru yerine oturdu, yönetime tebrik ve teşekkürler...

msaltik msaltik 29.11.2014 19:32:00

bir de en büyük problemimiz "artı 1" olayı :))) forumda yazılanları da beğenebilsek mesela... böylece kooooskoca yazıları alıntılayıp altına sadece 1 yazmamış olurduk

alhn alhn 29.11.2014 19:09:00

artı 1

birgök birgök 29.11.2014 19:05:00

Bence,kişinin kendini geliştirmesi açısından ''yapıcı eleştiri'' bölümü konsa ve bu bölümü fotoğrafı sergilenen kişi sadece görse yararlı olur diye düşünüyorum. Örneğin :benim kareme olumlu yazılar yazan bir fotoğrafçı arkadaşım, fotoğrafımda gördüğü olumsuzluğu herkes okuyabilir diye eleştiri olarak yazmaz. Ben ,mesela öyleyim. Bir arkadaşımın veya bir üyemizin karesine yararı olacak bir bilgiyi eleştiriyi herkes görecek diye yazamıyorum.

sinankucukcelik sinankucukcelik 29.11.2014 17:39:00

Evet Dilek hanım...Eğer fotoğraf paylaşıyor ise kişi,güzel bir fotoğrafı görmezden gelmemeli,yani aynı kişiler arkadaşlarının fotoğraflarına yoruma atıyorlar genelde...kahve muhabbeti gibi bir şey bu,nezaketsizlik te kötü bir şey değil tabi,adam öyledir yapacak bir şey yok. Selamlar

rockertr rockertr 29.11.2014 13:32:00

En güzeli GF yi kaldıracaksın. Tüm tartışmalara son verip kafayı dinleyeceksin.

alhn alhn 29.11.2014 13:14:00

Kıskançlık oluyor :)

DilekveTunç DilekveTunç 29.11.2014 12:34:00

Doğru mu anladım ? "Çok iyi bir fotoğrafa dahi yorum yazmamak" demişsiniz. Bu nezaketsizlik mi oluyor? Dilek

sinankucukcelik sinankucukcelik 29.11.2014 12:17:00

en kötüsü de şu,hiç bir fotoğrafı beğenmeyip,hatta çok iyi bir fotoğrafa dahi yorum yazma nezaketini göstermeyenler...kendi fotoğraflarını BEĞENİLERİNİZE VE YA TEŞEKKÜRLER diyerek paylaşmaları,pek adilce değil hatta sürekli takip edenler için hakaret gibidir...

sinankucukcelik sinankucukcelik 29.11.2014 12:07:00

Beğenilerde isim yazdığı için çok değişiklik olacağını sanmıyorum,bence 5 ve ya 10 adil kişi,bu yönetimden de olur...sistemde gözükmeyecek şekilde ayrıntılı puan vermeli ve bu toplam puana etkisi olmalı,yani mükemmel 10 ,çok iyi 8 gibi ,iyi 5 gibi....yani site içinde gruplaşmayı önlemek gerekli diye düşünüyorum. Hayırlı olmasını dilerim,sevgiler saygılar.

nukkus nukkus 29.11.2014 10:15:00

Güzel bir sistem. Emekleriniz için teşekkürler. Beğenenler gizli olursa daha adil olabilir, arkdaş kırılmasın, beni beğenmişti baskısı azalabilir.

sener sener 29.11.2014 08:44:00

Bu konuda tam bir çözüm hiçbir zaman olmaz. Çünkü fotoğraf esasen sanatsal bir branştır ve yalnızca objektif kriterlerle değerlendirilmesi imkansızdır. Dolayısı ile insan faktörü işe bulaşacaktır, ve insan faktörünün işe bulaştığı noktada haktan söz edemezsiniz, orada her zaman üçkağıt ve ego ile beslenen menfaat faaliyetleri olacaktır. Bu faaliyetlerin önüne geçecek, en azından asgariye indirecek tedbirler varsa alınmalıdır. Belli ki bu uygulama da iyi niyetlerle birtakım problemlere kolaylık getirmek maksadı ile çıkmış, umarım hayırlı olur. Çözüm: Benim de uyguladığım çözüm şudur: fg, gf .. kafanıza takmayın, siz seyirciyi kazanmaya çalışın, arkası gelir, onun için de düzgün olmanız ve güzel iş çıkarmanız yeter. Seyirciyi kazanmak zordur emek ister, ancak en azından haksızlıkla mücadele etmezsiniz, çünkü fıtratı insana hiçbir zaman yalan söylemez.

rousettus rousettus 29.11.2014 03:00:00

sanırım geçici bir sıkıntı da http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl5@d&sc=none&sc_1=0&sc_2=2&sc_4=&sc_3=&Submit=Listele sayfasından görülebilir. Pek çok fotoğraf ortada yok.

leventsahin leventsahin 29.11.2014 00:46:00

Geçmişteki yorumlama olumsuzluklarına önlem olarak güzel bir uygulama olmuş bence fakat beğene bastığımızda bence kimlerin beğendiği listesi görünmemeli,keza buda benim fotoğrafımı beğenmeyeni bende beğenmem anlayışı zamanla yine hakim olabilir..

toshi1 toshi1 29.11.2014 00:17:00

Sistem yürürlüğe girdi. Ancak, eski kurallara göre seçim yapıldı sanırım. Bu durumda; Alperen 80, Murat07 ve toshi1 günün fotoğrafı seçilemedi. Murat bey ilk gün olduğu için normaldir. Çetin beye katılıyorum. Bir kural yürürlüğe girecekse, belirli bir tarihi olmalıdır. Ama neticede burası amatör bir site, hayırlı olsun. Büyütülecek bir şey yok. Hobilerimizden zevk almaya bakalım. İyi akşamlar.

furtun furtun 29.11.2014 00:15:00

Murat bey teşekkürler, yarınki duruma da bakıp Serkana bildiririz.

msaltik msaltik 29.11.2014 00:11:00

Yanlış anlaşılmasın, hiç dert olmadı ama sanırım yine bir problem var. Sistem beğenilere göre seçmemiş GFyi... Benim 29 beğeni alan olan fotoğrafım GF olmamış ama 21 ve 22şer puan alan fotoğraflar olmuş... Belki.serkan bey bilmek ister sistem kontrolü için

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 28.11.2014 23:30:00

Geçmiş sistemde bir fotoğrafı beğenmeyip eleştirdiğinizde o yorum günün fotografı olmasına katkı saglıyordu. Ayrıca 55 yorum hakkı olan üyelerin büyük çogunluğu bu haklarını kullanmıyor genelliklede bakıp geçiyorlardı. Bunun sonucunda kanka muhabbeti denilen durum ortaya çıkıyor ve iyi fotograflara az yorum yazılıyordu.. Şimdi beklenilen fotoğraflara bakan ve yorum yazmaya vakti olmayan yada üşenen:)) üyelerin kolaylıkla fotoğrafı beğenmesi ve günün fotografı yarışında kanka muhabbeti ile 40-50 yorum alabilen kankacıların kariısına 80-100 beğeni alabilen iyi fotoğrafların çıkabilmesidir.. Bununda abartılmaması için 49 beğen sayısı sınırlaması düşünüldü.. İyi fotoğrafları beğenelim.. beğenmediğimiz fotoğrafıda rahatlıkla eleştirelim.. medenice...

faruq488 faruq488 28.11.2014 22:16:00

Süper olmuş gerçekten :) mükemmel çok çok çok güzel bir fikir tebrik ediyorum canı gönülden... :)

zaferK zaferK 28.11.2014 22:12:00

Değerli arkadaşlar...yeni bir uygulama ,umtları konuşmak varken neden olası septik gelişmelerle kendinizi yoruyorsunuz ki... İstismar ve iyi niyetli girişimleri çıkarına kullanan her zaman olacaktır... Zamanla otokontrolle herşeyin yoluna gireceğine inanmakta yarar var... Bu uygulamada şöyle bir artı var ; Dileyen sadece beğendi tuşu ile fotoğrafı onurlandırır ,puan almasını sağlar... Dileyen de beğenmez ,tuşlamaz...yorumda da neden beğenmediğini yazar ,böylece yorum artı puan getirmeyeceği için eski sistem gibi olumsuz yorumlarla fotoğraf yükselmez... Ya da hem beğendi tuşu ile puan verir ,hem de yorum yazarak fotoğraf hakkında görüşlerini belirtir... Öyle aman aman eleştirilecek bir durum göremiyorum ben... Selamlar...

engineergs engineergs 28.11.2014 21:53:00

Son yüklediğim fotoğrafım sanırım ogün içinde en fazla yorum alan fotoğraftı.Lakin ben kareyi gece yarısı yüklediğim için yorum yazan arkadaşlar tekrar dönüp beğen tuşuna basmadı elbette.Sağlık olsun benim çapkın olmayı versin GF sistem düzelecekse.

avşarbey avşarbey 28.11.2014 21:52:00

Neyin değişeceğini neyin değişmeyeceğini zaman gösterecek. Umarım bu kez dostlar bu butano adil şekilde basarlar. Yoksa yorum karmaşasında yaşananlar gibi gecenin bir saatinde "Benim butona bir basar mısın" telefonları almayız artıkın :)))))))))))))). Herkese kolay gelsin... Hayırlı olsun

furtun furtun 28.11.2014 21:47:00

Yeni sistem yürürlüğe girmiştir.

furtun furtun 28.11.2014 21:26:00

Çetin Bey, Haklısınız.. uygulamaya balangıç/deneme sürecinde hak ettiği puanı alamayan fotoğraflar olmuştur. Yürürlük tarihinin önceden belirlenmesi ve duyurulması daha doğru olur du. Gönüllü çalışmalarda bu tip aksaklıklar olabiliyor.

furtun furtun 28.11.2014 21:21:00

Orhan Bey, Embiya Bey, Alihan Belirttiğiniz yaşam felsefesini değiştiremeyen, Trakuşta günün fotoğrafına sahip olmaktan ya da herhangi bir fotoğrafın seçilmemesi için çaba harcamaktan çok daha değerli şeylerin olduğunu kavrayamayan kişiler adil olmadıkları her tuş ile bu konudaki şöhretlerini perçinleyeceklerdir. Yeni bir sayfa açtık.. Muhabbet ile puanlama arasındaki farkın net bir şekilde görüleceği şeffaf bir sistem. Üyelerimize güveniyoruz. Bir süre denemeden sonra yanıldığımızı görürsek önerdiğiniz sisteme geçmeyi değerlendirebiliriz.

alhn alhn 28.11.2014 21:16:00

Herhalde yorum yazmaya üşenenler düşünüldü.

mimarsancak mimarsancak 28.11.2014 20:49:00

Orhan beye katılıyorum.. Gene 23.55 sendromu yaşanır.. Günün fotoğrafına sahip olmayı yaşam felsefesi haline getirmiş üyelerimiz olabileceğini düşünüyorum.

cheko cheko 28.11.2014 20:38:00

(Fotoğraf puanlaması/sıralaması sadece beğendi sayısına göre belirlenecektir) Ne zaman yürürlüğe girecektir? (Yorumlar fotoğraf puanını etkilemeyecektir.) Ne zaman yürürlüğe girecektir? Bu tür kararlar için yürürlük tarihinin önceden belirlenmesi ve duyurulması daha doğru olmaz mı?

orhankaya orhankaya 28.11.2014 20:25:00

Ömer bey , Güzel olmuş ama , keşke beğenme sayısı gizli olsaydı daha iyi olurdu sanki...Çünkü eski sistem yorum sayısına bakılırdı şimdide beğen sayısı na bakılarak aynı sistem işliyecek...Eğer Etik kurallar için bu yenilikler yapıldıysa , pek fazla bir şey değiştiğini sanmıyorum...Sistem aynı şekilde işlemeye devam edcektir. Bence siz beğen sayısını fotoğraf üzerinde görünmeyecek şekilde yapın :) Selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT