TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

TRAKUŞ a Özel Üyelik Kartı

savgat savgat 3.12.2014 19:27:00
Bir ara bazı dostlar söylemişti sanki, aklımda kalmış, bir de ben söyleyeyim :)

Şöyle bir kart yapılsa, ziyaretçi kartı gibi de takılabilse. TRAKUŞ a üye olan tüm doğa severlerin yanında, doğaya aşık çok değerli fakat fotoğraf meselesi sebebiyle bu siteye üye olmayan kuş gözlemcisi arkadaşlara da bu verilse...

Hani bir şey olacağından değil tabi, yalnızca arazide filan güzel olurdu diye. Zira bilen bilir arazi eğer ki insanların çokça bulunduğu bir yer ise çevrede ki rahatsız edici bakışlara maruz kalmak insanı geriyor.
Hadi elinde fotoğraf makinesi olan adam neyse de sadece dürbünü olup da gözlem yapmaya gelen adamın vay haline :) :) :)
Demek istediğim böyle bir şey çok hoş olurdu diye düşünüyorum, selam ve sevgilerimle..

PYTHON PYTHON 20.12.2014 22:39:00

Bu konu yıllar önce konuşulmuştu; konunun o zaman ki içeriği bize doğal alanlarda serbest geçiş sağlayacak bir kimlik kartıydı ancak tüm konuşmalar havada kaldı herhangibir adım atılmadı. Şuan her alana serbest giriş sağlayacak bir belge mevcut değil; şuan bir arazi noktası için Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden izin talebinde bulunmak gerekiyor. Benim nacizane önerim şu şekilde olacaktır; Trakuş Yönetimi Orman Bakanlığının ilgili birimi ile bir anlaşmaya varabilir. Bu anlaşma sonucunda Bakanlığın talep edeceği tek şey türlerin ücretsiz fotoğrafları olacaktır. Bunu kabul ederlerse böyle serbestlik sağlayan bir kart hususunda anlaşma yapılacağını düşünüyorum.

davuter davuter 11.12.2014 09:17:00

Çok Güzel Fikirler. Keşke Olsa.

nukkus nukkus 10.12.2014 19:02:00

Yasal engel olabilir mi bilmem ama kimlik, sticker... çok iyi fikir de para toplamada sorun olabilir.

orhankaya orhankaya 4.12.2014 10:33:00

Çok güzel olurdu... MANTIKLI BULDUM

toshi1 toshi1 3.12.2014 21:31:00

Kampta arabalara çok güzel sticker verildi. Ayrıca satın aldık. Hala benim arabamdan çıkartmadım. Hatta geçenlerede bir kanal kış lastiği ile ilgili ışıkta durduğumda özellikle sticker'ı görüntüledi.

savgat savgat 3.12.2014 21:06:00

Evet bir mukabele aynı fikirdeyim..

savgat savgat 3.12.2014 21:06:00

Bence de araştırma hevesini artıracaktır..

latifcim latifcim 3.12.2014 20:48:00

birkaç yıl önce bende benzer talepte bulunmuştum. hatta bu ücretli olsun isteyen satın alsın . arabalara yapıştırmak üzere sticker olması arazide kimlik kartı gibi iş yaptığı gibi trakuşu bilmeyenlerin ilgisini çekip araştırmasına da yarar . şapka ve tişört de aynı amaçla kullanılabilir. selamlar

tureg tureg 3.12.2014 20:25:00

Trakuş sapka,tişört,magnet...vb de olabiir...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT