TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

GF İÇİN SEÇİM

mimarsancak mimarsancak 4.12.2014 17:14:00
Sevgili dostlar; Bu forum kısmında yazılanların kısmen dikkate alındığını anlıyorum.Ama şikayetlerin dikkate alınmadığını da çok iyi biliyoruz. Bu Trakuş organizasyonu doğamız ve ülkemiz için çok faydalı vatansever bir hizmet olmuştur. Bütün iyi teşebbüslerin sonunu adaletsizlik getirir. Günün fotoğrafı olabilmek için kavgalar, etik olmayan teklifler , küsmeler , küstürmeler, yağcılıklar, abartılı övgüler, haksız , yersiz , yandaş kayırmaları, cepheleşmeler , restleşmeler, hatta beni dahi çok zor durumda bırakan sahada karşılaşmalar..saymakla yorulacağım ..pek çok insan sevmeyen davranışlar yaşandı. Ben önceden hazırlık yapmadan eren konuşmam. Bütün olanların kayıtlarını takip ettim. Bir hafiye gibi..Olaya neden olan fotoğraflar, fotoğrafların yüklenme saatleri, makine özellikleri, yandaş hesaplar, sahte hesaplar hepsi kayıt altına alındı. ŞİMDİ ADALET İÇİN TETİKÇİLER UZAKLAŞTIRILMALI. Yardım yapanlar kalabilir.. Ama BEĞEN sisteminde de bu durum devam ediyor.. Halbu ki bu sorunu bilgisayar yazılımı ile en aza iniderebiliriz... PUAN SİSTEMİ ( BENZER BAŞKA ÖNERİLER OLABİLİR BENİM ÖNERİM SADECE KAPI AÇMAK İÇİNDİR. ) * A) NADİR KUŞ TÜRLERİ TOPLAM PUANI : 40 * B) FOTOĞRAF KALİTE TOPLAM PUANI: 30 *C) FOTOĞRAFLAMA YERİ TOPLAM PUANI : 30 * ALT PUANLAMA YÖNTEMİ : A - NADİR KUŞ TÜRLERİ : zaten mevcut programda kuşun kaçıncı tür olduğu veri tabanı bulunmaktadır Birinci çekilen 40 puan alacak şekilde aritmetik entepolasyon hesapla puan bulunabilir . Bu bölüm üyeye açık olmasına gerek yok sistem tarafından hesaplanabilir. B- FOTOĞRAF KALİTE PUANI: Bu bölüm tablolaştırılarak üyeye açılacak . veya bu yetki bir heyete verilecek. NETLİK: 10 UYGUN KADRAJ :10 , SADELİK : 10 PUAN VERİLEBİLİR. C- FOTOĞRAFLAMA YERİ : Uygun habitat :10 , Aksiyon fotoğraf: 10 , Beslenme fotoğraf : 10 .......gibi olabilir mi... SON SÖZ :: NE YAPIP YAPALIM MUTLAKA ADALETİ SAĞLAYALIM. Herkese gönül dolusu selamlar. SAMSUN

mimarsancak mimarsancak 17.12.2014 20:26:00

Sevgili dostlar; konuyu ben açmıştım. Şimdi gündemden düşmek üzere. Gene havanda su dövdük. Bir kere 23.55 maniplasyonu devam ediyor. Gene aynı ekipler iş başında. Bu konuda YÖNETENLERİN KARARLI TAVIRLARI olmadığı sürece bu durum devam edecek. Üstelik hiçbişey olmamış gibi. sank i bu huzursuzluğa sebebiyet vermemiş gibi.. pişkinlik yaparak bu forumda fikir beyan etmenin ne manaya geldiğini anlayamadım. ŞAYET ÖZÜR DİLEME NİYETİ VAR İSE açıkça söylenir. Bir daha 23.55 sndromu tetikçiliği yapmayacağına söz verilirse kararı arkadaşlar verir. Gerçi guruplaşma yaparak..ahbap -çavuş ilişkisi kurarak kıran kıran huzursuz bir ortam yaratmak isteyerek heyecan yaşamak isteyenler de olabilir. Bu tür tercih edenlere de saygı duyarım .AMA KURLARIN VE YÖNTEMİN nasıl olacağı önceden bilinmelidir. Kimse kusura bakmasın .Kimseyi bir milim incitmek istemiyorum...ama ... yönetemlerde müsamaha zaafıyeti vardır. Benim samimi talebim guruplaşmalara sebebiyet verilmemesidir. Çünkü zaman zaman kuş için çok kritik ortamlarda ..yardımlaşmanın gerekli olduğu fiziki şartlarda bulunuyoruz... BU TÜR GURUPLAŞMA VE HİZİPLEŞME BU NADİR HOBİMİZE ZARAR VERECEKTİR.. Herkese kucak dolusu selamlar. NOKTA...

karaani karaani 10.12.2014 21:52:00

Lütfen biraz Sabır... 1

moktem moktem 10.12.2014 21:35:00

Şimdi anladım sanırım. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Pek de önemi yok ama sitede tutarsızlık olmaması açısından belirtmiştim. Böyle bir katsayı hesaplaması yapıldığını bile bilmiyordum. Yorumu yaparken sadece eski sistemde yorum sayısı ile yeni sistemdeki beğeni sayılarını karşılaştırmıştım. Elbette ki sabır göstermeliyiz. Selam ve sevgilerimle...

furtun furtun 10.12.2014 21:25:00

Çam baştankarası örneğine baktığımız zaman : Fotogaleri çam baştankarası >> en iyiler listelendiğinde: Sıralamada bir geride olan fotoğraf 2008 yılındaki puanlama sistemi ile 22 puan almış. Bahsi geçen fotoğraf bu günün sistemi ile 63 begeni/puan almış. Sıralamada bir geride olan fotoğraf 2011 yılındaki sistem ile 23 puan almış. Şu andaki algoritmada kullanılan katsayı bugünün 63 beğenisini 22 ile 23 puan arasına yerleştirmiş. Bu şu anda anormal gelebilir. Sistem değişikliklerinde eski veriler ile yeni veriler değerlendirilir. Şu anda sistem çok yeni ve elimizde yeterli yeni veri yok. Yeni sistemin ilk günlerinde 70 lere fırlayan beğeni adedi 124 leri buldu. Şu andaki katsayı doğru olmayabilir, ancak doğru katsayıya ulaşmamız en az 1 aylık verileri değerlendirdiğimizde mümkün olacaktır. Lütfen biraz sabır.. Yüklediğiniz fotoğraf o sırada kalacak diye bir şey yok. Yeni verilerle belirleyeceğimiz katsayı ile herşey yerine oturacaktır.

moktem moktem 10.12.2014 20:06:00

Bu gün günün fotoğraflarında yer alan çam baştankarası karesi. 60 beğeni almasına rağmen tür sayfasında çıkmıyor.

msaltik msaltik 10.12.2014 16:34:00

şöyle bişey var, maksat yardımcı olmak yanlış anlşılmasın... Ekim 2014'te çektiğim Gümüş Yağmurcun fotoğrafım 52 yorum 0 beğeni... Dün yüklediğim Mezgeldek fotoğrafım 20 Yorum ve 63 beğenide... kendi en değerlim de Gümüş Yağ. görünüyor. http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=131125#.VIhPk9KsV8E http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=135671#.VIhQVNKsV8E

zaferK zaferK 10.12.2014 16:31:00

50 ye yakın fotoğraf taradım ,çok farklı sonuçlar çıkıyor...kafam karıştı ,bu konuda görüş belirtmekten istinkaf ediyorum... (=yani çekiliyorum ,geri duruyorum...şimdi Osmanlıca revaçta ,arada bir döktürürüm artık...tam bizim kuşağa göre...:)) Not:Bir üyemizin yazdıklarını anlamaya çabalarken sanırım benim algoritmam da bozuldu Furtun...birkaç gün tür filan tanımlamasam iyi olacak galiba...

furtun furtun 10.12.2014 14:51:00

"beğendi sayısının dikkate alınmaması" durumu söz konusu değil. Fotogaleriden kır baykuşu en iyileri seçin. Burada MuratC nin son yüklediği uçar ile bir sonra geleni karşılaştırın. Muratın fotoğrafı daha az yorum almasına rağmen önde. Yine de beğen sayısı kadar yukarılarda değil.. Dediğim gibi bir aylık deneme süresindeki verilere göre değerlendirme yaptığımızda daha da yerine oturacaktır.

zaferK zaferK 10.12.2014 14:34:00

Haklısın hatalı link girmişim... http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=131876&title=cam_bastankarasi#.VIg87mccSUk Olacaktı... Arada fazla bir zaman farkı yok...zaten diğer kareler de öyle...yani eski-yeni yorum algoritması farkından ziyade beğendi sayısının dikkate alınmaması ,yorumlarla seçilmesi sözkonusu... Neyse bekleyelim bakalım...selamlar...

furtun furtun 10.12.2014 14:02:00

Zafer abi verdiğiniz ilk link hatalı fotoforumdan bir fotoğraf çıkıyor. Söylediğim gibi sitedeki yoğunluğa bağlı çalışan algoritma ile ilgili bir durum. Yeni sistem ile puanlar oldukça yükseldi. Son yoğunluğa göre bir değer girildi. 1 ay önce daha az puan almış fotoğraf önde kalabilir. Algoritmada bir eşitsizlik var mı? araştıracağız. Bir aylık verileri gördüğümüzde daha adil bir algoritma oluşur.

zaferK zaferK 10.12.2014 10:40:00

Onlarca örnek var sevgili Ömer... Ben bugünden bir örnek vereyim... Çam baştankarası sayfasına girdiğinde ,sabit fotoğrafların en beğenileni 47 yorumla ; www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl47@d&idx=135748#.VId5s0vjM-M görünüyor... Ama bugün anasayfada olan ve şu anda 57 beğeni alan fotoğraf ; http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=135617&title=cam_bastankarasi#.VIgF5GccSUk tür ana sayfasına bile girmemiş.Çünkü yorum sayısı 17... Bu rakalmalr 10.12.2014 tarih ve saat :10.37 itibariyledir.Günün ilerleyen saatlerinde değişebilir. İki fotoğraf arasında öyle büyük bir zaman farkı da yok ,bir ay kadar... Selamlar...

furtun furtun 10.12.2014 09:39:00

Türün en iyilerinin yorum sayısına göre belirlendiğine bir örnek verebilir misiniz. Ben kontrol ettiğimde böyle bir durum göremedim. Eskiden 45 yorum almış bir fotoğraf bugün 52 beğeni almış bir fotorafı geçebilir. O tarihteki üye etkinlik oranı ile bugünki orana göre işleyen bir algoritma var. Sitemizde 40 kişinın faal olduğu dönemlerde daha az puan almış bir fotoğraf 100 kişinin faal olduğu dönemdeki fotoğrafın önünde olabilir.

msaltik msaltik 10.12.2014 09:28:00

Bunları çok göz ardı etmemek lazım, basit görünse de. Tamam hakkaten çok önemli değil. Ama Trakuş gibi bir oluşumun ciddiyetini artıracaktır. Mesela önceden yazmıştım, Kuş isimlerinin yazımı Türkçe'ye uygun değil... "Ak Kanatlı Sumru" değil, "Akkanatlı Sumru" olması gerekir. Güzel Türkçemizin zor günler geçirdiği bu dönemde, bence düzeltilmesi gereken bir durumdur. Yeri gelmişken yine hatırlatmak istedim...

msaltik msaltik 10.12.2014 09:24:00

Orhan Bey'e katılırım. mevcut koşullarda en doğrusu bu. Çünkü yorum ile "en" olana da haksızlık olacak, "beğeni" olana da... Ekstra bir sütun olması, Serkan Bey'i de yormaz, hem de başka açıklara da engel olur dyie düşünüyorum

mimarsancak mimarsancak 10.12.2014 08:46:00

Sevgili arladaşlar. konuyu ben açmıştım. Amacım çare bulmaktı. herkese teşekkür ederim. Gene de kararlılığımı ifade edeceğim. BUNCA HUZURSUZLUĞA NEDEN OLANLAR HALEN AYNI YERDE.. BU DURUM ADİL DEĞİL DOĞRU DEĞİL. Bu olaydan rahatsızlık duyanlar örgütlenip topluca gidebilirler. Biliyorum benim önerim programın yeniden yazılmasını gerektirebilir.. Hatta aritmetik işlem yapılacağından hızı da kesebilir.. Çözüm yolunda bir tuzumuz olsun istedik. Ama itibar görmese de canınız sağolsun. BAŞKA ÖNERİ: Yarışmak isteğinde olanlar.. GF olunca mutlu olacak olanlar .. vardır ve olacaktır. Bu katagoride ki üyelerimiz bu işi yapsınlar başkalarını rahatsız etmesinler.. BUNUN İÇİN : Programa yarışma bölümü açalım. İddialı olanlar kendilerini tatmin etmek isteyenler burada yer alsın ..birbirlerine yandaşlık etmek isteyenler burada yer alsın.. AMA KEYİFLİ SOHBET ETMEK İSTEYENLER YORUMLARI İLE BAŞBAŞA KALSIN..ARKADAŞLUKLAR PEKİŞSİN ... öneririm.. Yani barış grubu.. Ne dersiniz. selamlar.

furtun furtun 10.12.2014 00:21:00

Evet, GF ve tür sayfası''En...''leri , her ikisi de beğendi puanları ile belirlenmeli... Tür sayfalarındaki hatayı bildirdiğiniz için teşekkürler. düzelteceğiz... Beğenenlerin görünmemesi konusunu ilk yönetim toplantısında gündeme getireceğim. Diğer önerileri de izliyoruz. Bu konuda fikir geliştiren arkadaşlara teşekkür ederiz. 7 yıldır yaşadığımız tecrübeler puanlama sisteminde detaya inildikçe sorunların arttığı yönündedir.

zaferK zaferK 9.12.2014 23:42:00

Mevcut koşullarda bence şimdilik tek çözüm görünüyor... 1-Yorumlar yine sınırsız olmalı ama ne GF ve ne de tür sayfası''En...''lerine etki etmemeli... 2-GF ve tür sayfası''En...''leri ,her ikisi de beğendi puanları ile belirlenmeli... 3-Kimin yorum yazdığı zaten gizlenemez ,gizlenmesinin bir anlamı da yok...ama kimin beğendi tuşladığı kesinlikle belirsiz olmalı... 4-Haftalık beğendi tuşlama sınırı yine aynı kalmalı... Selamlar...

porlisb porlisb 9.12.2014 22:47:00

Fotoğraflara değerlendirme yaparken puanlama ve en çok puan alanın ana sahife ve en iyide olması doğal, makul ölçülerde ahbap çavuş ilşkileride tabii karşılanmalı, benim önerim; sadece beğene 0,5 puan, sadece yoruma 1 puan, hem yorum ve hemde beğen aynı anda olursa 2 puan verilmeli , her üyenin haftalık 15 beğen,15 yorum ve 15 yorum beğen hakkı olmalıdır , toplamda 45 hak olduğundan katılım için yeterlidir, bu oransal sisteme göre üyeye aynı şekilde yıldız puanı verilmelidir, fakat arzu edilen Sitenin ve güzel paylaşımların tadını çıkarmaktır. Saygı ve Selamlarımla.

orhankaya orhankaya 9.12.2014 22:24:00

Aslında şöyle bir çare bulunabilir. Mesela en iyiler , en çok izlenen vs vs...Yanına da en çok beğenilen seçeneği eklenirse eğer , sorun kalmayacak kanaatindeyim.

moktem moktem 9.12.2014 21:36:00

İstatistik işleri iyice karışmış görünüyor. Türün en iyileri yorum sayısına göre belirleniyor ama sonsuz yorum hakkı var. Bu arada beğen sayısı günün fotoğrafını belirliyor ancak türün en iyi fotoğraflarına etkisi yok. Bence çok önemli değil ama düzeltilmesi sitenin tutarlılığı açısından gerekli. İşin içinden nasıl bir formülle çıkılabilir bilmiyorum. Sanırım en iyisini Zafer Abi söylemiş "bırakın dağınık kalsın" :)))

Chayluck Chayluck 9.12.2014 21:17:00

Foto galeride yoruma puan devam ediyor. Bu gün öğleden önce ve akşam iki kez test ettim aynen devam yani her yorum 0,25 puan veriyor.

msaltik msaltik 9.12.2014 16:22:00

Zafer hoca artı 1. Türün "en"leri bu saatten sonra ebedi değişmez :)

zaferK zaferK 9.12.2014 11:24:00

Yoruma puan yok evet Yavuz hoca...ama tür sayfasındaki ''En....'' ler yorum sayısına göre belirleniyor hala...yani bir sıkıntı da orada var... ...gel de çık işin içinden... En iyisi bırakın dağınık kalsın... :))

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 8.12.2014 19:38:00

Yoruma puan yok zaten

halibut halibut 8.12.2014 11:35:00

Yorum puanlaması kalksın, beğen butonu anonim olsun. Kimin kime yaptığı belli olmasın..! Sonuçta kuş paylaşımı için burdayız fotoğraf kavgası için değil..

latifcim latifcim 7.12.2014 21:15:00

puan ver bana puan vereyim sana anlayışı diğer fotoğraf paylaşımım sitelerinde de var. bu tartışmaya çok enerji harcandığı kanaatindeyim. herkes alacağını aldı sanırım. bırakın dağınık kalsın

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 7.12.2014 18:56:00

1

arslan236 arslan236 7.12.2014 11:36:00

1

nukkus nukkus 7.12.2014 10:49:00

Embiya bey çok haklısınız, adil olmak her zaman çok önemli ama bu GF etrafında kopan tartışmaları gerçekten anlayamıyorum. Bildiğim kadarıyla kalıcı bir yararı yok. O gün anasayfaya bakmazsak hangi fotolar GF olmuş farketmiyoruz bile. Örneğin Günün Üyesi konusuyla kimse ilgilenmiyor. Yani, "aa ne güzel fotoğrafım GF olmuş" demek dışında başka bir değeri var da ben mi kaçırıyorum bilmem. Ayrıca her göz, zevk farklı, GF oldu diye beğenmiyoruz ki. Bu kadar değerli bir organizasyonun enerjisini ziyan etmeyelim derim. Sevgi ve selamlarımla.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT