GF İÇİN SEÇİM
mimarsancak 4.12.2014 17:14:00
Sevgili dostlar; Bu forum kısmında yazılanların kısmen dikkate alındığını anlıyorum.Ama şikayetlerin dikkate alınmadığını da çok iyi biliyoruz. Bu Trakuş organizasyonu doğamız ve ülkemiz için çok faydalı vatansever bir hizmet olmuştur. Bütün iyi teşebbüslerin sonunu adaletsizlik getirir. Günün fotoğrafı olabilmek için kavgalar, etik olmayan teklifler , küsmeler , küstürmeler, yağcılıklar, abartılı övgüler, haksız , yersiz , yandaş kayırmaları, cepheleşmeler , restleşmeler, hatta beni dahi çok zor durumda bırakan sahada karşılaşmalar..saymakla yorulacağım ..pek çok insan sevmeyen davranışlar yaşandı. Ben önceden hazırlık yapmadan eren konuşmam. Bütün olanların kayıtlarını takip ettim. Bir hafiye gibi..Olaya neden olan fotoğraflar, fotoğrafların yüklenme saatleri, makine özellikleri, yandaş hesaplar, sahte hesaplar hepsi kayıt altına alındı. ŞİMDİ ADALET İÇİN TETİKÇİLER UZAKLAŞTIRILMALI. Yardım yapanlar kalabilir.. Ama BEĞEN sisteminde de bu durum devam ediyor.. Halbu ki bu sorunu bilgisayar yazılımı ile en aza iniderebiliriz... PUAN SİSTEMİ ( BENZER BAŞKA ÖNERİLER OLABİLİR BENİM ÖNERİM SADECE KAPI AÇMAK İÇİNDİR. ) * A) NADİR KUŞ TÜRLERİ TOPLAM PUANI : 40 * B) FOTOĞRAF KALİTE TOPLAM PUANI: 30 *C) FOTOĞRAFLAMA YERİ TOPLAM PUANI : 30 * ALT PUANLAMA YÖNTEMİ : A - NADİR KUŞ TÜRLERİ : zaten mevcut programda kuşun kaçıncı tür olduğu veri tabanı bulunmaktadır Birinci çekilen 40 puan alacak şekilde aritmetik entepolasyon hesapla puan bulunabilir . Bu bölüm üyeye açık olmasına gerek yok sistem tarafından hesaplanabilir. B- FOTOĞRAF KALİTE PUANI: Bu bölüm tablolaştırılarak üyeye açılacak . veya bu yetki bir heyete verilecek. NETLİK: 10 UYGUN KADRAJ :10 , SADELİK : 10 PUAN VERİLEBİLİR. C- FOTOĞRAFLAMA YERİ : Uygun habitat :10 , Aksiyon fotoğraf: 10 , Beslenme fotoğraf : 10 .......gibi olabilir mi... SON SÖZ :: NE YAPIP YAPALIM MUTLAKA ADALETİ SAĞLAYALIM. Herkese gönül dolusu selamlar. SAMSUN
porlisb 9.12.2014 22:47:00 Fotoğraflara değerlendirme yaparken puanlama ve en çok puan alanın ana sahife ve en iyide olması doğal, makul ölçülerde ahbap çavuş ilşkileride tabii karşılanmalı, benim önerim; sadece beğene 0,5 puan, sadece yoruma 1 puan, hem yorum ve hemde beğen aynı anda olursa 2 puan verilmeli , her üyenin haftalık 15 beğen,15 yorum ve 15 yorum beğen hakkı olmalıdır , toplamda 45 hak olduğundan katılım için yeterlidir, bu oransal sisteme göre üyeye aynı şekilde yıldız puanı verilmelidir, fakat arzu edilen Sitenin ve güzel paylaşımların tadını çıkarmaktır. Saygı ve Selamlarımla.