Sony HX400V 24 â 1200 mm lens kullanmıyor. 4,3-215 mm lens kullanıyor 5,5x croplu bir cihazdır. Kuş gözlemcisi kuşları belgelemek için iyi bir cihaz olabilir ama kuş fotoğrafçılığı için çok kötü. http://www.expertreviews.co.uk/digital-cameras/bridge-cameras/1400418/sony-hx400v-review/page/0/1
türkiyede çekse bu fotoğrafları katılırım size ama bu fotoğraflar yurt dışında çok yakın mesafeden çekilmiş, her şeye rağmen yinede çok güzel ama
Sony HX400 V gerçekten güzel bir makine. Üzerindeki lens Carl Zeiss 24-1200mm aralığında ve oldukça keskin ve bir o kadar yüksek zoom imkanı sağlıyor.(50x) Özellikle tripodlu çekimlerde çok fazla detay kaybı olmuyor. Kanımca SLRLIKE tipli makinanın tek dezavantajı RAW formatta çekim yapamıyor olması. Bir Nikon d800 kullanıcısı olarak kuş fotoğrafı için bütçeme uygun lens bulamadığım için Sony'nin bu makinasını almaya karar verdim. Kuş fotoğrafı henüz çekmedim ama diğer çekimleri gayet başarılı. Hafiflik ve pratiklik nedeniyle Nikon d800 makinamı elime bile almak istemiyorum.
1
Cihan Bey, büyük sensör ve prime lens her zaman daha iyidir.
Cihan bey utanılacak bir şey yok.Kuş size imkan verdiği sürece siz doğru exif kullanarak kayıt yapın.Çok fotoğraf izleyin ve odak uzaklığı ile perde hızının ilişkisini iyi öğrenin derim.
Böyle cekeyim detay kaybida bu kadar olsun ben raziyim ama bana 1/25 de bu netligi yakalamasi cok zor gibi geliyor, cogu dogada cekilmis
www.youtube.com/watch?v=DcaLxXFLclo Kullandığı cihaz çarpanıyla 1200mm'ye denk geliyor. Muhtemelen belli bir seviyeye kadar zoomluyordur. Ondan sonrasını zoomlamıyordur. Facebook sayfası : https://www.facebook.com/aisse.gaertner Youtube sayfası : www.youtube.com/user/Aisse/videos
Kuşların insana alışkın olduğunu türkiyedeki kadar zor şartlar olmadığı kesin ama o ekipmanla o sonuçlar yinede çok harika bence bahsedildiği gibi o estantenede evdeki kuş bile bazen zorlar:)
Zafer Abi'ye katılırım bence de insana alışıklar aynı makine ile Karabaşlı Ötleğeni çekerse bizim memlekette iyi derim.
Tripod ve kumandalı deklanşör kullanırsan daha iyisini çekersin... :) Selamlar...
Zafer Abi, ben 1/15 de evde kafesteki sakayı çekemem böle : )
Odak uzaklığı 214,8mm ,fotoğraflar birkaç metreden çekilmiş ,yani kuşlar insana alışkın...ışık ve detaylar bence gayet güzel ,ama aynı ekipmanla ülkemizde aynı performans mümkün değil...selamlar...
O ekipmana göre ince detaylar aramak haksızlık olur:) O ekipmanla o sonuç mükemmel ötesi birşey...
katılıyorum, profesyonel bir gözle bakıp, piksel incelemesi yapılınca öyle... ama pozların netliği, tüylerin telek telek görünmesi , netlik bence şahane...
fotograflarda detay kaybı var. 900x600 ebatlarında kalite anlaşılmaz. büyük ekranda tam kadraj baktığında anlaşılır