TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

DOĞA KORUMA İÇİN KUŞ FOTOĞRAFLARI ARANIYOR...

dogadaima dogadaima 3.07.2008 21:42:00
SAD-AFAG, Doğa Derneği, Ege Doğa ve Greenpeace, 2007 senesinde, kuşlar, foklar, deniz ve kıyı canlıları için oldukça önemli Çeşme-Alaçatı-Sığacık kıyılarında 1. dereceden 2. ve 3. dereceye düşürülen SIT alanları için davalar açtı.

Hiç bir bilimsel gerekçe olmadan alınan Koruma Kurulu kararlarına karşı

açılan davaların bir kısmı kazanıldı. Bir kısmı ise temyizde.

Doğamızı korumak için hukuku sonuna kadar kullanıyoruz.

Ancak daha etkili olmak için delillere ihtiyaç var.

Bu nedenle siz doğa severler ve kuş fotoğrafçılarından; Çeşme, Alaçatı, Sığacık, Kotan ve Doğanbey civarlarında çekilmiş (özellikle kıyılarda), mümkünse habitatı ile birlikte görüntülenmiş; tepeli karabatak, ada martısı, kara doğan, tavşancıl, küçük kerkenez gibi nesli tehlike altında olan kuşların fotoğraflarını talep ediyoruz. Bu talep 4 dernekten de gelmektedir. Fotoğraflar mahkemede delil olarak kullanılacaktır. Kesinlikle çekenin ismi ile birlikte referans verilecektir.

İlgili haber linki aşağadıdr;

http://www.facebook.com/photo.php?pid=626780&o=all&op=1&view=all&subj=5482009783&aid=-1&id=710533779&oid=5482009783

Şimdiden çok teşekkürler,

Sağlıcakla kalın,

Cem Orkun Kıraç

SAD-AFAG

afag_ankara@yahoo.com

hamisami hamisami 8.07.2008 23:21:00

Bu linke facebook hesabı olmayanlar giremiyor ama bölgede olsaydım yardımcı olmak isterdim. Kolay gelsin.

tzeybek tzeybek 9.07.2008 07:25:00

Cem Kardeşim;

NG deki şansımı Ataçatı için kullandım ve orada çekilmiş fotoğraflar ile Alaçatıyı yazdım..Bölgeyi sık ziyaret ederim.Hele Alaçatı port ile yapılan dolgu çalışması içimi sızlatıyor..En son sevgili Ali İzmirden gitmeden onunla ziyaret etmiş ve dolgu yapılan sazlıkların arasında küçük su çulluklarını korku ile çekmiştik.Sonrasında yolumuzu kapatan dozaer ve etrafımızı saran çalışanların baskısı ile alanı terk ettik. www.tamerzeybek.com adresinden NG de çıkan alaçatı yazıma ulaşabilirsin bu dergiyi belki delil olarak kullanabilirsiniz..Ayrıca tüm arşivim doğanın koruması için hizmet etmeye hazırdır..

Selam ve sevgilerimle..

Tamer Zeybek

shooter shooter 9.07.2008 10:18:00

Ben de bu konuda destek olacak belgeleri vermeye hazırım... Bir metrekare doğa parçasını kurtarsak kardır...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT