2014 Yılı değerlendirmesi
toshi1 25.12.2014 16:22:00
Bir yıl daha ömrümüzden gitti. Daha kaç yaşına kadar fotoğraf çekebileceğim, bilmiyorum. 2013 yılını 111 türle bitirmiştim. 2013 yılında kendim için hedefimi, 222 türü görmek ve fotoğraflamak olarak belirlemiştim. 2014 yılı biterken, tür sayım 284 olarak kapattım. (Aslında 286 türüm var, iki adedi yurt dışı,aslında bunların da TRAKUS ta pek fazla fotoğrafı bulunmuyor. Benekli Düdükçün ve Küçük Sarıbacak)
2011 yılında tür sayım 7, 2012 yılı 39, 2013 yılı 111 oldu. 2014 yılında emekli oldum. Keyifli ve zevk aldığım kuş gözlemciliğinde bu yıl toplam 175 türü kendi açımdan belgeledim. Kendimce, önemli olduğunu düşündüğüm türlere baktığımda gerçekten verimli bir yıl geçirdim. Aşağıdaki türleri çeker iken birçok kişi ile tanıştım ve dostluklar kurdum. Herkese teşekkür ederim.
Ada Martısı,
Alaca Baykuş,
Bağırtlak,
Boyunçeviren,
Bozkır Kartalı,
Büyük Tarakdiş,
Çalıkuşu Çıvgını,
Çizgili İshakkuşu,
Çizgili Kumkuşu,
Çorak Toygarı,
Fırtına Kırlangıcı,
Irak Yedikardeşi,
İshakkuşu,
Kara Ağaçkakan,
Kızıl Gerdanlı Dalgıç,
Kutup Martısı,
Küçük Ebabil,
Küçük Flamingo,
Küt Kuyruklu Korsan Martı,
Mezgeldek,
Peçeli Baykuş,
Pufla,
Sarı Boğazlı Serçe,
Şakrak,
Tavşancıl,
Yeşil Arıkuşu,
Zeytin Mukallidi
2015 yılının sonunda hedefim; 300 ler kulübüne katılmak ve toplamda 320 türü belgelemek istiyorum. Herkese nice sağlıklı, mutlu ve başarılı yıllar dilerim.
Bana göre bu yılın en iyi tür performansı gösterenleri; yurttansesler, yusufemmi ve msaltık olarak değerlendiriyorum.