TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Türkçe kaynaklar

rousettus rousettus 4.07.2008 18:54:00
Hami beyin de isteği üzerine bu forma açmakta yarar gördüm.

her ne kadar baskısı eski de olsa ve son eklenen ve sistematiği değişen bazı türler bulunmasa da Türkiye de yazılmış en güzel (kuş) kitap veya kitaplardan biri.

Baran, İ., Yılmaz, İ., 1984, Ornitoloji Dersleri, E.Ü. Fen Fak. Kitaplar Serisi No: 87, Bornova, xxvii+323 s.

(Ege Üniv. merkez kütüphaneden siparişle alınabilir. ücreti 8en son) çok cüziydi.

arada İngilizce de olanların da bulunduğu aşağıdaki listede Türkçe kaynaklardan bazıları (bilimsel dergi makaleleri):

internetten PDF bulamazsanız da bulunduğunuz ildeki üniv. kütüphanesinden temin edebilirsiniz. Türk Zooloji Dergisinin web adresinden son 11 yılın yayınları bakılabilir; maalesef bunlardan bir kısmı İngilizce. adres: http://journals.tubitak.gov.tr/zoology/index.php

1. Ayvaz, Y., 1990, Malatya Pınarbaşı Gölü Kuşları, Doğa -Tr. J. of Zoology, 14: 139-143.

2. Ayvaz, Y., 1991, Çıldır Gölü Kuşları, Doğa -Tr. J. of Zoology, 15 (1): 53-58.

3. Ayvaz, Y., 1993a, Elazığ Bölgesi Kuşları, Doğa -Tr. J. of Zoology, 17 (1): 1-10.

4. Ayvaz, Y., 1993b, Kuş tüylerinin diagnostik özelliği üzerine bir araştırma, Doğa -Tr. J. of Zoology, 17 (1): 11-17.

5. Adızel, Ö., 1992, Van Karasu (Mermit) Deltası Kuşları, Yüksek Lisans Tezi, Y.Y.Ü. Fen Bil. Enst. Biyoloji ABD., Van.

6. Albayrak, T. and Erdoğan, A., 2005, Observations on some behaviours of Krüper’s Nuthatch (Sitta krueperi), a little-known West Palaearctic Bird, Turk. J. Zool., 29 (2): 177-181.

7. Altan, Y., Ayvaz, Y. ve Okut, H., 1992, Elazığ Hazar Gölü Kuş Adası ndaki Gümüşi martının (Larus argentatus) yuva yapım özellikleri ile yuva yapımında kullandığı ve kullanmadığı bitkiler, Y.Y.Ü. Vet. Fak. Derg., 3 (1-2): 155-164.

8. Başkaya, Ş., 1995, Doğu Karadeniz Bölümünde göçmen kuşlar üzerine araştırmalar, K.T.Ü. Orman Fak., Seminerlerleri, Trabzon, 49: 22-23.

9. Başkaya, Ş., 1997, Dağ horozu, Dostlar Ratsgele Av–Doğa Kültürel Dergisi, 4: 22-23.

10. Başkaya, Ş., 1998, Dağ horozu (Tetrao mlokosiewiczi)’nun, Doğu Karadeniz Dağlarındaki teritoriyal ve kur yapma davranışları, XIV. Ulusal Biyoloji Kongresi, 7-10 Eylül 1998, O.M.Ü., Samsun, Bildiriler, 3: 369-377.

11. Başkaya, Ş., 2003, Distribution and principal threats to Caucasian black grouse Tetrao mlokosiewiczi in the Eastern Karadeniz Mountains in Turkey, Wildlife Biology, 9 (4): 377-383.

12. Biricik, M., 1996, Birds of Kabaklı Reservoir, Diyarbakır, Tr. J. of Zoology, 20 (2): 155-160.

13. Erdoğan, A., 1995, Türkiye de Yaşayan Akbaba Türlerinin (Gypaetus barbatus, Neophron percnopterus, Gyps fulvus, Aegypius monachus) Biyolojisi ve Populasyon Büyüklükleri Üzerine Araştırmalar, Doktora Tezi (Danışman: Prof.Dr. İlhami Kiziroğlu), H.Ü. Fen Bil. Enst., Ankara, 220 s.

forumdaki metin uzunluğu sınırlı olunca burada bitiriyorum. Türkiye Kuşlarıyla ilgili yerli yabancı kaynakların (araştırmaların sonucu olanlar) çoğu bir dosyada künyeleriyle beraber mevcut. ilgilenenler rousettus@hotmail.com adresime e-posta atabilir.

darkwingduck darkwingduck 12.08.2008 17:06:00

Merhabalar,

Forumda gezerken farkettim yazıyı. Bülbül ile ilgili Türkiye de bildiğim kadarıyla ilk çalışmayı ben yaptğım için türü özellikle isteyerek aldım.

Vakit bulduğum bir akşam oturup bütün kaynaklardan derlediğim ve kendim eklediğim dört sayfalık yazıyı ekledim siteye. Fakat sanırım uzun süre açık kaldığı için (üç saat) yazıları gönderdim ama gitmedi ve hepsi kayboldu. Göndermeden önce aklıma gelmişti kaybolabileceği ama bitirmenin sevinci ile dalgınlıkla basıvermişim.

Bu yazıyı savunma amaçlı yazmıyorum, çünkü burada yazan kişilerin suçlayıcı bir tavır içinde olduğunu düşünmüyorum. Merak edildiği için bilgilendireyim istedim. Ama yine de o dört sayfa yazıya acıdım ve bu yazıyla da matemimi sürdüreyim istedim.

Aynı yazıyı tekrar yazmak mümkün değil tabii, ama yakın zamanda güncelleyeceğimi söyleyebilirim.

rousettus rousettus 7.07.2008 00:12:00

Serkan Kızılota yazmıştım Cuma günü. sanırım henüz görmedi mesajı.

şimdi sitede dolaşırken fark ettim http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl17@d&tur=Bülbül

sayfasında Aksaray işaretli göremedim, Derekuşunda da Niğde. bunun gibi örnekler var. sanırım harita yazılımıyla ilgili bir problem Hami bey.

mesajı bir de Serhat beye gönderiyorum.

hamisami hamisami 4.07.2008 21:10:00

Sağol Ahmet hocam, eline sağlık.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT