TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tepeli Baştankara / Parus cristatus / Crested tit

senn senn 27.12.2014 14:40:00
Merhaba,
Site gerek paylaşılan fotoğrafların teknik ve artistik seviyeleri, gerekse sergilediği kuş nevîlerinin zenginliği açısından oldukça kaliteli ve ilgiyi çağıran bir site. Katkısı olanları kutlarım. Yurt dışında yerleşiğim, dolayısıyla Türkiye’de kuş fotoğrafı çekme olanağım olmadı hiç. Şu sıralar arka bahçemi sevimli iki çift Tepeli Baştankara (Parus cristaus/Crested tit/Mésange huppée) ziyaret etmekte. Kasım başından beri çevredeler. Yem vererek buralarda oyalamaya çalışıyorum ancak nekadar kalacaklarını kestirmem güç elbette. Daha önce 2012'de, yine kasım-aralık dönemi buradaydılar. 2013 de gözlemleyemedim. Belçika’da bulunduğu söyleniyor ancak tanıdığım ornito gözlemcileri ya da fotoğrafçıları arasında gözlemleyene rastlamadım bu güne değin. Ne de Internet kaynaklarına böyle bir bilgi yansıyor. Türkiye’de durum nedir? Site sakinleri arasında bu nesli Türkiye'de gözlemleyen ya da görüntüleyen varmı? Varsa, hangi yörelerde rastlanıyor ?
Olası cevaplar için önceden teşekkürlerimle ..

Nuri Senemek (7050 Erbaut / Belçika)

http://senn.foliopic.com
(Gallery => Birds => Tit)

senn senn 12.01.2015 19:30:00

Basri bey, Verdiğiniz bilgiler ve sitemi ziyaretiniz için çok teşekkürler. Belçika’ya yolunuz düşerse yardımcı olmaya çalışırım. Selâmlar size,

toshi1 toshi1 8.01.2015 14:02:00

Nuri bey, fotoğraflarınıza baktım. Gerçekten çok güzel, tepeli baştankara ise süper. İnşallah Türkiye'de de bir gün görürüz. Tebrikler.

bakcasoy bakcasoy 8.01.2015 12:44:00

Bu arada; sitenizde, Türkiye kuşlarının da süper güzel kareleri var, yurt dışı çekimi olarak Foto Galeriye, Türkiye olmayan güzel türleri de Foto Forum'a yükleseniz, hem trakus arşivine katkı olur, hem de bu güzel kareleri bizler de izlemiş oluruz düşüncesindeyim.

bakcasoy bakcasoy 8.01.2015 12:37:00

Nuri bey merhaba, sitenize baktım, sizi kutluyorum, çok güzel fotoğraflar var. Çok pahalı ekipmanlar olmadan da, çok güzel fotoğraf çekilebileceğini göstermişsiniz. Trakus kayıtlarına göre ve bildiğim kadarıyla tepeli baştankara Türkiye'de gözlenmemiş. Belki bir gün gelir. Ben zaman zaman Belçika'ya geliyorum, Geleceğim zaman, kuş fotoğrafı çekilebilecek alanlar konusunda sizin bilginize başvurmak isterim. Bu arada Tepeli Baştankara'nın fotoğrafı bir Ornitophoto klasiği. Selam ve sevgiler...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT