Ben Nikon en doğrusunu mu yaptı emin değilim Murat, Uygun fiyatlı bir 400mm f/5.6 prime lens doğal yaşam foto. için her zaman çok satardı diye düşünüyorum. Sırf bu lens için Canon u seçen binlerce kişi vardır dünyada. Yine benzer şekilde bir 500/5.6 yada 600/5.6 neden üretilmez acaba ? Fiyatları mevcut f/4 muadillerine göre çok daha uygun olurdu. Bence: Bu firmalar aptal değildir, piyasayı bizden iyi takip edip işlerini rakamlara göre yapar. Şayet Nikon böyle bir 400/5.6 vr prime bugün veya daha önce çıkarmış olsaydı, bu lens f/4 lenslerin satışını kırardı, öyle kırardı ki ortada f/4 lens kalmazdı. Örneğin ben ornito foto. başlayacaksam niye 9000-10000$ ödeyip 500/4 lens alayım ki ? 1500$ a 400mm f/5.6 lens varken hemde keskin. 100mm odak farkı için mi ? Kaldı ki 400mm f/5.6 da tc-14e yer ve 500-600 ligine mükemmel kalitede çıkar. Böyle bir lens alanlarda muhtemelen daha ne olacak, gayet iyi idare ediyor, 400mm de ornito için güzel bir odak, o zaman devam, diyerek senelerce bu lensleri kullanırdı. Aslında bunlar Canon için aynen oldu. Şu yeni Canon 500-600mm f/4 lenslerin satış oranı 400/5.6 ya göre parmakla sayılacak kadardır. Zaten Canon da bu 400/5.6 lensi 15 senedir yenilemiyor, adeta unutun şunu diyor, ancak talihsizliği bu lens Nikon 400/5.6 gibi manuel AF değil, oto af olduğu için kurtulamıyor, belki de oradan doğan sıkıntılardan sensör teknolojisi 8 sene geriden geliyor, kim bilir ? Onun için Murat, iceberg in görünen yüzü ve görünmeyen yüzleri var. Firmalar "doğru" yaparken sadece kullanıyıcı düşünmez. Stratejileri doğrultusunda hamle yaparlar. Neyin ne kadar doğru olduğunu değerlendirmek için olayları çok yönlü analiz etmek lazım. Nikon için bu yeni 300mm den sonra şimdiki beklenti de bu yeni lens ile sürülecek bir semi-pro dx gövde. Yani d400 diye beklediğimiz body. Ben çok yakında böyle bir body gelecektir diyorum, özellikle 7d mk ii ye cevap niteliğinde.