Yerel isimleri kurtaralim
cagan 7.07.2008 09:20:00
Arsivi aradim, bu konu pek tartisilmamis. KusTr yerel isimler sayfasi artik aktif degil. Geri gelir umarim ama her halukarda Trakus un yerel isimler konusunda cok faydasi olabilir. Bazi turlerde yerel isim var ama tek tuk. Her turun ayri bir "yerel isimler" basligi olmasini oneriyorum ve bu kategoriye herkes ekleme yapabilsin. Wiki usulu cok faydali olur bu konuda.
Ornegin Omer Necipoglu sari kuyruksallayan fotografimin yorumunda Adana da bu kusa "davar bulbulu" dendigini yazdi. Cok hos bir isim ama bunu sari kuyruksallayan sayfasina ekleyemedim. Bu mumkun olmali. Diger konulari yine tur sorumlulari yapsin ama yerel isimleri herkes ekleyebilmeli.
Yerel isimler hizla kaybolan kulturel bir hazine. Trakus tum kus yerel isimlerinin bir arsivi haline gelebilir. Bunlari arsivlemek Trakus un cok onemli bir hizmeti olacaktir.Diger bilgiler de onemli ama bunlar bircok kaynakta mevcut. Ama yerel isimler daginik durumda, bir cogu yaziya gecilmemis. Ayrica yabancilarin yapacagi bir is degil. Bunlari kurtarirsak biz kurtaracagiz.
Cagan