TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Netlik kaybı

flu flu 19.01.2015 02:46:00
Hd yüklerken fotonun orijinal boyutunda işledikten sonra 1920x1080 px e çeviriyorum aşırı netlik kaybı oluşuyor fotoğraf basıklaşıyor doğal olarak kuş da,özellikle netlik aşırı farkediyor nedeni ne olabilir ?

flu flu 28.01.2015 13:28:00

Yorumunuz beni mutlu etti Zafer hocam,kıdemli olsam da olmasam da dediğiniz gibi bu bir yarış değil kimseye birkaç tür fazla ekledi diye listesine madalya takılmıyor.Olduğu kadar...Bilgilerinizden her daim faydalanıyoruz.Keşke herkes sizin gibi olsa...

zaferK zaferK 19.01.2015 18:27:00

Siz artık kıdemli bir kuş fotoğrafçısı olduğunuz için kolayca halledersiniz... :) Ben biraz da yeni başlayan arkadaşlar yararlansın diye detaylı ve seçenekli olarak yazdım...selamlar...

flu flu 19.01.2015 14:36:00

Teşekkürler Zafer hocam tabi ki raw çekiyorum ama Adobe Dng Convertor ile jpeg'e çevirip Photoshopta işliyorum dediklerinize bakıcam çok sağolun selamlar...

zaferK zaferK 19.01.2015 10:28:00

Münevver hanım merhaba... Eğer fotoğraflarınızı RAW olarak kaydediyorsanız Canonun DPP programıyla ışık , pozlama ve keskinlik ayarlarını yaptıktan sonra boyutlandırmaya geçmelisiniz.Şöyle ki; -Bir fotoğraf seçtikten sonra üstteki Trimming Angle kutucuğunu tıklayınız ,çıkan tablonun sağ üstünde aspect ratio yazan boyutlandırma oranları var.En alttaki Customu seçmelisiniz.Sonra Custom yazısının altındaki iki boş kutucuğun soldakine 19,20 ,sağdakine 10,80 yazmalısınız.(Araya virgül koymayı unutmayınız.)Daha sonra mausun sol tuşunu basılı tutarak fotoğraf üzerinde istediğiniz kadrajı ayarlayınız.Kuşun kadrajdaki yerini böylece seçmiş olduktan sonra bu sayfadan çıkıp ana DPP sayfasına dönünüz.Sağ üstte Batch process kutucuğunu tıklayınız.Sağ üstteki Browse... kutucuğundan kaydetmek istediğiniz alanı seçiniz(Resimler ,fotoğraflar v.s.) Sonra resize kutucuğunu seçiniz.Altta çıkan kutucuklardaki rakamları silip soldakine 1920 ,sağdakine 1080 yazınız.Sonra en alttaki execute kutucuğuna tıkladığınızda seçtiğiniz fotoğraf hiç hatasız ,istediğiniz kalitede ve distorsiyonsuz olarak seçtiğiniz alana kaydedilecektir. Anlatımı biraz uzunca belki ,ama birkaç fotoğraf işlediğinizde hemen kavrayacak ve fotoğraflarınızı dilediğiniz şekilde kusursuz bir şekilde FHD olarak kaydedeceksiniz. -Eğer fotoğrafınızı JPEG olarak kaydetmişseniz PS de açtıktan sonra soldaki araçlardan Crop toolu seçiniz.Sonra üstteki çubuğun en solundaki kutudan Customu seçip boyutlandırma yapınız.Şöyle ki ;önce soldaki width yazan kutucuğa 19,20 ,sağdaki height yazan kutucuğa 10,80 yazınız (yine araya virgül koymayı unutmayınız) Daha sonra mausun sol tuşunu basılı tutarak fotoğraf üzerinde istediğiniz kadrajı seçiniz.İşlem bitmiştir.Sayfadan çıkarken fotoğraf kalitesini 1MB ı geçmeyecek şekilde (Quality :10-11-12 v.s...) seçerek kaydediniz. Selamlar... Sil

Irıshsetter Irıshsetter 19.01.2015 07:54:00

Orjinal kareyi 16:9 formatında kesmeniz gerekmekte.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT