TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Makina, Lens ve Exif Bilgileri Hakkinda

Kuvvet Kuvvet 19.01.2015 18:23:00
Selamlar,

Foto Galerideki bazi fotoraflarda, yukleme sirasinda makine, lens ve exif bilgileri istendigi halde bu bilgilerin yetersiz aciklamalarla dolduruldugunu goruyorum.

Bunun ozel bir nedeni var midir yoksa tamamen kisisel bir tercih midir?

Kisisel tercihse ve sakincasi yoksa bu tercihin sebebi nedir merak ediyorum...

Tesekkerler...

yasar16 yasar16 27.01.2015 22:21:00

1

Kuvvet Kuvvet 23.01.2015 18:06:00

Basri Bey, Alihan Bey fikirlerinizi belirttiginiz icin tesekkur ederim. Ben de benzer sekilde dusundugum icin konu acma ihtiyaci hissetmistim. Konu kus olsa bile fotografin esasi olan isik kosullarimiz farklilik gosterebilir. Bu sebeple ozellikle, diyafram, enstantane ve ISO degerleri buyuk onemlilik arz ediyor.

alhn alhn 23.01.2015 17:23:00

Katiliyorum, exifsiz fotograflar kisiye bir puan kazandirmayabilir ornegin veya gf olmayabilir.

bakcasoy bakcasoy 23.01.2015 16:15:00

Önemli bir konu. Sitemizin ''Türkiye'nin kuşları'' ana misyonu yanı sıra kuş fotoğrafçılığının gelişimi konusunda da ciddi katkılar verdiğini düşünüyorum. Özellikle yeni başlayan arkadaşlar için Exif bilgileri çok önemli. Ben yüklediğim fotoğraflarda, temel exif bilgilerini fotoğrafın altındaki ana açıklama bölümüne mutlaka yazıyorum. Ayrıca çok başarılı bulsam bile exif bilgileri yok ise, o fotoğrafa beğen yada yorum yazmamaya gayret ediyorum.

Kuvvet Kuvvet 19.01.2015 21:27:00

Ekrem Bey, Mustafa Bey oncelikle cevaplariniz icin tesekkur ederim. Ben de fotograflari islemek icin PS ve yaninda Topazin DeNoise, Detail ve Clean eklentilerini kullaniyorum. Photoshop varsayilan olarak exif bilgilerini saklayan ve siz istemediginiz surece silmeyen bir yapiya sahip. Usengeclik meselesinde de soyle bir yol izlenebilir; kullandigimiz tarayicilarin (Internet Explorer, Chrome, Opera, Mozilla, Firefox vb) artik form bilgilerini otomatik tanimlama ozellikleri mevcut. Bu ozellik sayesinde makine ve lens bilgilerinin oldugu satirlarda bir kez bu bilgileri girdikten sonra ilk harfleri girdiginizde tarayici otomatik olarak bu bilgileri kendisi tamamliyor zaten.

emekli06 emekli06 19.01.2015 20:15:00

Ben uzun zamandır FastStone Image Viewer kullanırım exif bilgilerini hep gösteriyor. Ama düzenlemeyi PS de yapıyorum, daha sonrasında FastStone Image Viewer ile ufak tefek düzenleme uygularım. Trakuşa yüklerken de tüm exif bilgilerini bu programdan okuyup yazarım. Bence exif bilgisi gözükmeyen fotoğraflarda üyeler üşencilikten yazmıyorlar sanırım. Benim düşüncem bu yönde. Saygılar.

ekrem67 ekrem67 19.01.2015 19:26:00

fotoşhop haricinde fotoğraf düzenleyici kullanıldığı zaman oluyor mesela ben bazen FastStone Image Viewer kullanıyorum bu dediğiniz bilgilerin çoğu görünmüyor ama bilerek silenler varsa onun sebebini bilemem,selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT