Lütfen...
zaferK 20.01.2015 17:22:00
Kuş fotoğrafçılığı ve gözlemciliği güzel bir hobi...ama sadece bir hobi...
Her kes bilgi ,yetenek ve imkanları ölçüsünde bu hobiyi yaşar.Tabii bu arada doğanın ,arazide olmanın ve doğal hayatı hissetmenin keyfini çıkartır...
Kanunların bazen abartılı uygulandığı ama bazen hiç uygulanmadığı güzel yurdumda bu hobiyi yaşamak herkesin hakkıdır.
Güzel atışmalar ,şirin takılmaların da renk kattığı bu aksiyonları en yoğun yaşayan kitlenin TRAKUS ailesi olduğu hepinizin malumudur.
Bakınız AİLE diyorum ;TRAKUS ailesi...aile içinde zaman zaman didişmeler olması ,sitem ve serzenişler olması da normal...
Ama birkaç kare fotoğraf için kıyasıya tartışmalar ,aşağılamalar ,senaryolar ,meydan okumalar ,suçlamalar ,kişileri töhmet altında bırakacak- şüphe uyandıracak cümleler yakışmıyor değerli arkadaşlar...hiç yakışmıyor...
Bazen dozunu kaçırıyor ,abartıyor ,çok uzatıyorsunuz...
Altı üstü birkaç kare fotoğraf...çekseniz ne olur ,çekmeseniz ne olur...
Birkaç kare fazla tür çekene madalyamı veriliyor...
Neyin doğru neyin yanlış olduğunu hiç gündeme getirmeyeceğim bile...çünkü herkesin kendi doğrularını yaşadığı tuhaf bir dönem geçiriyoruz...
Kişi olarak ta -kesinlikle-herhangi bir üyemizi kastetmiyorum ,genel olarak açtım konuyu...
Lütfen birbirimizi incitmeden ,suçlamadan ,daha saygılı cümlelerle ,daha şirin göndermelerle yaşayalım bu hobiyi...
Selamlar ,sevgiler...
(Not:Bu bir temenni yazısıdır ,gereksiz ilavelerle konuyu uzatmamaınızı özellikle rica ediyorum...)