TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

EN KÖTÜ FOTO

shooter shooter 1.02.2015 19:37:00
GÜNÜN EN KÖTÜ FOTOGRAFI!...
HD olarak yüklenen bu kare, 31.1.2015 tarihinde yüklenmiştir. O gün yüklenen 24 fotograf içinde günün en kötü fotografı olarak Trakuş arşivinde yerini almıştır.
106 kişinin bakıp, 2 kişinin yorum yapıp, 7 beğeni tıklaması ile günün en kötü karesi ünvanını almıştır..
Aynı gün yüklenen diğer kareler ise
98-8-14
123-16-42
150-14-27
123-19-40
138-20-42
85-5-11
111-13-23
145-7-30
124-4-8
126-8-19
138-13-24
124-16-26
146-22-36
61-8-16
66-7-10
85-9-25
103-5-13
(ilk rakamlar bakan sayısı, ikinci rakam yorum ve son rakamlar da beğeni sayısıdır)
Bu tarihte sadece iki tane özel tür, moğol incir kuşu ve balık baykuşu karesi yoklenmiştir...

Trakuş üyelerinin fotograf kalitesinin çok çok arttığını görmek beni sevindirdi. VE BU KATAR GÜZEL KARELER GALERİ SAYFASINI SÜSLERKEN, benim kötü karelerimin galeri sayfalarında olmaması gerektiğini bana düşündürttü.
Bu nedenle bu günden sonra TRAKUŞ GALERİYE FOTOGRAF YÜKLEMEME KARARI VERDİĞİMİ BELİRTMEK İSTİYORUM.

Bu kareye bakan 109 arkadaş içinden yorum yapan 2 ve beğenen 7 arkadaşıma da ister istemez bana kankalık yaparak beğenide bulunduğunuz için teşekkür ederim...
Bundan sonra keyifle trakuş galeride güzel fotografları izlemekle yetineceğim...

zaferK zaferK 1.02.2015 21:57:00

Sevgili Ömerim... İroni de belki haklısın...ama gerek uzun yılların medya mensubu ve fotoğrafçısı olarak ,gerekse belli bir yaşın olgunluğuna ermiş değerli bir TRAKUS üyesi olarak sadece ironik olarak değil ,gerçek anlamda da kendi karelerini sorgulaman gerek belkide...sadece sen değil ,hepimiz sorgulamalıyız... Çünkü üstteki rakamları sergilediğinde ister istemez onlarca TRAKUS üyesini töhmet altında bırakmış olmuyormusun? Bu ironide biraz ''Paralel üyeler'' ve ''dış mihrak'' iması sezdim ben... :)) Elbetteki her zaman yorum ve beğeniler gerçek anlamda değerlendirilmiyor...bazen kankalık ,bazan gruplaşma ve bazen de ''Her fotoğrafa yorum ve beğeni yazma'' alışkanlığı ile değerlendiriliyor.Ama iyi fotoğraf- her zaman olmasa da-genelde bayağı beğeni alıyor... Yok ironi değil de gerçek duygularını yazdıysan ,biraz kendine haksızlık ediyorsun...çünkü bu kuşun öyle kareleri geldi ki ,bir daha çekilmesi hayal bile edilemeyecek kalitelerde...onun için bu karenin fazla şansı olmaz zaten... Her zaman dediğimiz gibi ,araziden ve fotoğraf çekmekten keyif alıyorsan mesele yok...gerisi teferruat... Selamlar ,sevgiler... http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=140275&title=alaca_yalicapkini#.VM6E-WccSUk

mimarsancak mimarsancak 1.02.2015 22:14:00

Aynı gün fotoğrafım var. 23.55 manipülasyonunu yapanlara karşı çıkan bir mücadelem var. Yani benim bir kusurum ve katkım yok.

serhattigrel serhattigrel 2.02.2015 00:14:00

Ömer, ben fotoğrafını açıp bakmıştım ve beğen tuşuna basmadım, yorum yazacaktım; kuşun taşıyamayacağı kadar büyük yüklendiğini, ve renk ayarının fazla kaçıp kuşun mavi tonu aldığını yazacaktım , kendimi tutum, herkes önünde bunları söyleme hakkım yok diye düşündüm, yazmadım. Bu forumdan sonra sanırım yazma hakkım doğdu. Özelikle Alaca yalıçapkınında çıtanın bu kadar yükseldiği bir ortamda, tecrübeli bir fotoğrafçı olarak bu kareyi yüklersen , ve de yurt dışı olarak yüklersen , bu sunuç çok süpriz değl. Bunun içinde kimseyi suçlamamalısın. Aynı toplumun senin sazlık alanda uçar kuğularına , http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=135773 73 beğeni verdiklerini hatırlatırım. Seni seviyoruz, ve bizi fotoğraflarından yoksun bırakmamanı umuyoruz.

mimarsancak mimarsancak 2.02.2015 08:28:00

ömer bey iyi günler ..ben zaten GF işini hiçbir şekilde doğru bulmuyorum . Gerekçem şudur: Yarış formatı stres veriyor ve hobi fobi haline geliyor.. Maalesef fotoğraf makinelerinin ve objektiflerin kaliteleri arasında ki uçurum en büyük haksızlık nedeni. Fotoğrafçının yaşının ilerlemiş olması en büyük dezavantaj ve haksızlığın uğrama nedeni. Bu işe para harcayacakların maddi güçleri arasında ki çok büyük uçurum zaten başlı başına haksızlığın baş nedeni. Özel rehberlere para ödeyerek hizmet alamayanların mütevazi çabalarının sonuç vermemesi başlı başına haksızlık nedeni. .. Bazılarının da vaktinin yetersizliği eşitsizliğin nedeni. SONUÇ OLARAK, YA TAMAMEN BOŞ VERMEK GEREKİR. NE KADAR OLURSA OLSUN DİYEREK RAZI OLMAK.. BAK BEN DE BU EŞİTSİZLİĞİ GÖREREK FOTOĞRAFIMI SİLDİM ...İLERDE YA NASİP.

hyperbiker hyperbiker 2.02.2015 11:11:00

Ömer abi, senin zaman zaman güzel fotoğraf da çektiğin geldi kulağıma, onlardan birini yükleseydin ya :)

alhn alhn 2.02.2015 11:21:00

zaman zaman :))

Scarab Scarab 2.02.2015 12:25:00

Günün en kötü karesi ünvanı ne zamandan beri veriliyor? Son bir kaç haftadır bu sitede niye vakit geçirdiğimi sorguluyorum! Zaman kaybı olduğunu düşünmeye başladım! Bir site yöneticisi, tecrübeli ve bilgili olduğu düşünülen biri, fotoforumda konu açmış, bir bakalım, birşeyler öğrenelim düşüncesiyle şu yazdıklarınızı okuyan diğer üyeler (özelliklede yeni başlıyanlar) sizin hakıkınızda neler düşünüyor acaba. Çocuk gibi diğer fotoğraflar şu kadar izlenmiş bu kadar yorum yapılmış diye yazmışsınız... İnsan gülüp geçemiyor bile.... Sizlerin toplantılarınızda neler konuştuğunuzu bizler tam olarak bilmiyoruz. Toplantılarda dile getirilen sorunu bu şekilde dile getirmeniz ne kadar doğru? Sorun varsa açık açık yazın ki herkez bilsin. Toplantılarda dile getirilen yakınılan durum nedir? Bunu bilmeyen biri bu yazdıklarınız hakkında neler düşünür? Bu site kuş sitesi mi yoksa fotoğraf sitesi mi? Bir karar verin artık! "Sitenin amacı ülkemizde doğal ortamda yaşayan kuş türleri hakkında anonim olarak bilgi toplanması, toplanan bilgilerin paylaşılması ve doğa sevgisinin gelişmesine katkı sağlanmasıdır." Sitenin amacı olarak ilk yazan satırlar bunlar. Eğer herkezin amacı bu ise fotoğrafın kalitesi çok mu önemli? Fotogaleri kaliteli fotoğraflar için ise (Ben hiç bir yerde bu şekilde bir açıklama görmedim fakat bu şekilde dile getiren üyeler var!) yüklenen fotoğraflar ,yapılabiliryorsa, ön elemeden geçirilsin, her fotoğraf fotogaleriye eklenmesin. "... türe ait fotoğraf birikimi FOTO GALERİ, tür hakkında bilgi birikimi KUŞ FORUM ortamlarında tüm üyelerin katkısı ile yapılmaktadır." Sitenin amaçlarında fotogaleri için bunlar yazıyor. Kaliteden bahsetmiyor. Sitenin amaçları okununca sitenin amaçları dışında kullanıldığı açık bir şekilde görülüyor. Bir senedir kuş gözlemciliği yapan biriyim, derdim fotoğraf çekmek değil kuşlar hakkında bilgi edinmek. Bu siteye de kuşlar hakkında bilgi edinmek için üye olmuştum fakat görüyorum ki benim gibi düşünenlerin sayısı çok az. Saygılarımla...

aliatici aliatici 2.02.2015 15:41:00

Ömer bey yurt dışı karelerinden üyeler pek sevmiyor sanırım yada farklı birşeyler bekliyor son günlerde alacanın çıtası çok yükseldi sebeplerden biride o olabilir sizin siteye kızma hakkınız yok sanıyordum ben.eski toprak sayılırsın selamlar

serhattigrel serhattigrel 3.02.2015 01:19:00

Bu sitede 40 yönetici , hiç bir menfaat beklemeden , bazısı neredeyse yarım gününü vererek, bazısı haftada üç dakikasını vererek bir şeyler yapmaya çalışıyor. Birinin morali bozulmuş ve kişisel fikirlerini yazmış ise hoş karşılanmalıdır görüşündeyim. Siz olaya başka yönden bakmışsınız. Sizin kaygılarınızı taşısak da hepsini bağdaştırmaya , pozitif bir şey çıkarmaya çalışıyoruz. Bu site benim için zaman kaybı, söyleminiz biz burada olanlara nasıl bir his verecek !

Scarab Scarab 3.02.2015 09:30:00

SİTE AMACI DIŞINDA KULLANILIYOR, benim esas tepkim buna. Siteye üye olurken, site hakkında yazılanları okuyorsunuz, üye olduktan sonra da orada yazılanlardan çok farklı işler yapıldığını fark ediyorsunuz. Kabul edin veya etmeyin kuşlar hakkında bilgi paylaşımı çok sınırlı seviyede. Ben üye olurken bilgi paylaşıcam diye gelmişim ama fotoğraf paylaşımları ağır basıyor. İnsanlar kuşlardan çok fotoğrafları tartışıyorlar. Fotoğraflar elbetteki paylaşılmalı, bilmeyen, öğrenmeye çalışan,araziye çıkma şansı olmayan insalar en iyi fotoğraflarla öğreniyor. Fakat amaç kuşları tanımak ise fotoğraflarda estetik kaygısı olmamalı. İnsanlar fotoğrafların estetiğinden çok paylaşılan kuşu tartışmalı. Fotoğrafta türün ayırd edici özellikleri belli ise yeterli olmalı. Bunların hangisi yapılıyor? Estetik fotoğraflarda olsun ama abartılmasın! SİTE AMACI DIŞINDA KULLANILIYOR! Bunu fark ettikten sonra sitenin zaman kaybı olduğunu düşünmeye başlamam yanlış mıdır? Dikkat edin zaman kaybı demiyorum! Zaman kaybı olduğunu düşünmeye başladım diyorum. Sizlerin emeklerinizin farkındayım. Hepinizin özel hayatları, işi gücü var. Kimsenin emeğine saygısızlık etmek niyetinde de değilim fakat birisi sitenin zaman kaybı olduğunu düşünmeye başlamışsa niçin bu şekilde düşünüyor diye kendinize sorun ve acaba bu şekilde düşünen başkalarıda var mıdır diye merak edin. Ben olsam böyle yapardım. Ayrıca amacı dışına çıkan bu sitede en fazla haksızlığın siz site yöneticilerine yapıldığını düşünüyorum. Sevgi ve saygılarımla....

alpertuydes alpertuydes 3.02.2015 11:02:00

Trakus'ta hep güzel fotoğraflar mı günün fotoğrafı oluyordu Ömer Abi. Saçma sapan fotoğrafların beğeni sayılarını gördükçe ben ve beraberimde pek çok insan bu duygulara kapıldı. Sen çabuk pes ettin benim kanaatimce. Sanitaurim nickli tolga inan Çelik (Bursa) bu dert muzdarip kalarak siteden uzaklaşan bir arkadaşımız oldu Bursa'dan. En yakın örneği çevremde. Sitede yorum ve beğeni furyası baya baya var. Ancak bunlar yinede güzel olduğuna inandığım fotoğraflarımı paylaşmama engel değiller. Benim kafamda Trakus ailesinde fikrini görüşünü ciddiye aldığım insanlar fotoğrafımın günün karesi olmasına yetecek kadar çok değiller. O insanların içerisinden 10 tanesinin beğen tuşuna basması günün fotosu olmuş gibi sevindirir beni. Bence sende bu açıdan bakmalısın.. 46-47 beğenilere çıkıp Günün karesi olmasını beklediğim ancak olamayan çok fotoğrafım oldu. Hangi fotodan bahsettiğini bilmiyorum ancak buna benzer durumlar hep vardı. Sen yeni fark ettin yada çabuk pes ettin bence

alhn alhn 3.02.2015 11:51:00

Borsayı takip ediyorum, sürekli baktığım iki kağıt var, bunlarda beklediğim yönde hareket olursa girip o kağıtlardan alıyorum ama İMKB de yaşayıp tüm günümü orada geçirmiyorum. Kuşlarla hobi bazında ilgileniyorum, ornitolog veya biyolog olma amacım yok. Bu site sadece kuş haberleri verip nerde ne var kaç tane var sitesi olduğu gün benim için zaman kaybı olmaya başlar., çünkü ben o kadar derinlemesine kuş bilgisi istemiyorum, yeteri kadar bilgi (benim için) kuşlarla ilgili fotoğraflar (çoğunlukla güzel) benim için güzel bir vakit geçirme ve yaptığım hobi ile dostlarla güzel bir paylaşım sitesi ve benim için misyonu ve gerçekleştirdikleri açısından Türkiye de bir ikincisi olmayan site.

alhn alhn 3.02.2015 11:59:00

Eksiklikler veya hatalı olan konular vardır belki (genel üyeler açısından) o zaman zaten ağırda olsa düzeltiliyor veya düzeltilmesi için çaba sarf ediliyor.

alpertuydes alpertuydes 3.02.2015 13:22:00

Kesinlikle

karaani karaani 3.02.2015 15:38:00

1

birgök birgök 3.02.2015 16:17:00

Ben, bir Kıbrıslı doğasever olarak bu site sayesinde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bana ve benim gibi 4-5 kıbrıslı arkadaşıma da fotoğraflarımızı geliştirme açısından olsun, bizi motive etme açısından olsun, pek çok arkadaş tanıma fırsatı veren bu siteye çok teşekkür ederim. Bilmiyorum, kusurları da varsa, o kadarı olacak. Olumlu eleştirilerle onlar da aşılır inancındayım.Bu sitede yaklaşık 8 senedir bulunuyorum ve çok mutluyum çünkü günümün belirli saatlerinde bana kuşlarla, üyelerin güzel yorumlarıyla, canla başla çalışan arkadaşların yazdıkları bilgilendirici yazılarla hep zevk almışımdır. Benim de bazı fotoğraflarım 3-5 yorum, bazıları30-40...yorum almaktadır. Bu ,türümün özel olması, çok güzel aksiyonu barındırması halinde çok yorum, sıradan tür, kötü fotoğraflarım ise az yorum ve beğeni almaktadır. ben sitemizde ''Müthiş kayıtlar''ve ''Müthiş ''güzellikte çekilmiş kareler görünce onların zaten MÜTHİŞ sayıda yorum aldıklarını da izliyorum. Sitede çıta çok yükselmiştir.Bu bana hep zevk verir ve beni motive eder. Bu sayede daha fazla çalışır, daha fazla öğrenmek ister, ekipman için de daha fazla para verdirir:))bence 1 fotoğraf için kırılmaya gerek yok. O fotoğraf ne ilk ne de sondur.Bir de bu site, Türkiyenin Anonim Kuşları içinse de ,fotoğraflar arasındaki tatlı rekabet de hem daha güzel fotoğrafı,hem de daha özel türü bulma gayretlerini üyelere aşılamıştır. Bundan dolayı bu sitede Türkiye'nin en güzel kuş fotoğraflarıyla en değerli türleri nerdeyse tamamlanmaya başlıyor.

engineergs engineergs 3.02.2015 16:27:00

Birtan Hocam'a ve de Alihan Abi'ye katılıyorum.Bana göre siteye haksızlık yapılmakta bazen.Tür sayısının benim için önemi yok ama bu tatlı yarış sayesinde bir çok türü buldu üyelerimiz.Büyük iş dağ,tepe gezerek türleri bulup bizlere bilgi vermek.İyi fotoğraf çekmekse benim için önemli ve elimden geldiğince iyi yapmaya çalışıyorum.Rekabetin dozunu kaçırmadan vede hırslanmadan bununda fotoğraf çekmeyi geliştirdiğine inanıyorum.Yönetiminse özveri ile çalıştığına bence şüphe yok.Selamlar saygılar.

Boraunver1 Boraunver1 3.02.2015 16:55:00

Bilemiyorum konu dağılmıyordur inşallah ama bana göre de hem kaliteli fotoğraf çekebilme (bu yönde geliştirme) hem de tür peşinde koşma bana bu siteden zevk almamı sağlıyor.İki husus eşit ağırlıkta son derece önemli benim için. Bir çok değerli kişi ile tanıştım.Birçoğu ile rutin görüşmelerimiz oluyor.Şanlıurfadan, Rizeye ordan Edirneye kadar.Bu sitenin bana kattığı imkanlardan en önemlisi de bu bence. Şu anda 45 yaşındayım bu yaşa kadar hayatımda eksik kalan bir noktayı tür kovalayarak tamamlıyorum.Türkiyenin bir çok yerini gezip görme.Bu benim için çok önemli.Allah sıhat, sağlık ve imkan verdiği sürece de yapmayı düşünüyorum. Türler ve fotoğraf çekme teknikleri hakkında bir çok literatür okuyorum.Bu sitede paylaşılan ve bünyesinde bulunan bir çok değerli kişinin blog, yazı ve paylaşımları dahil. Kısacası bu hobi içinde aradığım bir çok konuyu bir arada bulunduruyor bu site. Tür ise bir çok tanımcı ve tecrübeli kuş gözlemcisi/tanımcısının bulunması, kaliteli fotoğraf ise çok kaliteli fotoğraf yüklenen karelerin varlığı ki Serhat Beyin örnek verdiği Ömer Beyin tablo tadındaki fotoğrafı bunlardan bir tanesi olarak da örnek verebilirim. Ayrıca bir nokta daha var; bu site bir çok kuş fotoğraf ve gözlemcisini toplu halde bünyesinde bulundurduğundan elimizdeki fotoğraf makinası, lens ve diğer techizatlar hakkında bilgiden satışına kadar bir Borsa nın varlığı mevcut.Bu ortam aslında elinizdeki lens ve fotoğraf makinasının değerini korumasına ve kolay satılmasına da yardımcı oluyor.Yani hem maddi hem de manevi katıkısı var bu sitenin sevdiğimiz hobiye. Ve son oalrak emsali var mı?Yukarda cevapları gelmiş.Emsali de yok. Benim için çok değerli olan vaktimin tam ve randımanlı bir şekilde zevkle geçirmeme yardımcı oluyor.Burda olma nedenim işimdeki yoğun sitresten uzaklaşmak olduğu için kavaganın içinde olmaktan nefret ediyorum, onun için bazı hussularda sitede çıkn bir çok tartılmanın da fazla abartılmasına gerek görmüyorum.Sonuç itibari ile beğn düğmesine isteyen basar isteyen basmaz.Etik anlamda ve vicdanı ile barışık olan tüm üyelerin de GF seçiminde olsun diğer hususlarda olsun adil olduklarına inanmak istiyorum :)

shooter shooter 3.02.2015 21:21:00

SÖZ SAVUNMANIN... Yıllar önce Petrocelli adında uçuk bir avukatın maceraları tek kanallı tv de merakla izlenirdi. Maalesef maksadımı ironik şekilde yansıtmaya çalıştığım bu konu nedense farklı farklı yerlere taşınmaya çalışılmış. VE satır aralarında ya da alenan ( arkanızı döndüğünüzde duyarsınız, nasıl geçirdim lafı... uslübuyla) ben eleştiri diyeyim, siz ne anlarsanız anlayın, kelamlar edildi. Bu konu kapansın diye bu notu yazayım.. Belki ne demek istediğimi anlamaya çalışırsınız... Benim derdimin beğeni, ya da alkışlanmak olmadığını, bu tür egoları uzun yıllar önce gömdüğümü beni tanımya çalışmış olanlar bilirler... O nedenle beğeni avına hiç bir yerde çıkmadığımı bilmeyenlerin de bilmesini isterim. Bu sitenin en kıdemli üyelerinden biri sayılırım. Ve elimden geldiğince bu site için çaba harcamış, daha iyi yerlere taşıması için uğraş verenlere katkıda bulunmaya çalışmışımdır. Bu sitenin amacı ve hedefini en iyi bilenlerden biri olduğumu da düşünüyorum. kuşların büyülü dünyasına katılan ben ve benim gibi bu site üyeleri için, belki başka bir şekilde karşılaşmayacağımız, karşılaşamayacağımız birliktelikler, bir araya gelmelerin ve bu nedenle ortaya çıkan yeni dostlukların nedini de olmuştur Trakuş. Yani yıllardır hiç bir faydası olmadı diye düşünseniz bile bir kaç yeni dost getirmiştir yaşamlarımıza... Tabii ki her birey, farklı düşünce, bakış ve beklenti doğrultusunda bu sitede bulunmaktadır. Bu farklılıklar da bizim zenginliğimizdir. Herkesin beklentisinin aynı yönde olmasının yaratacağı tekdüzeliğin ne kadar çekilmez olduğunu bilen biriyim. O nedenle bu renkli yapısının daha da renklenmesi gerektiğini düşünür, bunu her platformda arkadaşlarımla paylaşmışımdır. Özel olarak Fotograf benim için vazgeçilmez bir tutku, hayatımın bunca yılını çizen en önemli etken olduğunu not edeyim. Buna rağmen, Türkiye'de yapılan yarışmalarının nesnel çizgilerden kopukluğunu uzun yıllar önce görmüş biri olarak da o günden bu güne fotograflarımı yarıştırmama kararı almıştım. Bu kararı bir dostun ısrarı ile bu yıl bozdum (ama son dakika katılımı nedeni ile fotografın yarışmaya ulaşmaması nedeniyle, fiilen bozulmaması durumu ortaya çıktı) Ve hala bir fotograf yarıştırma içinde olmmaktayım. Şimdi gelelim, ne demek isteyip de maksadımı anlatamama becerisizlikliğimi düzelme çalışmasına... Bu sitenin gelişmesi ve daha çok kişi tarafından izlenebilmesi, kuşların büyülü dünyasına daha çok kişinin ilgi duyması, katılması böylelikle bu sitenin amaçlarının daha geniş kitleler tarafından benimsenebilmesi için albenisinin artması gereğini düşünebilen herkes görür. Bu nedenle bu sitede fotografın, iyi fotografın bu doğrultuda katkısını yadsımak olanaksızdır. O nedenle bu sitede iyi karelerin olması, bu iyi karelerin çoğalması ve iyi karelere ulaşabilmek için varsa, yapabiliyorsak katkı sağlamanın gereğine de inanıyorum. Bunun için arazide, karşılaşıtğımız yerlerde, ya da özel iletişimle benden hasbel kader destek isteyen, bilgi paylaşımında bulunmak isteyen her dosta

shooter shooter 3.02.2015 21:39:00

... kapımı hep açık tuttum. Bunu bir çok dostum da canı gönülden yaptığını biliyorum. Fotogaleride iyi fotograf olmasının ve bu iyi fotografların çoğalmasının bu sitenin bilinirliğini ve izlenirliiğini daha da çok artıracağı düşüncesi ile GALERİnin kalitesinin nasıl yükseleceğini sıksık tartıştığımızı biliyorum. ve bu tartışmalar içinde, bu bölümün çok fotograf sitesinde yaşanan ve yıllar önce, katkı verdiğim ve bu nedenle terk ettiğim (FOTOKRİTİK) sitesinden mülhem, fotokankalık duygularından uzak tutulması gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. bu erozyonun olumsuz etkisinin siteyi yozlaştıracağı kaygısını taşıdım, maalesef taşıyorum... VE galerinin aynı zamanda bir öğrenme platformu özelliği de taşımasını sağlamanın gereğini hep dillendirdim. Ve oradaki karelerin, olumlu ya da olumsuz yönlerini art niyetsiz, olumlu yola gitmeye katkı sağlama amacıyla gerekirse kıyasıya eleştirilmesinin doğru olacağını söyledim. Hala da bunun olması gerektiğini de düşünüyorum... Ama maaleef bu noktaya bu güne kadar gelmeyi başaramadık... Bunun yerine, haklı ya da haksız, bravoların, maşallahların, harikaların, alkışların gırla gittiği bir arena haline dönmeye başladığını üzülerek izledim. VE EN SON OLARAK KENDİ FOTOGRAFIM İLE ORTAYA BİR TAŞ ATTIM... bu fotograf günün en kötü karesi oldu dedim... ve o günün fotograflarını bir inceleyin, bakın, değerlendirin ve düşünün dedim... BU ÇOCUKÇA YAPILAN SAYIM VE DEĞERLENDİRME! benim karemin niye az oy aldığı ve beğenildiği eleştirisi gibi, basit, anlamsız ve haksız bir sonuç doğurmuş anlaşılan... Hala atüılan taş yerine taşın yarattığı dalgalar dillendiriliyor... Ve seslendim, sesim duyulmamış... NİYE BEĞENDİNİZ, NİYE BEĞENMEDİNİZ, NE EKSİKLİK GÖRDÜNÜZ, NE ARTI GETİRMİŞ FOTOGRAFA... NE .. NE... NE... olumlu ya da olumsuz, çekim koşulları ve aletinden edavatına her yönünü inceleyerek düşüncenizi paylaşma gereğiini ifade ettim... Zamanım yok bir tıklık vaktim var, savunmasının ardına sığınmayın dedim... İki satır bilginizce, düşüncenizce, kanaatinizce, aklınızca çiziktirme cesareti gösterin dedim... galerinin doğru rayına oturmasına bir taş da siz koyun diye yazdım... VE BENİM KÖTÜ KARELERİMİ GÖRMEYECEĞİNİZ İÇİN, BENİ ELEŞTİRME DERDİNİZ DE OLMAYACAK, BÖYLECE BENİM KIZMAMA NEDEN OLMAYACAĞINIZDAN SONUÇTA BENDEN DE KORKMADAN BUNU YAPABİLİRSİNİZ dedim.... Elim iyi kalem tutar diye düşünüyordum, demek ki kalemim keskinliği kadar mürekkeb akıtmamış, anlamı verememiş böylece... Böylece ferrarilerle yarışan anadolları, rally pilotları ile yarışmaya kalkan acemi sürücülere düşünme fırsatı verebilecektiniz.. Bunun yerine "YIKIL SEZAR" DEDİNİZ... tEŞEKKÜRLER....

orhankaya orhankaya 3.02.2015 22:27:00

NİYE BEĞENDİNİZ, NİYE BEĞENMEDİNİZ, NE EKSİKLİK GÖRDÜNÜZ, NE ARTI GETİRMİŞ FOTOGRAFA... NE .. NE... NE... olumlu ya da olumsuz, çekim koşulları ve aletinden edavatına her yönünü inceleyerek düşüncenizi paylaşma gereğiini ifade ettim... Zamanım yok bir tıklık vaktim var, savunmasının ardına sığınmayın dedim... İki satır bilginizce, düşüncenizce, kanaatinizce, aklınızca çiziktirme cesareti gösterin dedim... galerinin doğru rayına oturmasına bir taş da siz koyun diye yazdım... VE BENİM KÖTÜ KARELERİMİ GÖRMEYECEĞİNİZ İÇİN, BENİ ELEŞTİRME DERDİNİZ DE OLMAYACAK, BÖYLECE BENİM KIZMAMA NEDEN OLMAYACAĞINIZDAN SONUÇTA BENDEN DE KORKMADAN BUNU YAPABİLİRSİNİZ dedim.... Ömer bey , açıkçası içimden fotoğrafınızı gördüğümde , çok mavimsi bir ton olmuş diyesim vardı ama , belki küstahlık olur yada bilmişlik olarak görülür diye yazmadım...Yazınızı okudum. Şimdi keşke yazsaydım diye hayıflandım.Çok çoook doğru söylemişsiniz....Çoğu zaman hepimizin bazı arkadaşlara yazacağmızı çok eleştiri vardır elbet...Bu benim içinde geçerlidir.Fakat bazı fotoğraflara yapıcı olarak eleştiri yaptığımda sanki karşı taraf kişiyi havalı veya kendini birşey sanıyor hissine kapılıyorlar...O yüzden sizin dediğiniz gibi korkmadan aldırmadan gördüğünüzü söyleyin demişsiniz.... 1

orhankaya orhankaya 3.02.2015 22:31:00

Ben azda olsa arada keskinlik çok fazla veya netlik kaybı sıkıntılı gibi...Eğer böyle olmaz ise daha iyi olurdu diye söylemeye çalışıyorum...

leventsahin leventsahin 5.02.2015 01:07:00

Site bence her ne kadar kuş sitesi olsada alt yapısında fotoğraf olduğunuda unutmamak lazım,Elbette zaman zaman eş dost ilişkilerinin ağır bastığı oluyor güzel karelerin önene daha kötüleri geçip GF olabiliyor ama bu sadece zaman zaman oluyor daha önce buna bende tepkiliydim ama karelerimi daha iyi irdelemeye başladığım vakit durum biraz daha düzeldi,Benim siteden şahsen tanıştığım 1 elin parmaklarını geçmez 1-2 kişi ancak vardır dolayısıyla eş dost ilişkim çok azdır ama buna rağmen bir çok karem bir çok kez GF olmuştur ben ne zaman kendimi irdeledim o zaman sorunu kendmde çözdüm,elbette heryerde olduğu gibi arkdaşlık ilişkileri bazı şeylerin seçiminde etkili olur ama her zaman değil.

shooter shooter 7.02.2015 21:50:00

En kütü foto.. başlığı ile buraya yazdığım ve anlatak istediğimi, 2. kez yinelememe rağmen bazı arkadaşlara hala anlatamamışım ki, tabiri caiz ise, amiyene tabirle ince ince geçirme niyetiyle başka yere çekiliyor... Ben kendimi bilen biriyim.. Benim kimse ile fotografçılığımı da tartışmak niyetim yoktur, olmaz da... Bu konuda bana ders vermeye kalkanlar bir kez daha düşünmelidir. Eğer ironik yazımdan sonra yazdıklarımdan da anlam çıkaramamışlarsa, bildiklerini yapsınlar, benim yakınmamı dert etmesinler... Ben bazı değerli trakuşçulara özelden gerekli yanıtları verdim. burayı polemik konusu yapmamak gerektiğini de söyledim... Ayrıca, EN KÖTÜ FOTO diye yüklediğim kare, siteye yüklendiğinde benimde hayret ettiğim bir bozulma içinde olmuş.. O bozulmanın kareyi EN KÖTÜ FOTO yapmadığı da aşikar yine de... Derdim kendi fotografım hiç olmadı... Ayrıca meraklılara şunu söylemek isterim ki, wild bird trust sitesinde o kare, 10 günde aşağıdaki ilgiyi çekmiştir... ack Jason‎ Wild Bird Trust 3 Şubat · Alaca yalıçapkını- Pied Kingfisher (Ceryle rudis)/ Negombo- Sri Lanka Fotoğrafı EtiketleKonumumu EkleDüzenle Beğen · · Bildirimleri Durdur · Paylaş Beğen · 1.065, Paylaş 194 , Yorum. 45 bazı yorumları da ekleyeyim, kötü fotonun... Beğen · Yanıtla · 1 · 11 saat Marie Weiher Just a beautiful photo!!!! Beğen · Yanıtla · 17 saat Salaheldin Ahmed magnificent Beğen · Yanıtla · 1 · 9 saat Patrícia Brum lindo adoro esse . Çevirisine Bak Beğen · Yanıtla · 1 · 19 saat Evka Raganova Je to sláviček. Çevirisine Bak Beğen · Yanıtla · 1 · 9 saat Lenard Taaka Izz zooo ccyyyuuutt Beğen · Yanıtla · 1 · 17 saat Rosie Barnes Stunning pic!! Beğen · Yanıtla · 1 · 22 saat Iris Mendez Que bello !!!!! Çevirisine Bak Beğen · Yanıtla · 1 · 18 saat Peggy Murphy Ah I love them . Beğen · Yanıtla · 1 · 22 saat

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT