... kapımı hep açık tuttum. Bunu bir çok dostum da canı gönülden yaptığını biliyorum. Fotogaleride iyi fotograf olmasının ve bu iyi fotografların çoğalmasının bu sitenin bilinirliğini ve izlenirliiğini daha da çok artıracağı düşüncesi ile GALERİnin kalitesinin nasıl yükseleceğini sıksık tartıştığımızı biliyorum. ve bu tartışmalar içinde, bu bölümün çok fotograf sitesinde yaşanan ve yıllar önce, katkı verdiğim ve bu nedenle terk ettiğim (FOTOKRİTİK) sitesinden mülhem, fotokankalık duygularından uzak tutulması gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. bu erozyonun olumsuz etkisinin siteyi yozlaştıracağı kaygısını taşıdım, maalesef taşıyorum... VE galerinin aynı zamanda bir öğrenme platformu özelliği de taşımasını sağlamanın gereğini hep dillendirdim. Ve oradaki karelerin, olumlu ya da olumsuz yönlerini art niyetsiz, olumlu yola gitmeye katkı sağlama amacıyla gerekirse kıyasıya eleştirilmesinin doğru olacağını söyledim. Hala da bunun olması gerektiğini de düşünüyorum... Ama maaleef bu noktaya bu güne kadar gelmeyi başaramadık... Bunun yerine, haklı ya da haksız, bravoların, maşallahların, harikaların, alkışların gırla gittiği bir arena haline dönmeye başladığını üzülerek izledim. VE EN SON OLARAK KENDİ FOTOGRAFIM İLE ORTAYA BİR TAŞ ATTIM... bu fotograf günün en kötü karesi oldu dedim... ve o günün fotograflarını bir inceleyin, bakın, değerlendirin ve düşünün dedim... BU ÇOCUKÇA YAPILAN SAYIM VE DEĞERLENDİRME! benim karemin niye az oy aldığı ve beğenildiği eleştirisi gibi, basit, anlamsız ve haksız bir sonuç doğurmuş anlaşılan... Hala atüılan taş yerine taşın yarattığı dalgalar dillendiriliyor... Ve seslendim, sesim duyulmamış... NİYE BEĞENDİNİZ, NİYE BEĞENMEDİNİZ, NE EKSİKLİK GÖRDÜNÜZ, NE ARTI GETİRMİŞ FOTOGRAFA... NE .. NE... NE... olumlu ya da olumsuz, çekim koşulları ve aletinden edavatına her yönünü inceleyerek düşüncenizi paylaşma gereğiini ifade ettim... Zamanım yok bir tıklık vaktim var, savunmasının ardına sığınmayın dedim... İki satır bilginizce, düşüncenizce, kanaatinizce, aklınızca çiziktirme cesareti gösterin dedim... galerinin doğru rayına oturmasına bir taş da siz koyun diye yazdım... VE BENİM KÖTÜ KARELERİMİ GÖRMEYECEĞİNİZ İÇİN, BENİ ELEŞTİRME DERDİNİZ DE OLMAYACAK, BÖYLECE BENİM KIZMAMA NEDEN OLMAYACAĞINIZDAN SONUÇTA BENDEN DE KORKMADAN BUNU YAPABİLİRSİNİZ dedim.... Elim iyi kalem tutar diye düşünüyordum, demek ki kalemim keskinliği kadar mürekkeb akıtmamış, anlamı verememiş böylece... Böylece ferrarilerle yarışan anadolları, rally pilotları ile yarışmaya kalkan acemi sürücülere düşünme fırsatı verebilecektiniz.. Bunun yerine "YIKIL SEZAR" DEDİNİZ... tEŞEKKÜRLER....