TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Fırtınalı havalarda kuş davranışları

yasar16 yasar16 6.02.2015 18:14:00
Fırtına öncesi sürekli uğradığımız , çeşitli türlerin çok sayılarda olduğu bölgelerde hava sakinleştikten sonra gerek tür sayısı olarak gereksede sayı olarak çok çok azaldığını neredeyse yok denecek düzeye gerilediğini son dört gündür gözlemliyorum . Fırtına öncesi bölgede olan kuşlar ne oldu , fırtınada telef mi oldu , nereye gitti , açıkçası bir yorum getiremiyorum , görüş ve düşüncelerini paylaşırsanız sevinirim .

matvor matvor 6.02.2015 19:21:00

Türlere göre algılama sistemleri değişse de , Hava ısısnın değişimi , bulut hareketleri ve rüzgar gibi etmenleri algılayarak fırtına gibi zorlu koşullara karşı öncesinde hazırlık yaparak daha sonrasında yakın bir lokasyona gidebiliyorlar. Fakat bazı kuşlar ani meydana gelen değişimlere o kadar hızlı cevap oluştura mamakta ve yaşamlarını kaybedebilmekteler. Üreme döneminde rastlanan zorlu koşullarda ise yumurtaya aktardıkları hormonların seviyelerinde değişim meydana gelerek yavrunun bölgeye adaptasyon kabiliyetini, hayatta kalma şansını arttırıyor. Bu bilgileri çeşitli makalelerden ve Bird Sense kitabından okuduklarım doğrultusunda yorumladım.

nukkus nukkus 8.02.2015 12:54:00

Yaşar bey kuşların fırtınaları meteorogloglardan önce anladığıyla ilgili bir haber vardı. Çalışmada, göç edip gelidkleri yeri 35 kişinin öldüğü büyük fırtına sistemi oraya ulaşmadan önce terkedip 1500 km güneye inmişler.Foruma göndermeyi unutmuşum sanırım. http://www.nbcnews.com/science/environment/feathered-forecasters-tiny-birds-knew-killer-tornadoes-were-coming-n270381

yasar16 yasar16 8.02.2015 17:42:00

Çok teşekkür ediyorum Nükhet hanım gerçekten çok faydalı bilgiler varmış , selamlarımla.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT