TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Banding Noise Giderme

ozgurkalay ozgurkalay 8.02.2015 18:24:00
Özellikle ardalanda aşırı ışık farklılığı olduğunda bazı fotoğraflarımda bu sorun ile karşılaşıyorum. Birçoğunda çözüm üretebiliyorum ama bazı fotoğraflarda çaresiz kalıyorum. Bu soruna köklü çözüm üretebilen arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

ozgurkalay ozgurkalay 9.02.2015 00:49:00

Denerim abi. Teşekkür ederim.

alhn alhn 9.02.2015 00:36:00

ayrıca, buradaki esas konu noise i bir kerede top yekün temizlememek, bunu ps in içinden de yapabilirsin, bir dene istersen, luminance yüzde 50 crominance yüzde 100

alhn alhn 9.02.2015 00:32:00

Ben topazı denedim, iyi sonuç alamadım, neatimage iyi gibi. lisansı 39 Euro.

ozgurkalay ozgurkalay 9.02.2015 00:24:00

Ben topaz kullanıyorum. Alihan abi neat ben de yok ama soruna çözüm olacaksa onu da tedarik ederim.

alhn alhn 9.02.2015 00:06:00

Özgürcüm; Ben Neat Image Pro 64 kullanıyorum. Bunda Remove only half of noise diye bir seçenek var, bu remove all noise seçeneğinin yaklaşık 1/5 i gibi noise temizliyor ancak bunu arka arkaya kullandığında Banding noise temizlenmesinden oluşan geçiş keskinlikleri çok az oluyor, genelde gözle bakıp geçiş harelenmesi başladığında o bölgenin temizlemesini bırakıyorum, diğer alanlarda hala noise varsa bölgesel temizleme yapıyorum.

ozgurkalay ozgurkalay 8.02.2015 23:47:00

Murat bey çok teşekkür ediyorum. Çoksık karşılaştığım bir sorun değil ama takıntı yaptım. Çekim bilgilerimi sıralayayım 1) Raw 2) - 0,33 pozlamada çekim olmasına rağmen kuş üzeindeki ışık fazla olduğundan -1 de DPP de pozlandı. 3) Kuş ışık alıyor ama ardalan ışık almıyor, hatta ardalanın 3/4 ü siyah kalan bölüm koyu yeşil fon 4- En küçük noise temizliğinde bile banding noise (harelenme) oluyor. Hatta ben en iyisi o kareyi fhd paylaşayım.

MuratC MuratC 8.02.2015 21:35:00

Banding Noise genelde kamera/sendsor tipi alakali bir sorun. En cok yuksek ISOlarda ve karanlik bolgelrin acilmasi isleminde kendini gosteriyor. Ozelliklede koyu bir cekim yapipta onu sonradan acma isleminde. Eger karsilastiginiz tam olarak Banding Noise ise (bir kac degsisik noise cesidi daha var) yapilacak seyler gene klasik noise giderme islemleriyle haledilebilir. 1-En basta tabiki ozellikle golgeler icin dogru pozlama yapmak. Eger bu bolgler cok koyu pozlanmis ise sonradan acmak cok sikinti yaratir ve telafiside pek mumkun olmaz. 2- Sikintili isik durumlarinda ve bana gore her zaman RAW cekim yapmak gerek, cunku RAWda elde edilen daha fazla bilgi ile olasi hatalari duzeltmek ve dinamik araligi daha verimli kullanmak mumkun 3- RAW convertarda Beyaz balansindan sonra KABA olarak isik ve golge/parlak yerleri ayarlayip PSde acmak en dogrusu 4- Daha sonra PS bilginize gore fotografi cok zorlamadan degisik aletlerle islemek. Levels, Shadows/Highlights, Curves vb vb Burdada fotograftaki isik ayarlarini tabi cok zorlarsaniz gene noise kacinilmaz olacaktir. O yuzden tadinda ve dogalliginda birakmak en dogrusu. 5- Son olarak olusmus noise icin bolgesel veya genel olarak PSin veya baska bir noise giderme programini dogalligi bozmadan uygulamak gerekebilir. Ozetle bu problem icin koklu ve kesin bir cozum yok. Eger cok yuksek ISOlarda cekiyorsaniz ve golgelerde detay istiyorsaniz biraz noise'a katlanacksiniz en azindan bugunku sensorler ile.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT