Bu yaban gözlem turlarını bizim kuş gözlemci ve rehberleriyle mi yapıyorlar bilmiyorum ama Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü nün yaban hayatı gözlem turları için bazı istek ve ücretlendirmeleri var. Yaban Hayatı gözlem turları için av turizm belgesi niye alınır anlamadım ama herhalde yaban hayatını bir türlü av olarak görmekten vazgeçemedikleri ya da av dışında da dünyada yaban hayatı gözlemi yapanlar olduğunu bilmediklerinden olsa gerek bu yanlışa girilmiş. O da düzelir umarım. Aşağıda bu konuyla ilgili bazı maddeleri göreceksiniz. Ve yukarıda linkte üreme döneminde , yavru döneminde alana girileceği gibi ibareler var. Bu tür aktiviteleri hele ki yabancıların yaptıklarını yetkililere haber vermekte fayda var diye düşünüyorum. 6. Nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin kesin koruma altına alındığı alanlarda ve genel güvenlik açısından girilmesi sakıncalı bölgeler ve yerlerde turlara izin verilmez. 7. Tur gezileri esnasında kuşlara zarar verecek faaliyetlerde bulunulamaz (Bireyler rahatsız edilemez, yuva ve yavrulara dokunulamaz ve hiçbir gerekçe ile doku ve kan örnekleri alınamaz). Kuşların üreme dönemlerinde kuş gözlemi yapılamaz ve görüntü alınamaz. 9-Yabancı ziyaretçiler için Türkiyede av turları, fotoğraf ve film çekimleri ile av yaban hayvanı gözlem turları yaptıracak seyahat acenteleri Bakanlıktan av turizm belgesi almak zorundadırlar ( 4915 sayılı yasanın 15. Maddesi). Av turizm belgesi almadan av ve yaban hayvanları gözlem turları, fotoğraf ve film çekimleri yaptıran acentelere, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 25. Maddesi hükümleri uygulanır.